Seria de cursuri BIG 5

Ύncepând cu toamna anului 1997, BIG Impact a lansat un ciclu de cinci cursuri anuale, sub genericul BIG 5, cursuri care sunt focalizate asupra celor cinci practici fundamentale care definesc bisericile cu impact global. Fiecare curs este lansat cu o conferinţă, curicula fiind dezvoltată de o echipă de circa 25 de oameni cu experienţă, care lucrează în grupuri mici pentru elaborarea fiecărei lecţii şi se întâlnesc de câteva ori în plen pentru armonizare, finalizare şi dezbatere privind modalităţile creative de comunicare care să favorizeze un proces de învăţare experenţială. Coordonarea procesului de elaborare şi implementare a curiculei BIG 5 este asigurată de Gelu Paul, coordonatorul naţional al Fundaţiei BIG Impact.

Până acum au fost lansate următoarele cursuri:

  • Filosofia de lucrare, 2007
  • Conducerea şi lucrul în echipă, 2008
  • Ucenicizara ca mod de viaţă, 2009

Pentru anul 2010 s-a decis, datorită programului încărcat de conferinţe, să se facă o pauză, pentru a permite tuturor centrelor zonale să ajungă la zi cu parcurgerea celor trei cursuri care au fost lansate. Programul va continua astfel:

  • Primul ajutor pastoral, 2011
  • Biserica cu Impact Global, 2012

Aprofundarea cursului BIG 5

Statisticile sugerează că, dacă în primele trei zile dupa întoarcerea de la orice conferinţă, nu se începe implementarea valorilor şi practicilor învăţate acolo, 95% dintre participanţi nu vor mai pune mâna pe manual, cărţile sau DVD-urile realizate şi cumpărate cu bani grei, iar entuziasmul din timpul conferinţei se stinge odată cu revenirea la realitatea slujirii.

Acesta este motivul pentru care am dezvoltat serviciul de aprofundare. Programa BIG 5 îşi propune ca în cadrul conferinţelor de echipare să încurajeze dezvoltarea unor biserici irezistibile, predicarea cu integritate şi relevanţă şi păstorirea cu sacrificiu de sine şi impact. Dar ca toate acestea să se întâmple la nivelul bisericii locale, am dezvoltat mai multe centre regionale unde bisericile participante la BIG 5 să se poata întâlni după fiecare conferinţă în cca şase întâlniri, în care să lucreze împreună pe proiectele special pregătite în aşa fel încât adevărurile învăţate în cadrul conferinţelor să se implementeze în biserica locala. Considerăm că echipa pastorală este cheia în succesul acestor conferinţe şi de aceea invităm pastorii seniori să vină împreună cu liderii cheie ai bisericii, atât la conferinţe cât şi la întâlnirile de aprofundare unde, împreună să lucreze pe proiectele propuse.

Centrele regionale care funcţionează în prezent în cadrul BIG sunt:

Nr. crt. Coordonator Centrul regional
1. Ghiţă Ovidiu Galaţi – Brăila
2. Paul Gelu / Totan Adi & Bahnaru Relu Timişoara
3. Moisa Emi/Titus Păştean Sebiş (Jud. Arad)
4. Curta Adrian Satu Mare – Baia Mare
5. Popa Daniel Hunedoara
6. Ilie Alex/ Petricioiu Cristi Piteşti şi Curtea de Argeş
7. Lauran Adrian Craiova
8. Coman Flaviu/Fodorean Daniel Constanţa
9. Ursache Petrică Botoşani – Suceava
10. Cotrău Teofil Alba Iulia
11. Cîrdei Doru Chişinău
12. Adi Paul Arad
13. Laurentiu Funieru Târgovişte
14. Dan Mogoş Sălaj