Cursul BIG5.5 – Biserica cu impact global


Ύntre 20-21 ianuarie, la Târgu Mureș, un grup de aproape 20 de lideri evanghelici români, format din persoane cu experiență în dezvoltarea de curriculum, s-a reunit în cadrul primei întâlniri dintr-o serie dedicată dezvoltării cursului BIG5.5, având ca temă Biserica cu impact global, curs care va fi lansat printr-o conferință în luna octombrie a acestui an.

Scopul întâlnirii de la Târgu Mureș a fost acela de creionare a acestui curs care vine ca punct culminant al seriei inițiate în octombrie 2007, la Sovata, prin cursul Filosofia de Lucrare.

Ca de fiecare dată acest context de învățare și de frământare de idei a fost unul foarte provocator. S-au stabilit tematicile, s-au decis echipele și s-au trasat liniile generale ale materialului. Conceput a fi un curs scris de români pentru români, acest material de studiu dedicat echipelor de conducere ale bisericilor evanghelice românești va îngloba multe ore de studiu individual, de lucru în echipe mici, echipe care elaborează lecțiile propriu-zise, de interacțiune nemijlocită în întâlniri ale coordonatorilor acestor lecții, fie pe Skype, fie în persoană, totul cu scopul de a aduce împreună atât cunoștințele cât și experiența de lucrare a membrilor acestui grup de lucru, pentru ca prin interacțiune continuă să poată fi produs un material ce poate fi fructificat la maxim, printr-o prezentare creativă, cât mai interactivă, care să țină cont de modul în care învață oamenii.

Următoarea întâlnire în persoană a coordonatorilor lecțiilor și a asistenților acestora s-a desfășurat în perioada 9-12 mai, la Brașov. Cu această ocazie au fost efectuate corecții asupra planului fiecărei lecții, urmărindu-se menținerea unui caracter unitar și armonios al cursului, în așa fel încât informația să poate fi transferată cât mai eficace către participanți.

Ύn prezent echipele locale lucrează spre definitivarea lecțiilor, urmând ca în perioada 13-14 iunie să aibe loc o ultimă întâlnire de lucru pentru a se introduce eventuale corecții fine, de detaliu, în vederea pregătirii formei finale a materialului de curs.

Vă rugăm să mijlociți în rugăciune alături de noi pentru crearea unui curs valoros, o unealtă eficientă care să provoace și să asiste multe biserici din România către modelul bisericii cu impact global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.