Mihai Dumitrașcu

Mihai_Dumitrascu

Născut într-o familie de credincioşi evanghelici, Mihai Dumitraşcu s-a pregatit înainte de Revoluţie pentru o carieră tehnică. Adevărata lui chemare a fost însă spre slujirea lui Dumnezeu. Foarte activ în lucrul cu tinerii, Mihai a început să studieze împreună cu aceştia, în mod sistematic, Scriptura, ca apoi să intre în pastoraţie, după finalizarea studiilor la Colegiul „Christ for the Nations Institute” din Dallas în anul 1992. De asemenea a absolvit studiile de teologie pastorală din programa Advanced Training Studies – BEE.

Realizând nevoia de Dumnezeu a oamenilor copleşiţi de probleme şi lipsiţi de informaţie din oraşul său natal, Mihai a căpătat curând viziunea plantării unei biserici relevante, cu accent pus pe o închinare contemporană, pe o predicare expozitivă, pe guvernare biblică şi pe o filosofie de creştere bazată pe ucenicie şi pe grupe mici de părtăşie. După cinci ani de păstorire a Templului Penticostal din Galaţi, în martie 1999 planteză Biserica Creştină “Emanuel”, situată actualmente într-o zonă centrală a oraşului.

Ύn prezent Mihai, care este căsătorit cu Neli şi are trei copii: Flavius, Evelin şi Remus, continuă să păstorească biserica Emanuel, biserică care a ajuns să numere 280 de membri şi se dezvoltă armonios. De asemenea coordonează la nivel naţional programa de Teologie Pastorală din cadrul BEE şi este vicepreşedintele Comunităţii Regionale Penticostale Constanţa.

Mihai este unul dintre membrii fondatori ai BIG Impact şi responsabilitatea lui primordială este coordonarea reţelei de pastori și a programului de specializare în teologie pastorală ATS.