OSCER: După seceriș, din nou la semănat!


Biblia este puterea lui Dumnezeu de a schimba vieți. Viețile liceenilor și studenților se schimbă, când aceștia se întâlnesc cu Dumnezeu, prin Cuvânt. Aceasta este mărturia pe care o depune Dragoș Vlăsceanu, în urma taberei de engleză pentru liceeni, organizată de grupul OSCER din Pitești. Miki Stan este întru totul de acord:

Am povestit în tabără despre principiile pe care ea își construiește și își conduce, nu numai prezentul, cât și viitorul. Din vorbă în vorbă, am povestit despre hobby-urile ei și ne-am oprit la prăjituri – pentru că ador să fac cookies. După tabără, am ținut legătura, ne-am întâlnit și am povestit despre creștinism. Am explicat cu ce e diferită credința mea față de cea musulmană și de alte credințe. La sfârșit, am mers pe provocarea de a-L descoperi pe Isus cel viu, fiindcă menționasem printre diferențe, faptul că noi ne închinăm unui Isus viu, ca astfel să vadă singură, fără să o influențez cu ceva. Am rămas plăcut surprinsă când ea mi-a propus să citim împreună Biblia. De atunci, ținem legătura. O cheamă Diana și tocmai a împlinit 14 ani.

Și Dragoș ne oferă dovezi în sprijinul afirmației lui:

Alex este licean, în clasa a 12-a, participând împreună cu noi, în tabere, din 2012. Am continuat să păstrez legătura cu el și am început să studiem DESCOPERĂ, din Biblie, dezvoltându-ne relația. Anul acesta, în tabără, Dumnezeu i-a vorbit într-un mod atât de direct și profund, încât a ales să Îl urmeze. Planurile lui nu au mers cum și-a propus și, deschizând Biblia în Romani, a înțeles că are inima împietrită și este timpul să se întoarcă la Cristos. Acum Alex citește zilnic din Biblie, caută cu mare drag părtășia cu alți credincioși și este parte dintr-un proces de creștere, în contextul local din Pitești. Alex este încă o dovadă vie că Dumnezeu este la lucru și folosește OSCER-ul.

Și organizatorii taberei Adventure English Camp, a grupului OSCER din Craiova, ne oferă informații extrem de încurajatoare despre experiențele avute și despre viețile schimbate.

După atâția ani sunt fascinat să văd cum Dumnezeu mișcă inimile oamenilor în doar o săptămână și cum pune în ei dorința de a cunoaște și înțelege mai mult despre El. În tabăra de anul acesta am fost 80 de participanți, dintre care 43 erau studenți care nu au o relație personală cu Dumnezeu. La timpul devoțional, în fiecare dimineață, am avut câte o persoană care să-și spună mărturia, să împărtășească cu studenții felul în care Dumnezeu a avut un impact în viața lor, iar impactul pe care l-au avut aceste mărturii a fost extraordinar. Tinerii au fost foarte surprinși de faptul ca ceilalți au avut curajul să se vulnerabilizeze în public, iar acest lucru i-a încurajat și pe ei să fie mult mai deschiși față de noi, pe parcursul taberei. Vreau doar să vă încurajez să nu minimizați puterea mărturiei voastre și a felului în care Dumnezeu a produs schimbare în voi. Împărtășiți-o cu colegii, prietenii și familiile voastre, ori de câte ori se ivește ocazia. Nu lăsați oportunitățile să treacă pe lângă voi.

Iată și două mărturii de la participanți:

Emma Maria:

În această tabără am învățat ce înseamnă cu adevărat dragostea lui Dumnezeu și am fost surprinsă să văd cum oameni diferiți, din țări, chiar continente diferite, pot lega așa ușor prietenii adevărate. Câteva lucruri pe care le-am luat pentru mine sunt: să prețuiesc adevărata prietenie, să renunț la prejudecăți și să fiu mai deschisă și mai receptivă la nou.

Bogdan Stoian:

Pentru mine, tabăra de engleză a fost o experiență foarte plăcută. Atmosfera mi-a fost de folos, ajutându-mă să mă apropii mai mult de Dumnezeu. Când am plecat, nu mă puteam opri din plâns. Abia aștept să pot participa și la anul.

După această perioadă binecuvântată, studenții se focalizează acum pe semănat. Anca Maties, o membră nouă a Echipei de Coordonare OSCER îndeamnă astfel:

E momentul să mergem în facultatea noastră, la locul nostru de muncă, în biserica noastră, și să arătăm dragoste, bunătate, smerenie și mântuirea ce poate fi primită prin Isus Hristos. Dumnezeu este acela care face sămânța să crească, dar noi suntem chemați să semănăm. Și cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viață veșnică! (Galateni 6:8) Să spunem și să trăim Evanghelia! Aceasta este provocarea mea pentru acest nou început.

Cei din OSCER au nevoie de sprijin în rugăciune. Ca tot mai mulți studenți să îl cunoască pe Isus și apoi să-L facă cunoscut colegilor lor. Pentru echipa de coordonare și pentru lucrători care să slujească în următorii ani. Pentru cheltuielile necesare susținerii unui nou lucrător și pentru cele dedicate instruirii și formării de lideri.

Iată și câteva imagini din activitatea recentă a OSCER:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.