Adunarea Generală a BIG Impact, prilej de celebrare, evaluare și planificare


În primăvara anului 2016, membrii fondatori și asociați ai Fundației BIG Impact s-au întâlnit la Hotelul Astra din Brașov, în perioada 19-20 mai, pentru Adunarea Generală anuală. Cu acest prilej, ne-am propus să reflectăm asupra istoriei și identității noastre ca mișcare de biserici locale cu impact global, să ne amintim viziunea și misiunea, precum și să visăm scenariul preferat de Dumnezeu pentru slujirea noastră în BIG. Peste douăzeci de membri fondatori și asociați și-au pus de-o parte două zile pentru a evalua activitățile, evenimentele și parteneriatele noastre, a celebra succesele, a identifica scăzămintele și a dezvolta un plan realist pentru 2016-2017.

Am celebrat cu acest prilej șapte generații de absolvenți ai Programului de Teologie Pastorala (Advanced Training Seminars), cu durata de trei ani, conceput de Andy Seidel de la Școala de conducere DTS, pentru instruirea liderilor evanghelici, în timp ce-și continuă slujirea în biserica locală. Ne-am bucurat în timp ce reflectam asupra impactului Școlii de conducere BIG 5, lansată la începutul anilor 2000 pentru rețeaua de tineret, care a fost ajustată în 2007 pentru a cuprinde echipele de conducere a 80 de biserici evanghelice. Am sărbătorit opt ani de la lansarea primului Summit global de conducere, la Sovata, în parteneriat cu Willow Creek Asociation, precum și doi ani de la lansarea procesului de consultanță BIG 5. Împreună cu John Patty și câțiva lideri implicați în trecut în rețeaua de tineret BIG, am binecuvântat efortul organizației Josiah Venture de a începe o lucrare de misiune în România, focalizată pe liderii de tineret, concretizată printr-o organizație de sine stătătoare, intitulată VITAL.

Privind în urmă, am putut vedea, încă o dată, impactul major la nivel național al rețelelor și serviciilor din cadrul BIG, cu toate că, la fel ca în ultimii ani, regimul de funcționare a fost redus, datorită dificultăților financiare.

ag2

Planurile de viitor includ energizarea câtorva inițiative pe platforma BIG, cum sunt Summitul global de conducere, programul Libertate în Cristos, Community Bible Study, ATS și Consultanța BIG5. Câțiva dintre participanți ne-au împărtășit din impresiile lor, pe care le redăm în ce urmează.

Ovidiu Ghiță:

Ca de fiecare dată, şi în acest an Adunarea Generală a Fundației BIG Impact a fost, pentru participanți, un prilej de bucurie și entuziasm, de reîmprospătare a credinței, al angajamentului și obiectivelor asumate.

Bucurie și entuziasm – cum s-ar fi putut altfel când legăturile dintre membrii BIG sunt legături de prietenie, testate şi maturizate de-a lungul anilor? Fiecare a venit cu istoria evenimentelor și noutăților de la ultima întâlnire, cu ajustări de «imagine», datorate vârstei (prilej de amuzament!) și cu experiențe trăite pe frontul practicării valorilor și împlinirii obiectivelor comune. Slujim împreună unui Dumnezeu mare și asta a dat culoare și autenticitate bucuriei împărtășite.

Reîmprospătare – încrederea noastră a crescut, s-a maturizat. Pe fondul dificultăților financiare și al lucrului pe teren, am observat împreună cum Mâna Dumnezeului nostru a fost cu noi și purtarea Lui de grijă nu ne-a lipsit. Da, am avansat mai puțin, mai focalizat, dar am mers în direcția bună. Analiza și frământările cu pașii pe care îi (mai) avem de făcut pentru împlinirea viziunii, asociate cu aceleași probleme și dificultăți exterioare, ne-au ajutat să ne recalibrăm obiectivele și calendarul, și să ne reîmprospătăm angajamentul. Toate acestea pe fondul încrederii în Domnul și a păcii Lui.

Dacă ar fi să rezum impresia mea despre întâlnirea din acest an la o propoziție, aș spune, fără să mă tem că greșesc: o ocazie de a celebra din inimă invitația lui Dumnezeu făcută nouă, de a lucra împreună în via Lui, în generația noastră.

ag3

Diana:

M-am bucurat să îi văd pe frații mei în Hristos, să aud ceea ce face Dumnezeu în viețile și prin viețile lor. Am fost îmbogățită de interacțiunile de grup și individuale, am fost inspirată de generozitatea oamenilor (care au răspuns la o nevoie specifică a unora dintre noi), și am sărbătorit, alături de frații și colegii mei, lucrarea lui Dumnezeu.

Gherasim Cosmescu:

Participând pentru prima data la AG, am rămas impresionat de naturalețea și transparența discuțiilor. De asemenea au fost momente în care unii au arătat o vulnerabilitate destul de ridicată în ceea ce au expus, lucru pe care nu îl găsești în alte contexte de leadership.

Adrian Paul:
Întâlnirea de la Brașov o consider ca o binecuvântare a Domnului spre a continua ceea ce am început de mult, la nivel național, mai întâi cu BEE și AFCR, apoi cu BIG Impact. M-am bucurat să știu că sunt prieteni din bord și echipa de slujire, cu care ne revedem să modelăm împreună viziunea cu care am început și pe care o ajustăm și o îmbunătățim an de an. Timpul petrecut împreuna a fost eficient și interactiv. Ne-am rugat pentru cei care-au prezentat, cât și unii pentru alții, în zonele în care slujim și-n cadrul inter-denominațional asa de divers. Cred că Psalmul 78:2-8 funcționează atunci când este binecuvântarea Domnului, intervenția Duhului Sfânt și urmarea modelului lăsat de Domnul Isus.

ag1

Monica Cosmescu Husti:

AG BIG? Pentru mine personal, posibilitatea de a fi în preajma unor oameni pe care îi apreciez, și de la care oricând pot învăța ceva în direcția creșterii personale și în domeniul conducerii.

Câteva fotografii surprinse în timpul desfășurării lucrărilor sunt prezentate în galeria de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.