Summitul global de conducere – Editia 2013


DSC_3714„Fii lider acolo unde ești!” – sloganul Summitului global de conducere a fost și în 2013 declarația cu care au fost întâmpinați participanții la acest eveniment, oameni implicați în conducere în contexte extrem de variate: biserică, afaceri, administrație, educație, non-profit sau familie.

Lăsând numerele să vorbească 800 de lideri din România, provenind din peste 180 de biserici locale, au beneficiat împreună cu alți 175.000 de lideri din toată lumea, de sesiunile unuia dintre cele mai ample evenimente dedicate conducerii. Tot cifrele ne arată că aceștia au reprezentat 14.000 de biserici, din peste 90 de denominațiuni, peste 535 de orașe, peste 100 de țări și cca 45 de limbi.

Summitul global de conducere este adus în România, începând cu anul 2008, de către Fundația BIG Impact în parteneriat cu Willow Creek Association. Ύn 2013 ediția românească a Summitului a fost organizată în colaborare cu biserici și organizații locale din Cluj-Napoca, Oradea, București, Craiova, Deva și Timișoara.

DSC_8942

Participanții au fost expuși la 2 zile explozive de formare a deprinderilor de conducere, învățând de la o echipă impresionantă de vorbitori – Bill Hybels, Liz Wiseman, Patrick Lencioni, Chris Brown, Joseph Grenny, BrenΩ Brown, Henry Cloud și Andy Stanley.

Procesarea informațiilor prezentate de vorbitori a fost asistată de facilitatori locali, țintind înspre ajutarea participanților să facă pașii următori înspre aplicarea conținutului.

Zeci de voluntari locali, împreună cu echipa națională BIG Impact au asigurat realizarea unor evenimente memorabile, la un standard înalt de calitate și excelență.

Finalizarea evenimentelor nu a însemnat finalul lucrului pentru echipa națională, care a fost implicată extensiv în realizarea de evaluări, execuții bugetare, statistici, actualmente făcându-se pași înspre pregătirea planului pentru Summitul global de conducere 2014.

DSC_9538

Ύn continuare puteți citi câteva reacții de la participanții la Summitul 2013:

„Summitul este extraordinar de motivant, deoarece sunt puține acțiuni de felul acesta în comunitatea noastră și impactul, după mine, este mare pentru cine are deschidere pentru acest gen de evenimente. Ce mi-a plăcut foarte mult la unul dintre vorbitorii de astăzi este legătura dintre motivația personală și cea socială. Dacă ar fi să folosesc o metaforă – dacă plantezi o floare într-un pământ prielnic, atunci acea floare are posibilități de creștere și de înflorire corespunzătoare, însă dacă o plantezi într-un mediu neprielnic, s-ar putea ca acea floare să supraviețuiască cu greu…”

„Mă așteptam ca Summitul să fie deosebit, mă așteptam să fie excepțional, dar acest an a întrecut parcă toate așteptările. Am realizat acum că, deoarece îmi doresc de multe ori să realizez un proiect, să ating o țintă, că folosesc mai degrabă oamenii, decât îi iubesc și îi celebrez. Cred că acest lucru vreau să îl iau în acest an de la Summit, să investesc mai mult relațional, celebrând oamenii, nu numai să mă folosesc de ei ca să îmi ating viziunea.”

„Din momentul în care ai o familie sau slujești într-o biserică, cred că ești obligat să înveți ce înseamnă a fi un preot, ce înseamnă a fi un lider, nu un conducător despotic, ci un slujitor desăvârșit – în familie, în biserică. La Summit am găsit, pentru mine, probabil, una dintre cele mai bune unelte din România prin care să cresc, să învăț, să mă apropii mai mult de frații mei, de oamenii cu care lucrez și, nu în ultimul rând, de familia mea. Cu privire la conținut, BrenΩ Brown m-a lovit în adâncul inimii mele. Nu mă așteptam și, acum, înainte de a pleca la drum spre casă, probabil că voi procesa materialul său. Toate mesajele au o particularitate. Este aproape imposibil pentru mine să spun – acesta a fost mai bun sau celălalt, pentru că vorbesc despre subiecte diferite și le tratează la înălțime. Sunt încurajat de Summit și vreau să încurajez organizatorii să nu renunțe…”

DSC_3053

„Este prima dată când particip la Summit și mi-a plăcut foarte mult sesiunea care prezenta ce înseamnă influența, o influență pe care vrei să o ai neapărat și în contextul în care te afli. Ύncepem acum un grup în care avem nevoie tot mai mult să înțelegem ce înseamnă conducere și de aceea sunt aici – vreau să învăț cât mai multe. Mi-a plăcut ideea aceasta de vulnerabilitate atunci când conduci, adică oamenii să nu te vadă ca pe un om perfect, ci să se poată relaționa la tine – e un concept pe care nu prea îl vedem aplicat și pe care vreau să îl adopt – cred că e un lucru foarte bun pentru ceea ce înseamnă conducere de calitate în ziua de astăzi.”

„Vin întotdeauna cu plăcere la Summit, este un loc în care cresc, în care mă instruiesc, în care descopăr întotdeauna că se poate mai mult. Apreciez vorbitorii, în special pe cei care aduc schimbare, una în privința conducerii. Am învățat să prețuiesc pe cei care trec de acea barieră a „liderului puternic” și devin vulnerabili.”

Adrian Lauran, Pastor, Quo Vadis Church Hațeg, Facilitator - Summitul Global de Conducere, Deva, 2014

Adrian Lauran, Pastor, Quo Vadis Church Hațeg, Facilitator – Summitul Global de Conducere, Deva, 2014

„Este greu să rezum ce înseamnă Summitul. Am venit la îndemnul copiilor mei, pentru că mi se pare că, de la o vârstă, nu te mai implici în ce privește învățarea. Mă bucur că am venit, mă bucur că am descoperit că am făcut deja unele dintre lucrurile bune despre care s-a vorbit aici, și am învățat că la orice vârstă poți să înveți foarte multe lucruri despre viața care îți mai stă înainte.”

„Sunt pentru a 4-a oară la Summit, cel mai mult îmi place că vorbitorii sunt selectați dintre oameni cu experiență, experți în domeniul lor dar și relevanți față de domeniul în care suntem noi, prin universalitatea principiilor pe care ei le prezintă. I-am citit pe majoritatea, sau i-am auzit și apoi i-am citit. Comunitatea participanților contează și ea foarte mult – sunt cu toții colegi de lucrare sau slujitori, cunoscuți, și asta ajută să vezi că împărtășesc aceleași principii. Am așteptat foarte mult mesajul lui BrenΩ Brown – am văzut-o acum 2 ani pe TED și eram foarte curios cum va aplica ceea ce a spus acolo, într-un domeniu laic, în domeniul nostru religios. Nu știam nimic despre background-ul ei religios, dar m-am bucurat foarte mult de ceea ce a spus – ideea ei cu puterea vulnerabilității, a dragostei…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.