Repere biblice ale educației financiare


Titus Păștean, unul dintre membrii fondatori ai BIG Impact, care are pe inimă răspândirea și promovarea principiilor biblice cu privire la administrarea finanțelor personale cât și la administrarea afacerilor, ne-a împărtășit câteva noutăți și nevoi existente în această lucrare.

Un lucru demn de remarcat este demararea proiectului de traducere și tipărire a unei noi resurse deosebit de valoroase în educația financiară, cartea Wealth, Riches and Money, o carte care explorează legi, valori și principii care stau la baza unei administrări biblice sănătoase a bunurilor și a finanțelor. Într-o lume în care dominația lui Mamona (prin teamă sau îngâmfare) pare să cuprindă pe cei mai mulți oameni, chiar și pe cei ce se consideră urmași ai lui Cristos, doar adevărul Evangheliei ne poate răscumpăra și vindeca de tirania banului și a lucrurilor. Pentru că oricât am încerca să separăm lucrurile materiale de cele spirituale, în ultimă instanță, fiecare decizie financiară este și o decizie spirituală.

wealth

Pe 26 martie, am avut o mare bucurie să particip la aniversarea a 20 de ani de la înființarea RVE Timișoara (Radio Vocea Evangheliei). Bucuria mea a fost legată în mod special de confirmarea încă o dată, în discuțiile cu cei prezenți, legată de relevanța investiției făcute în direcția educației financiare, folosind această unealtă: radioul. Acum câțiva ani, când a apărut această idee, nu eram neapărat convins de valoarea ei, dar am făcut primii pași și lucrurile au avansat. Astăzi, la mai multe posturi de radio creștine din țară și chiar din diaspora, se pot asculta emisiuni de educație financiară de inspirație biblică. Este un lucru extraordinar!

Acest lucru nu elimină însă nevoia de a continua organizarea de seminarii de educație financiară în lumina Bibliei, pentru beneficiul oamenilor din biserică, dar și a celor implicați în afaceri. La ora actuală, cea mai mare nevoie pe care o avem este aceea de retipărire a câtorva dintre cărțile pe care le folosim în această lucrare, ale căror tiraje s-au epuizat, având nevoie de resurse materiale pentru a scoate noi ediții. Apreciem orice sprijin în rugăciune sau întru retipărirea cărților respective.

titus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.