Căutând fața Lui


În weekendul prelungit din perioada 30 aprilie – 3 mai, 2015, din toate colțurile țării s-au întâlnit în Brașov 70 de tinere femei și fete, care și-au propus să caute împreună fața și inima lui Dumnezeu, pentru ele și pentru fetele în care ele investesc, ca urmare a poruncii lui Isus de a face ucenici. Am luat în serios porunca Domnului nostru și, timp de câteva zile, am săpat adânc în viața și strategia Lui de lucrare.

Pe de altă parte, lucrarea e o urmare a preaplinului intimității cu Dumnezeu, de aceeea un alt accent al timpului de la conferință s-a pus pe cultivarea intimității și conectării cu Dumnezeu. El vrea să Îl cunoaștem și să Îl căutăm, și e fidel în a răspunde. Timpul de seara, dedicat cultivării relației cu Dumnezeu, a fost condus de Laura Hash, misionară alături de soțul ei, în Polonia, de peste 20 de ani.

Timpul de instruire în inima și strategia uceniciei a fost coordonat de Diana Bocșa (Anton), Laura Dinu și Ioana Andra. Ele fac ucenicie în România de peste 13 ani și Dumnezeu a inspirat și a adus mult rod prin ascultarea lor de-a lungul timpului.

Participantele au plecat acasă energizate, motivate, încurajate, pline de Viață și Pace. Cel mai încurajator feedback a fost legat de începerea unor noi grupuri sau relații de ucenicie. Iată ce a scris una dintre participante în săptămâna următoare conferinței:

Această conferință m-a ajutat foarte mult. La început nu aveam așteptări mari, dar am învățat mult despre mine și mi-a întărit mult relația cu Dumnezeu și acum chiar mă gândesc să îmi fac un grup de ucenicie. M-a ajutat să știu că Domnul e în control. Mulțumesc mult pentru tot! A fost o experiență deosebită! E.G.

GRUP

Reţeaua „Tinere Femei în Lucrare” din cadrul BIG Impact este o reţea care se adresează femeilor şi fetelor care lucrează cu fetele din biserica lor locală. Obiectivul principal al reţelei este ca aceste tinere lucrătoare să primească o îngrijire continuă, să fie echipate şi instruite, încurajate şi motivate la a uceniciza fetele din biserica lor. Ideea realizării unei astfel de reţele a apărut la începutul anului 2006, în urma unor vizite prin ţară şi a unor discuţii cu diferite lidere care ne-au împărtaşit nevoile şi visurile lor (atât pe plan personal cât şi de lucrare). Ne-am dat seama că vrem să adresăm aceste nevoi ale lor şi să le oferim o îngrijire specifică femeilor care sunt în lucrarea cu tinerele.

În urma evaluării calității uceniciei, în anul 2012 am ajuns la concluzia că următorul pas sănătos e investiția la nivel regional. Astfel, focusul s-a mutat de la conferințe anuale naționale, la conferințe și întâlniri regionale, precum și spre îngrijirea personală a liderelor „strategice” din țară. Calitatea uceniciei depinde de intimitatea umblării cu Dumnezeu, alături de surorile și frații noștri și e vizibilă în generații de ucenici care fac ucenici. Vă rugăm să vă alăturați nouă în rugăciune, ca Dumnezeu să ridice femei pasionate de El, dornice sa fie parte din misiunea lui Isus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.