Evanghelia în orice anotimp


Câteva lucruri legate de prezent și de trecut, împărtășite de Diana Anton, sau DU cum este cunoscută pe larg, atât în sfera BIG Impact, cât și printre fetele și femeile implicate în lucrarea de ucenicie a fetelor tinere, cu care lucrează de mulți ani.

Vara asta a venit, asa, parcă dintr-o dată. Nu căldura, nu zilele de ștrand, ci emoția și intensitatea zilelor lungi, în care apusul este târziu în noapte, fermecător dar și obositor. Zilele sunt pline, nu de planificarea unui eveniment național, ci de pregătirea unor bridal showers și baby showers, a unor zile de naștere celebrate cu scop evanghelistic, a unor nunți la care mulți nuntași nu Îl cunosc pe Isus, a unor călătorii spontane la munte și la mare, cu oameni din grupul mic sau prieteni care Îl caută pe Isus, a unor tabere pentru oameni mici și mari…

Vara aceasta e emoționantă, plină, magică – pentru că e trăită cu scop.

Azi mi-a stat gândul toată ziua la fete și femei din țară care chiar acum slujesc în tabere de evanghelizare, tabere de ucenicizare, care organizează cluburi biblice pentru copii, fie în casa lor, în vecinătatea casei lor, fie în ceva sat îndepărtat de agitația urbană. M-am gândit și m-am rugat pentru lucrurile grele și personale, împărtășite chiar acum, în timpul plimbărilor prin parcuri, cafenele, apartamente… și m-am gândit la felul în care știu că Isus atinge, transformă, invită la pocăință, aduce vindecare și speranță.

Evanghelia e vie! Și vara asta, trăita în lumina și motivația Evangheliei, e fermecătoare și plină de viață!

……………………………………..

Într-una dintre zilele acelea, în care doar Dumnezeu conectează două persoane diferite, din culturi diferite, cu istoric și context diferit, dar cu o inimă doritoare de a-L cunoaște și sluji mai bine pe Împăratul nostru, El a făcut în așa fel încât sa stau în cameră cu o americancă, la una dintre conferințele organizate de Crown Ministries. Asta era acum mai bine de 5 ani. Atunci ne-am cunoscut. Am vorbit despre relația cu Domnul nostru, am împărtășit bucurii și întrebări, ne-am rugat ca Dumnezeu să ne aducă soți, am visat la ce poate face El între fetele din România și din America… a fost o legătură rapidă și sfântă. Așa am ajuns să cunosc lucrarea de la Lifesprings International. Prin Cristina, am ajuns să primesc bursă și să fiu studentă la un curs întins pe perioada a doi ani de zile, desfășurat în Elveția. Cursul, adânc ancorat în Cuvânt, focalizat pe Marea Trimitere, echipează femei din Europa, Africa, America și Asia, pentru a fi ucenice ucenicizatoare în contextul în care ne-a lăsat Dumnezeu. După doi ani, am sărbătorit alături de colegele mele, credincioșia Tatălui nostru, care ne-a deschis mai mult inima spre El, unele spre celelalte, spre nevoile din jurul nostru și ne-a dat mai mult avânt în a pune umărul la a întrupa Vestea Bună a mântuirii.

Apoi, în 2014, s-a propus un nou curs. De data aceasta am putut obține mai multe burse pentru fete din România. Dumnezeu a făcut ca, în ultimii aproape doi ani, de șase ori să mergem în total 4 femei din țara noastră, la un curs în care am fost expuse, nu doar la conținut de calitate, ci și la femei care Îl oglindesc pe Mântuitorul nostru!

Newsletter. poza graduare in 2014 cred

Ceea ce am învățat, pentru că mi-a fost modelat asta, a fost în primul rând cum să ascult și să răspund cu rugăciune, mai degrabă decât cu un sfat imediat. Să cer călăuzirea Duhului legat de cum și ce să vorbesc. Să accept cu smerenie că depind de Cel care cunoaște inimile în a da un sfat înțelept, dar care îmi este la îndemână, pentru că Tata vrea să comunice, și o face! Am fost și sunt iubită bine de surorile mele din Elveția și din Africa, și din America, și din Europa, și știu că ele se roagă pentru mine și pentru noi în fiecare săptămână, îmi scriu să mă întrebe dacă sunt vindecată de răceală, dacă am o relație bună cu soțul meu, dacă am nevoie de ceva! Mă rog să pot iubi la fel de bine, pentru că sunt iubită exact așa cum am nevoie, de Domnul și Mântuitorul meu Cel Viu.

Iată două mărturii ale participantelor, și o mică parte a felului în care au fost binecuvântate în cadrul școlii de lucrare Lifesprings Ministries.

Daniela Marinache:

Lifesprings a fost o experiență completă pentru mine, pentru că m-am simțit echipată cu instrumente foarte utile în umblarea personală cu Dumnezeu, dar și în slujirea mai buna a oamenilor. Dincolo de sesiunile extrem de bogate în învățătură, o reală binecuvântare pentru mine a fost părtășia cu femei din diverse medii și contexte. Simt că am crescut prin poveștile lor de viață, încurajările și rugăciunile lor. Și sub influenta lor, am făcut un pas prin credință, o trecere de la perspectiva ‘misiunii mele’ la aceea de a fi parte din ‘misiunea lui Dumnezeu’, de la ambiție și plan personal de viață la care doar ‘îl invitam’ pe Dumnezeu să fie parte, la dorința de a fi mișcată de inima lui Dumnezeu pentru oameni, pentru a putea sluji planului Lui de restaurare. Am experimentat această sete de Dumnezeu și dorința de a fi mai aproape de El, inspirată de modul firesc, autentic, simplu, dar atât de minunat, prin care femeile care au organizat școala, au întrupat Evanghelia.

Newsletter. poza grup mare

Cornelia Sbîrcea:

Lifesprings pentru mine e locul în care am învățat ce înseamnă să acorzi har. De fiecare dată când am mers la curs, am avut parte de mult har și multă dragoste. Bineînțeles, am învățat mult mai multe lucruri foarte folositoare, dar parcă am învățat cel mai bine, nu din teoria care ne-a fost predată, ci din interacțiunea cu femeile de acolo, participante sau organizatoare. Și timpul din afara sesiunilor a fost bogat în învățătură. Mă bucur mult și de prieteniile formate între noi și le prețuiesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.