Ovidiu Ghiță

Ghita Family

Născut pe 11 Decembrie 1955, la Baia Mare, într-o familie de credincioşi baptişti, tatăl fiind păstor, Ovidiu a beneficiat încă din copilărie de o creştere sănătoasă şi de posibilitatea de a auzi Cuvântul Domnului. Convertirea s-a produs mai târziu, la vârsta de 19 ani şi a fost urmată de o dedicare puternică faţă de procesul de instruire şi formare pentru lucrare. Ύncă din Ianuarie 1977 a intrat în procesul de ucenicizare dezvoltat de organizaţia Navigatorii, a continuat în cadrul lui Campus Crusade for Christ, din 1985 în cadrul programului BEE şi mai târziu a urmat cursurile teologice dezvoltate în ţară de London Bible College. De asemenea a absolvit studiile de teologie pastorală din programa Advanced Training Studies – BEE. Deşi după absolvirea în 1980 a cursurilor universitare a urmat o carieră tehnică, lucrând în special în proiectare, adevărata chemare a fost spre slujirea lui Dumnezeu şi a bisericii Sale. A lucrat cu copiii, cu tinerii, s-a implicat în procesul formării de ucenici şi din 1988 a fost ales ca păstor al Bisericii Creştine Baptiste din Galaţi. S-a dedicat acestei chemări şi slujiri full time, din 1990. Este căsătorit cu Mioara din anul 1978 şi are doi copii.

Păstoreşte în prezent alături de alţi doi păstori biserica baptistă “Sfânta Treime” din Galaţi şi este preşedintele Comunităţii bisericilor baptiste de Brăila.

Ovi este unul dintre membrii fondatori ai BIG Impact, membru în Bordul de conducere şi coordonator regional BIG (Brăila-Galaţi). Ύi place jocul de şah, muntele şi lectura.