Vesti bune din lucrarea de tineret


O prioritate majoră pentru lucrarea BIG o constituie relansarea lucrării Rețelei de Tineret. Pe lângă echipa de coordonare națională, condusă de Cristi Petricioiu, un rol important în acest demers îl au Bobbie & Bill Trenckmann, o familie de misionari americani, veniți prin Josiah Venture să slujească în BIG, asistând pe liderii români în ajustarea viziunii, stabilirea strategiei, dezvoltarea de contacte, sesiuni de instruire șamd. Ύn cele ce urmează Bobbie Trenckman are bunăvoința să împărtășească cu noi noutățile semnificative din cadrul acestei lucrări.

Aproximativ 18 biserici din România și-au deschis ușile și inimile pentru o relație caldă cu noi, pentru încurajare și training în beneficiul propriilor lor lucrări de tineret. Suntem cu adevărat încurajați și provocați de credincioșia și angajamentul lor în câștigarea generației următoare pentru Cristos. Iată un scurt rezumat a ceea ce se mai întâmplă:

Medgidia-Constanța: Flaviu Coman a facilitat întâlniri cu zece biserici din zona sa. Ύn data de 31 martie ne-am întâlnit cu 35 de lideri de tineret în Năvodari și am privit împreună la ,,Isus, Cel mai mare Ύnvățător’’. Pe data de 12 mai vom încuraja liderii de tineret către ,,Imitarea Ύnvățătorului’’. Toți liderii de tineret din zonă sunt bine veniți să ni se alăture la acest eveniment.

Brăila – Galați: Marius Mezin ne-a invitat să lucrăm cu echipa sa de tineret de la Biserica Metanoia și totodată ne-a introdus la Biserica Penticostală Golgota și la Biserica Baptistă Sf.Treime. Ύn Galați ne-am bucurat să ne alăturăm lui Narcis Ciobanu la Biserica Baptistă Sf.Treime.

Tulcea: Marius Mezin ne-a prezentat pastorilor baptiști cu ocazia unei întâlniri regionale desfășurată la Tulcea pe 3 aprilie. Ca rezultat am fost invitați în două locuri pentru a asista lucrarea de tineret.

Deva: Ύncă din decembrie am început întâlnirile cu Claudiu Cristian de la Punctul Central. Ύn prezent lucrăm împreună la un studiu despre perspectiva biblică asupra valorii de sine, prietenie și curtare, studii pe care el le predă apoi tinerilor cu care lucrează. Claudiu spunea: “Alți tineri români n-au șansa să studieze aceste lucruri, dar le-ar place la nebunie!”

Timisoara: La ultima noastră întâlnire cu Radu Druța și echipa sa de la Vox Domini, am privit asupra modului în care Isus a învățat pe oameni și cum învață tinerii, prin folosirea discuțiilor, dialogului și a întrebărilor.

Convinși de valoarea unei slujiri relaționale, scopul nostru este de a deveni familiari cu fiecare dintre liderii cu care lucrăm, cu echipele lor, înțelegând corect contextul lor de lucrare, oferind în același timp seminarii regionale de instruire. Ύn acest proces dorim să identificăm și să asistăm în lucrare pe acei lideri de tineret care instruiesc pe alți lideri. Oportunitățile unei astfel de lucrări în România sunt imense, de aceea am rugat pe Dumnezeu să ne trimită și pe alții care să se alăture echipei noastre.

Două familii din Statele Unite ni s-au alăturat în perioada martie-aprilie, însoțindu-ne în două călătorii de orientare. Ulterior ambele familii au demarat formalitățile în vederea venirii în România ca misionari ai organizației Josiah Venture, pentru a lucra alături de BIG Impact.

Brian și Katie Burkhardt, din Boise, Idaho, ni s-au alăturat pentru o călătorie de 10 zile, începând cu Timișoara și sfârșind în Constanța, timp în care ne-am întâlnit cu pastori și lideri de tineret care le-au câștigat inimile! Brian, având o experiență solidă în lucrarea prin rețele sociale și tabere de vară, ne va asista în aceste domenii acolo unde va fi nevoie.

Narren și Clarise Anderson din Vancouver, Washington, au vizitat împreună cu noi lucrările din Medgidia, Constanta și Braila. Inimile lor au fost atrase pentru a se alătura slujitorilor lui Dumnezeu din această zonă, în eforturile acestora de a atinge și a câștiga, atât generația actuală cât și generațiile următoare, pentru Cristos. Având zece ani de experiență în lucrarea cu tinerii, Narren va ajuta liderii de tineret în asistarea tinerilor în procesul maturizării în credință.