Evaluare si planificare in reteaua de ucenicizare a fetelor


Una dintre rețelele din BIG în care se lucrează cu multă râvnă și pricepere este cea a tinerelor femei și fete implicate în ucenicie. Ύn cele ce urmează Diana Bocșa ne împărtășește câteva detalii despre modul în care a decurs ultima întâlnire dedicată pentru evaluarea și planificarea lucrării.

La sfărşitul lunii Septembrie 2012 a avut loc la București întâlnirea de evaluare a echipei care coordonează rețeaua de ucenicizare a fetelor din BIG. Zilele petrecute împreună au fost nu doar însorite, capitala îmbrăcându-se în culori fermecătoare de toamnă, cât mai ales intime, provocatoare şi eficiente în ceea ce ne-am propus. Anume evaluarea conferinței naționale din luna aprilie, precum și stabilirea obiectivelor strategice și a pașilor de acțiune pentru anul școlar în care am intrat.

Prima zi am petrecut-o ascultând şi celebrând felul în care Dumnezeu a lucrat în ultimele luni din viaţa noastra, precum și rugându-ne una pentru cealaltă. E aşa de bine să ştii că ai surori în Cristos, adevărate prietene cărora le pasă suficient de mult încât să mijlocească înaintea Tatălui pentru tine!

A doua zi am discutat despre câteva principii ale unei evaluări sănătoase. Majoritatea dintre noi am fost formate într-un sistem educaţional în care evaluarea a avut conotaţii negative. Profesorul dorea să ne arate că noi nu ştim suficient, iar notele reflectau abilitatea de memorare a informaţiilor mai mult decât învăţarea şi dezvoltarea reală. Ύn cadrul reţelei dorim să dezvoltăm o cultură a evaluărilor sănătoase, axate nu doar pe evaluarea efortului, ci mai ales a impactului, a rezultatelor. De asemenea, în urma conferinţelor şi a întâlnirilor, nu dorim ca fetele doar să îşi îmbogăţească cunoştinţele, ci ele să crească în credinţă. Acea credință care e întotdeauna conectată cu ascultarea și cu punerea în practică. Cu ajutorul Duhului Sfînt acest lucru e posibil!

După ce am evaluat conferinţei din aprilie, am creat un instrument de evaluare dinamic și relevant pe care dorim să îl folosim în viitor, apoi am lucrat la planificarea pentru anul următor.

Suntem mulţumitoare pentru timpul petrecut împreună, care mereu ne aduce mai aproape de Cel a cărui Ύmpărăţie vrem să o lărgim, precum şi una de cealaltă. Apreciem sprijinul vostru în rugăciune ca Dumnezeu să ne ajute să fim și mai roditoare în anul care ne stă în față.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.