BIG 5.2 Implementarea uceniciei în biserica locală


 Fundația BIG-Impact (Biserici cu impact global) vă invită la un proces inductiv, interactiv și experiențial de formare, care se va desfășura pe durata a trei ani și va fi lansat cu ajutorul unei conferințe de trei zile. Procesul se intitulează: 

IMPLEMENTAREA UCENICIEI ÎN BISERICA LOCALĂ

 Scop: Pregătirea și lansarea bisericilor în procesul implementării Mandatului Bisericii dat de Domnul nostru în Matei 28:18-20.

IDENTIFICAREA PROBLEMEI: (2022)

I. Spre o teologie biblică a schimbării

Gelu Paul, Richard Millhouse

II. IDENTIFICAREA SCENARIULUI PREZENT:

Romulus Ștefănuț, Edmond Nicola, Adrian Paul, Gelu Paul

IDENTIFICAREA SCENARIULUI DE DORIT:

III. Înțelegerea uceniciei biblice

Cristi Petricioiu, Cătălin Salomia

IV. Creionarea profilului ucenicului/bisericii ucenicizatoare

Mihai Dumitrașcu, Gelu Paul

V. Motivarea la ucenicie biblică comunitară

Adrian Curta

STRATEGIA DE LUCRU: CUM REALIZĂM SCENARIUL DE DORIT? (2023)

VI. Creionarea procesului de ucenicie (evanghelizare-catehezare-stabilizare) și stabilirea procedurilor

Ovidiu Ghiță, Mihai Dumitrașcu, Narcis Ciobanu

VII. Creionarea programei și a planului de ucenicie

Cătălin Chiciudean, Petrică Ursache, Gelu Paul

VIII. Implementarea uceniciei la nivelul conducerii bisericii

Mitică Iliesi, Relu Bahnaru, Sebastian Mariniuc

IX. Implementarea uceniciei în biserica locală (2024)

Liviu Ursache, Samuel Mitrofan, Daniel Lozneanu

X. Evaluarea implementării și implementarea schimbărilor

Romulus Ștefănuț, Edmond Nicola, Adrian Paul

În cei trei ani, cursul înclude anual câte o întâlnire de trei zile într-o zonă centrală din țară, cu slujitorii din bisericile implicate, urmată de întâlniri săptămânale de pregătire în biserica locală și lunare, după posibilități, cu slujitori din alte biserici din aceeași localitate sau din localități apropiate implicate în acest curs.

Conferința de lansare a cursului va avea loc în 27-30 aprilie, 2022, la Biserica Baptistă Română Brașov, str. Dealul Melcilor nr.3. În principiu, următoarele conferințe vor avea loc tot în al doilea weekend după Paște. 

Sosirea și înregistrarea încep miercuri, 27 aprilie, între orele 17:00-19:00. Prima sesiune începe la ora 20:00. Conferința se încheie sâmbătă, 30 aprilie, la prânz.

Costul este de 420 lei/persoană și include cheltuielile asociate cu administrarea conferinței (inclusiv catering pentru cină – 27 aprilie, prânz și cină – 28 aprilie, prânz și cină – 29 aprilie). Costul nu include cazare (aceasta se va realiza pe cont propriu).

Invitația se adresează slujitorilor bisericilor (membri din comitet și lideri implicați în edificare/ucenicie în biserica locală).

Pentru atingerea obiectivelor, este esențial ca fiecare biserică participantă să trimită la acest curs minim trei persoane din echipa de conducere, inclusiv coordonatorul bisericii.

Participanții pot fi atât bărbați, cât și femei, cu un devotament de implicare pe toată durata conferințelor și a întregului proces de trei ani (conferințe și follow-up).

Pregătirea pentru participarea la conferință include administrarea în prealabil a unui chestionar care să evidențieze gradul de stabilitate spirituală a membrilor bisericii și chestionarul DNB (Dezvoltarea naturală a bisericii). În timp ce chestionarele nu sunt obligatorii, acestea sunt esențiale împlinirii scopului cursului. Chestionarul DNB se va distribui la suma de 500 lei (suma conține o reducere de 20% pentru participanții la curs). La înregistrarea echipei, vă rugăm să ne comunicați datele de contact (nume, e-mail, telefon) ale persoanei cu care vom ține legătura pentru administrarea chestionarelor.

Conferința de lansare include timp zilnic de închinare, prezentări, seminare, ateliere și proiecte concepute pentru temele enunțate mai sus.

Pentru înregistrare, APASAȚI AICI.

* Participarea la conferință este condiționată de reglementările COVID aplicabile la data respectivă.

Informații: office@big-impact.ro, tel: 0732002047

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.