Motivare, sinergie și refocalizare la Adunarea Generală a BIG Impact


Ca și în alte ocazii asemănătoare, Adunarea Generală a membrilor fondatori şi a membrilor asociaţi ai Fundaţiei BIG Impact a fost un prilej special de bucurie, motivare, sinergie şi refocalizare pe misiunea primită de la Dumnezeu. Evenimentul a avut loc la Hotelul Plazza din Târgu Mureş, între 10-12 Septembrie 2015. 

Nu am avut nevoie de un timp de încălzire. Amintirile au început rapid să fie depănate, râsul şi emoţiile s-au împletit cu retrăirea unor momente memorabile, experimentate împreună. Nimic mai potrivit și pentru o stare de spirit adecvată unei analize şi planificări serioase, privind viaţa şi lucrarea BIG Impact.

Am început cu un update, rezumând toate cele petrecute în intervalul de la ultima AG (2014). Am împărtăşit şi ceea ce ne-a adus împreună pe platforma BIG, ce a stat în spatele implicării noastre în această frumoasă aventură (a se citi: slujire plină de miez şi pasiune). Numitorul comun este ansamblul de valori şi practici biblice, împărtăşite de toţi, orientarea pe scop şi pe rodire, precum şi nădejdea unei schimbări în bine a vieţii şi slujirii bisericilor evanghelice din ţara noastră, onorându-L, astfel, pe Dumnezeu. Am analizat şi variaţiunile pe tema organizatorică care, după cum afirma şi Gelu Paul, a semănat cu o călătorie: BIG-JV 2006-2014 (dinspre rețea spre entitate), BIG 2014 (tenacitate și flexibilitate: dinspre entitate spre rețea).

Am analizat apoi, rând pe rând, fiecare segment de slujire: ATS – Mihai Dumitrașcu; Consultanță BIG 5 – Gelu Paul; Crown-Financial – Titus Păștean; Lucrarea cu fetele – Diana Anton; GLS – Emil Moisa; Tineret – Flaviu Coman – trecere spre JV; Relația BIG-JV – Josh Patty; am evaluat lucrările și dificultăţile şi am văzut modul minunat în care ne-a călăuzit Dumnezeu şi în ultimul an parcurs.

În faţa provocărilor pentru viitor, ne-am uitat împreună cu Gelu Paul în Scriptură, aprofundând tema „în căutarea conducerii biblice”, ne-am uitat şi la noi prin prisma testului „16 personalities”, ne-am rugat împreună Domnului şi am planificat multe pentru următorul an.

Consultanţa BIG 5, ca instrument de ajutor în asistarea bisericilor interesate în implementarea valorilor biblice dezvoltate în cursurile BIG 5 şi programul „Libertate în Cristos”, se desprind a fi elementele mai noi cărora le vom da atenţia cuvenită în perioada care urmează. În puţine cuvinte, AG BIG 2015 a însemnat o trambulină spre un mai mare devotament şi o mai vie implicare în implinirea viziunii primite de la Dumnezeu, pentru România, prin BIG Impact.

Câteva gânduri de la câțiva participanți:

Mircea Neiconi: Sunt încântat de BIG şi de faptul că BIG încă mai merge, în ciuda dificultăţilor şi că putem face un bilanţ serios. Mă bucur mult că BIG strânge oameni deosebiţi, care au o inimă pentru Dumnezeu şi pentru ţara noastră.

Diana Anton (D.U.): AG a fost îmbibată cu Cuvântul lui Dumnezeu şi marcată de o atmosferă de rugăciune. De aici vine un suflu nou în BIG şi printre cei din BIG, plus claritate şi scop în ceea ce vom face.

Petrică Ursache: Părtaşie – revitalizare – refocalizare – planuri de viitor.

Emi Moisa: Adunarea Generală a fost foarte bună pentru corectarea cursului lucrării reţelei de tineret, la aducerea la zi a funcţionării serviciilor pe care BIG le oferă şi la încurajarea că Dumnezeu ne va ajuta la dezvoltarea finanţării BIG şi a consultanţei BIG 5, lucruri extrem de importante pentru noi.

Adi Curta: Adunarea Generala? Caracteristic BIG: interacțiune, atmosferă de familie, destindere, contribuție, prietenie, realism.

Adi Totan: Mă bucură efortul comun pentru atingerea obiectivelor asumate în cadrul echipei BIG Impact. Adunarea generala a reuşit abordarea realistă şi delicată a problemelor dificile, s-a dialogat în mod autentic, comunicând adevărul în dragoste, condimentat cu umor şi într-un spirit de încredere şi de susţinere reciprocă. Facilităţile în care, fie ne-am desfăşurat activitatea, fie ne-am odihnit, au fost remarcabile, contribuind din plin la reuşita întâlnirii noastre. Mulţumesc organizatorilor!

Mai jos o mică galerie cu fotografii din timpul petrecut împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.