Noutăți despre ATS – Advanced Training Studies


Deși multe dintre activitățile noastre au fost reduse din cauza crizei economice, una dintre lucrările care o sfidează și prosperă în ciuda dificultăților este cea focalizată pe programul de specializare în Teologie Pastorală. Întrucât în centrul viziunii BIG stă dorința de a echipa lucrători și lideri pentru mediul evanghelic românesc, această lucrare a progresat printr-un parteneriat româno-american, care a dus la formarea unei echipe solide și policalificate de instructori, a căror aspirație pentru excelență este încurajată de visul ca acest program să fie acreditat la nivel de Master of Arts.

Cu sprijinul extrem de valoros al Dr. Andy Seidel, de la Dallas Theological Seminary, programul crește constant, oferind o instruire modernă, interactivă, colaborativă, la cele mai înalte standarde ale momentului. Echipa de profesori a fost și ea întărită prin adăugarea altor șapte persoane de calitate. Generația de studenți actuali, a șaptea, care a debutat în mai 2014, este deja a doua care folosește platforma de e-learning, oferită dezinteresat de Adrian Buhai, ingredient care a ridicat și mai mult calitatea instruirii. Datorită ei, munca celor 26 de studenți este distribuită uniform pe parcursul celor trei luni de studiu dedicate fiecărui modul, ajutând la creșterea interacțiunii în grupele mici și la focalizarea mai eficientă a întâlnirilor de seminarizare.

Anul acesta am finalizat câteva module, precum Dezvoltarea personală, Familia slujitorului creștin și Predicarea biblică, în curs fiind modulul intitulat Conducerea în Biserică, coordonat de Andy Seidel și Mihai Dumitrașcu, a cărui seminarizare va avea loc între 19-21 noiembrie. Ulterior, pe 1 decembrie, va avea loc lansarea următorului modul: Management organizațional, coordonat de Gelu Paul și Titus Păștean. Impresiile studenților sunt mai mult decât grăitoare. Am selectat câteva:

Un seminar cu multe predici, multe emoții, probabil cel mai solicitant de până acum, însă foarte interactiv și folositor. După mulți ani de predicare și dezvoltarea unui stil propriu, sunt nevoit să fac unele modificări, iar dezvățul nu este ușor.

Credeam că știu multe despre căsătorie și creșterea copiilor, că doar am 15 ani de căsnicie, copii mari, am auzit atâtea predici și sunt atâtea conferințe pe tema familiei… Aveam senzația că știu multe, dar cu totul altfel m-am întors de la seminarizare: realizând că am greșit mult și față de soție, și față de copii.

Un seminar pragmatic, motivator și solicitant în același timp. Pentru mine personal, acest modul a fost o adevărată binecuvântare, venind într-un moment în care nu găseam o soluție practică să-mi depășesc anumite limite.

Ca și nevoi de rugăciune, vă încurajăm să ne susțineți pentru a putea ajunge la autofinanțare, pentru o mai bună promovare a programului între liderii evanghelici români și pentru un parteneriat care să ne asiste în vederea acreditarea la nivel de master.

Iată și câteva imagini de la seminarizarea ultimelor module:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.