Conferinta Nationala a BIG Impact pentru Instruirea in Ucenicizare a Fetelor: Ascult!


Ύnainte de a Se înălţa la cer, Isus le-a lăsat ucenicilor un mandat extraordinar: acela de a umple pământul cu fii şi fiice de Dumnezeu. Ucenicia este chemarea fiecărui copil de Dumnezeu, răscumpărat prin sângele sfânt al lui Isus, indiferent că ucenicii sunt adolescente ale bisericii locale căreia îi aparţinem, proprii copii, prieteni sau colegi care nu au o relaţie cu Isus. Fiecare dintre noi, când am fost mântuiţi, am primit chemarea specială de a face parte din misiunea lui Dumnezeu. Astfel, pentru că suntem în misiunea Lui, ne dorim să facem doar ceea ce El doreşte să facem. Când privim la Isus vedem cum ascultarea de Dumnezeu a fost un stil de viaţă pentru El. A petrecut timp de intimitate în care L-a auzit pe Dumnezeu, urmat de umblare în ascultare. El ne invită la aceeaşi centralitate şi pe noi, cei răscumpăraţi.

Ύn perioada 19-22 aprilie 2012, 130 de femei si fete din întreaga ţară şi din Republica Moldova s-au întâlnit la Brașov pentru a VI-a Conferinţă Naţională a BIG Impact pentru Instruirea în Ucenicizare a Fetelor. Zilele petrecute împreună au fost împarţite în seminarii de instruire în ucenicie, cât şi seminarii de „cultivare a intimităţii cu Isus”.

Credem că împlinirea noului mandat curge dintr-o umblare apropiată cu Răscumpărătorul, în ucenicia Căruia suntem fiecare dintre noi. Vorbitoarea principală pentru timpul „de inimă” a fost Beth Ann Deal. Ea este profesoară de matematică la un colegiu din statul Ilinois, soţie şi mamă a doi copii adolescenţi. Umblarea ei cu Dumnezeu de ani de zile şi implicarea ei activă în ucenicizare au făcut-o potrivită pentru a ne împărtăşi şi a ne fi o sursă de inspiraţie în umblarea noastră cu El. Ea a fost însoţită de prietena ei de ani de zile, Jan Lyden, un luptător în rugăciune, o ucenicizatoare „din umbră”. Jan a petrecut timp povestind cu fetele, rugându-se cu ele, oferindu-le dragoste și îndreptându-le privirile înspre Dumnezeu.

Seminariile de ucenicie au fost coordonate în întregime de persoane din Romania, tinere care fac ucenicie de mai bine de 10 ani si prin viaţa cărora Dumnezeu a produs rod. Diana Bocșa, una dintre vorbitoare, este deja „străbunică spirituală”, având în urma ei fete care au ucenicizat alte fete care la rândul lor au ucenicizat… şi povestea continuă! La timpul de închinare prin muzică am fost conduse de Manu Gruia, solista trupei Argument. ªi în acest timp Dumnezeu ne-a vorbit şi am plecat acasă mai familiare cu vocea Păstorului, cu o imagine mai măreaţă despre El, cu o dragoste mai mare pentru El şi cu o voinţă supusă Lui.

Iată câteva mărturii ale participantelor:

Dumnezeu m-a întâlnit într-un mod proaspăt şi, aşa cum una dintre vorbitoare – Beth Ann – a spus, “Este minunat să îl cunoşti de Dumnezeu în mod personal!”. El mi-a reînnoit dorinţa de părtăşie cu El şi cu alţi credincioşi şi m-a conştientizat de cât de urgentă este nevoia oamenilor de Isus Cristos. “Dumnezeu nu ne-a promis o viaţă uşoară, ci una victorioasă!” Abia aştept să Ύl cunosc tot mai mult pe acest Dumnezeu fascinant şi victorios!” (Dalia)

Partea mea preferata a conferinţei a fost dimineaţa în care, după ce am vorbit puţin despre cum ne motiveaza Evanghelia la slujire, am mers toate participantele în trei locaţii diferite în care să slujim. O parte au mers la Spitalul de Oncologie, o altă parte a participantelor au mers în comunitatea de ţigani, iar o alta pe stradă şi în gară la oamenii străzii. Eu am mers la Spitalul de Oncologie. Am avut emoţii maxime pentru că nu ştiam înspre ce persoană mă va îndrepta Dumnezeu. Ύn primul salon am întâlnit un domn de 84 de ani din judetul Prahova. Am povestit timp de o oră despre viaţă, război (a fost maior în armată), despre familiile noastre si despre motivul pentru care o fată din Arad si-a făcut timp să viziteze un necunoscut dintr-un spital din Brasov. La plecare mi-a mulțumit cu lacrimi în ochi pentru vizită şi a încercat să îmi explice ce legături are el cu biserica Ortodoxă. Ύncă mă rog pentru mântuirea acestui domn, pentru copii ai lui Dumnezeu din Câmpina care să îi prezinte şi să-i întrupeze Evanghelia. (Diana)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.