Repere din lucrarea retelei de tineret


Anul trecut, Flaviu Coman, unul dintre pastorii bisericii Betleem din Medgidia, om cu o vastă experiență, acumulată vreme de peste 17 ani de slujire, a acceptat să preia coordonarea rețelei de tineret din cadrul BIG. Ύn cele ce urmează, Flaviu ne prezintă câteva repere, pe scurt, din activitatea rețelei.

1. Ύntâlniri lunare de studiu la Constanța și Medgidia, în cadrul cărora Bill și Bobbie Trenckman, misionari ai JV, împreună cu Flaviu, oferă instruire pastorilor penticostali și baptiști din zonă. Studiul este focalizat asupra modului în care Isus își făcea lucrarea.

youth_medgidia

2. Ύntâlniri evanghelistice sunt programate periodic, în diferite locații. Una dintre cele mai încurajatoare, prin rezultat, se desfășoară la Cuza Vodă, jud.Constanța, unde Cătălin Dieaconu se întâlnește săptămânal cu un grup de cca 30 de tineri. Opt dintre aceștia sunt deja credincioși, dar ne rugăm și pentru ceilalți.

youth_cuza

3. Ύn fiecare lună familia Trenckman călătorește la Pitești pentru a ține studii focalizate pe identitatea biblică, cu echipa de slujire a bisericii Petra din localitate.

youth_petra

4. Treisprezece lideri de tineret au participat, în septembrie, la Malenovice, Cehia, la lucrările Conferinței „Radiază!”, organizată de Josiah Venture. Accentul a fost pus pe acel mod de apropiere de Dumnezeu care te transformă într-un creștin radiant.

youth_radiate

5. Lucrarea cu taberele a primit un ajutor de valoare prin mutarea în România a unei familii de misionari din SUA, Brian și Katie Burkhardt, cu scopul de a ajuta bisericile românești în organizarea taberelor creștine. Ύnceputul a fost dat cu o tabără la Călărași, în luna august, proiect în care cei doi au fost asistați de trei interni veniți din SUA.

6. Conferința de instruire pe tema „Ucenicia ca mod de viață” s-a desfășurat în 10-11 septembrie, cu participarea a 50 de persoane din diverse confesiuni evanghelice. Tot pe aceeași temă, între 7-9 noiembrie, la Șelimbăr a avut loc o întâlnire pentru liderii de tineret, la care au participat 110 persoane.

youth_selimber

7. Obiective pentru 2014:

Până la 31 aprilie 2014 ne dorim să avem 10 întâlniri cu liderii de tineret din 10 regiuni ale țării, regiuni reprezentate la conferința de la Șelimbăr, unde vom lucra la implementarea uceniciei ca mod de viață (Cursul BIG 5.2)

Ύmpreună cu Brian și Katie, vom organiza 3 tabere evanghelistice în perioada verii. Ύn aceste tabere vom fi ajutați de tineri americani și români (interni), care vor fi instruiți pentru a sluji în tabere evanghelistice.

Urmărim, de asemenea, să dezvoltăm echipa națională pentru tabere, dar pentru instruire. Ύn acest sens, în perioada următoare, Cătălin Dieaconu se va alătura echipei noastre, pentru a ne ajuta, în mod special, cu instruirea internilor pentru tabere.