Solutii biblice pentru o lume aflata in criza economica


Având în vedere criza economică globală care afectează din ce în ce mai serios și România, suntem conștienți că avem oportunitatea unică de a ajunge la tot mai multe inimi sensibilizate, care au nevoie să înțeleagă și să fie ajutate să aplice ceea ce spune Biblia cu privire la domeniul financiar, cu aplicații atât în domeniul personal / familial, cât și în sfera afacerilor. Ύn cele ce urmează, Titus Păștean, coordonatorul parteneriatului BIG Impact – Crown Financial Ministries ne împărtășește ce se mai întâmplă în această lucrare.

Privind și evaluând lucrarea pe care ne-a pus-o Dumnezeu pe inimă în privința promovării principiilor biblice de administrare a bunurilor și a finanțelor, nu pot să nu observ câteva lucruri pe care le-a făcut El în acest sens în ultima vreme și pe care aș vrea să vi le împărtășesc.

Aș face mai întâi referire la faptul că din ce în ce mai mulți oameni dintre cei la care ajungem cu acest mesaj din Cuvântul lui Dumnezeu își deschid inima, îl primesc și doresc să cunoască mai mult.

Cu toate că învățătura despre administrarea biblică financiară ne este la îndemână fiecăruia chiar în Cuvântul scris al lui Dumnezeu, ca o consecință a faptului că această învățătură nu a fost sistemetizată și evidențiată, foarte mulți dintre noi am trecut-o cu vederea sau am tratat-o superficial. Acest lucru este cu atât mai trist cu cât, conform unui principiu hermeneutic simplu care postulează că în Scriptură, un lucru care se repetă înseamnă că este important, Biblia subliniază în mod evident nevoia formării unei gândiri biblice financiare.

Cum spuneam, ce mă bucură foarte mult este faptul că oamenii lui Dumnezeu care înțeleg această nevoie de (re)formare a unei gândiri financiare sănătoase acceptă provocarea și fac pași în direcția bună. Prin harul lui Dumnezeu sunt mai multe biserici în țară care au luat decizia de a aprofunda sistematic acest subiect atât de important al vieții credinciosului.

Un alt lucru pe care îl constat în ultima vreme și care mă bucură foarte mult este acela că Dumnezeu cheamă oameni care să se implice în lucrarea de promovare a acestor principii prin cuvânt și faptă. Spunând asta fac referire printre altele la faptul că, spre exemplu, în primăvara aceasta au avut loc câteva evenimente Crown susținute de către o persoană care, dintr-un beneficiar al acestor principii, a devenit un promotor al lor. Astfel în cadrul bisericii Victoria din București a avut loc un curs de studiu biblic financiar de zece săptămâni susținut de către Olivia Anton (economist de profesie și voluntar Crown), curs pe care l-au absolvit nouă persoane. Tot Olivia a susținut trei sesiuni pe teme biblice financiare în cadrul conferinței pentru femei intitulată “Fii încrezătoare într-o lume fără speranță” (București, 11-12 mai 2012).

Pe lângă nevoia de instruire și formare biblică financiară, o altă nevoie parcă din ce în ce mai evidentă este aceea de orientare în viață, în carieră. Percepând această nevoie reală pentru foarte mulți oameni, Crown Financial Ministries a relansat (de data aceasta in format WEB) un produs numit Career Direct, o unealtă pentru orientare educațională și vocațională, care are la bază o premiză biblică foarte simplă: principala valoare pe care ne-a încredințat-o Dumnezeu spre administrare fiecaruia suntem noi înșine. Rugați-vă împreună cu noi ca această unealtă să poată fi disponibilă și în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.