Reteaua de Tineret – ultimele noutati!


Relansarea lucrării de tineret este unul dintre dezideratele noastre majore, de coordonarea acesteia ocupându-se Cristi Petricioiu, care ne oferă în continuare un update al demersurilor de ultimă oră.

Lucrarea de tineret pe platforma BIG Impact începe să capete contur. Odată cu începerea anului, o echipă de lucrători a dedicat săptămânal câteva ore pentru a se întâlni, folosind platforma Skype, în vederea conturării filozofiei de lucrare, a strategiei de lucru și a înțelegerii nevoilor lucrărilor de tineret din țara noastră. Acestei echipe i s-au alăturat recent Bill și Bobbie Trenckmann, misionari din partea organizației Josiah Venture, sosiţi în România pentru a ajuta la energizarea reţelei de tineret.


Ύn plus, la Brașov, profitând de întâlnirea echipei de creație a cursului BIG 5.4 din 16-18 martie a.c., echipa de tineret s-a reunit pentru a contura calendarul de lucru al următoarei perioade. Ca urmare a acestor discuții de pe Skype și în persoană, împreună cu familia Trenckmann am vizitat două regiuni din estul țării: Brăila / Galați / Tulcea și, respectiv, Medgidia / Constanța. Ύn fiecare dintre aceste regiuni ne-am întâlnit cu lucrătorii de tineret din bisericile evanghelice și am participat la două întâlniri de tineret.

La Brăila au participat aproximativ 25 de lideri de tineret, din Brăila, Galați și Tulcea, gazdele noastre fiind Marius Mezin și biserica Metanoia. Discuția s-a axat pe cunoașterea și înțelegerea lucrărilor de tineret din zonă, pe modurile în care dorim să colaborăm în contextul acestor lucrări de tineret cât și pe înțelegerea nevoilor lucrătorilor în bisericile locale. La aceasta s-a adăugat un timp de învățătură susţinut de Bill și Bobbie, focalizat pe modul de învățare al tinerilor.

La Medgidia întâlnirea a avut aproximativ același format, cu participarea a 28 de lucrători cu tinerii din Cernavodă, Năvodari, Medgidia şi Constanța, gazdele noastre fiind Flaviu Coman și biserica Betleem.

Calendarul propus la Braşov include, în următoarele două luni, vizite în centrele: Timișoara – Arad – Deva, Craiova – Slatina, Pitești – Târgoviște, Alba Iulia – Cluj, București și Iași. Detaliile despre aceste întâlniri vor fi anunțate la momentul potrivit.

De asemenea, în perioada 4-6 aprilie, va avea loc, la Curtea de Arges, o întâlnire în persoană a echipei extinse de tineret, pentru definitivarea strategiei de lucru cât și a calendarului pentru 2011.

Nădăjduim că Dumnezeu va binecuvânta demersurile noastre şi vom reuşi să slujim în mod eficient tinerilor şi lucrătorilor de tineret care împărtăşesc aceleaşi valori cu noi. Lui îi mulţumim pentru fiecare membru al echipei cât şi pentru asistenţa extrem de preţioasă acordată de familia Trenckmann.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.