Programul de teologie pastoralã (ATS)


Una dintre preocupările majore ale BIG Impact este aceea de formare de lucrători, programul de teologie pastorală fiind ca un vârf de lance în această privință. Ύn cadrul acestui program continuă echiparea celor care au decis să jertfească din timpul și resursele lor, pentru a se desăvârși pentru lucrarea de slujire din bisericile în care activează. Astfel, în perioada 3-5 noiembrie 2011 a avut loc încheierea modului cinci din cele treisprezece conținute de programa ATS. Având ca temă „Pastorul ca predicator”, acest modul a fost coordonat de către Dr.Woody Woodward împreună cu pastorul Ovidiu Ghiță. Woody Woodward a absolvit University of Texas, având un doctorat în teologie la Dallas Theological Seminary. Ύn prezent e înscris la un al doilea program doctoral, în domeniul predicării Cuvântului, la Gordon Conwell Theological Seminary din Massachusetts, având drept coordonator pe cel care este considerat a fi cel mai bun omilet al vremurilor noastre, anume Dr.Haddon Robinson. Woody păstorește Kingwood Bible Church din Kingwood, Texas, Ovidiu Ghiță fiind pastor la Biserica Baptistă „Sfânta Treime” din Galați.

Modulul „Pastorul ca predicator” a avut în vedere dezvoltarea deprinderilor de a comunica adevărul lui Dumnezeu într-un mod creativ, cu integritate, relevanță și impact.

Aurel Dobre, unul dintre studenții înrolați în această serie a programului ATS ne-a mărturisit:

Ύn sfârșit am văzut și eu, cu această ocazie, cum se analizează o predică, precum și ce presupune o predică adevărată. Mulțumesc pentru aceste cursuri, sunt fantastice! Pentru mine personal este ceva nou și foarte bine venit!

Ύncepând cu 1 Decembrie 2011 va fi lansat modulul șase al programului, “Pastorul ca învăţător”, curs coordonat de către Dr.Andy Seidel și de pastorul Mihai Dumitrașcu. Acest modul își propune să echipeze pastorii pentru mobilizarea membrilor bisericii locale către o edificare biblică, holistă. Până în 6 martie studenții vor posta online temele cerute de acest modul, după care, în perioada 7-10 martie 2012, la Vulcan, se vor întâlni cu profesorii pentru dezbaterea finala.

Am aprecia sprijinul dvs în rugăciune, atât pentru studenții înscriși, întrucât sacrificiul și investiția solicitată lor sunt considerabile, cât și pentru profesorii români și americani care colaborează pe termen lung în acest proiect strategic.