Reteaua de tineret – noutati la zi


Una dintre prioritățile majore ale organizației Biserici cu Impact Global este formarea și echiparea liderilor generației de mâine din cadrul bisericilor evanghelice românești. Iată, pe scurt, un update al lucrării rețelei de tineret, oferit de Cristi Petricioiu, coordonatorul acesteia.

Ύntr-o notă mai personală, Dumnezeu m-a învățat în aceste luni câteva lucruri care sesizez că devin importante în slujirea mea. Unul dintre ele este acela că voia și lucrarea lui Dumnezeu, la care ne cheamă, nu sunt una și același lucru. De exemplu, dacă voia Lui se referă la sfințire, ascultare sau rugăciune, lucrarea Lui este una și aceeași ca și pentru Domnul Isus: a face ucenici care la rândul lor să poată face ucenici (vezi Matei 28 sau Ioan 17). Al doilea lucru important este că nu orice credincios este și ucenic. Ucenicul este credinciosul care ascultă de Isus, îi calcă pe urme și trăiește așa cum a trăit și El – în dependență de Tatăl, pentru a aduce la împlinire numărul celor răscumpărați! Ύn lumina acestor învățături, lucrarea de tineret va aborda curând o atfel de strategie: aceea de a învăța pe tineri să iubească pe Domnul și, în ascultare de El, să facă și ei ucenici care să iubească pe Domnul și Mântuitorul lor.

Cu bucurie putem spune că lucrarea de tineret desfășurată în România pe platforma BIG Impact începe, încet încet, să se mărească. Ύn timpul conferinței BIG 5.4 de la Sovata, dedicată administrării creșterii bisericii, a fost organizată și o întâlnire a lucrătorilor de tineret dintre cei care au participat la acest eveniment. Pentru câteva ore, cei 22 de lideri prezenți au discutat modalități de conectare și lucru împreună, filozofia de lucrare și planuri de viitor.

Un câștig important pentru rețeaua noastră este dat de faptul că familia Trenckmann s-a alăturat echipei române a liderilor de tineret și, începând din această toamnă, își va aduce contribuția nemijlocit la dezvoltarea acestei lucrări în România. Suntem cu adevărat recunoscători Domnului pentru acest sprijin de neprețuit!

Un alt lucru la care vrem să ne referim aici este Conferinta pentru tineret din Cehia, desfășurată la Malenovice, între 23-29 septembrie. Anul acesta, alături de cei aproximativ 180 de participanți veniți din 11 țări europene, România a fost reprezentată de o echipă formată din 12 persoane implicate activ în lucrarea de tineret.

Punctul tare al acestei conferințe a fost dat de tematica ei: Cine zice că rămâne în El, să trăiască și el cum a trăit Isus, aleasă din seria Sonlife sau, contextualizat la lucrarea de tineret JV, cursul Walk 2.6.

Ύn functie de experiența personală și implicarea în lucrarea de tineret, participanții au fost împărțiți în trei grupe, fiecare având în studiu module diferite: de la a învăța cum să fie un ucenic al lui Isus, la cum să facă ucenici pentru Isus până la cum să pună bazele unei mișcări dedicate facerii de ucenici!

Tematica, timpul de relaționare și atmosfera extrem de plăcută au făcut din această conferință una extrem de bună calitativ, apreciată cum se cuvine de toți participanții. Iată mărturia primită de la Andreea, membră a echipei românești:

Conferința din toamna aceasta m-a marcat într-un mod pozitiv, atât prin mesajul bogat pe care l-am auzit (și foarte folositor) cât și prin atmosfera plăcută care plutea în jurul meu. Fiind prima conferință internațională la care am participat, cu mulți tineri din Europa și SUA, aveam un sentiment de nesiguranță la început, gândind dacă îmi voi putea face sau nu prieteni. Dar toate întrebările și nesiguranța au dispărut din prima zi. Ύn special serile petrecute alături de grupa mea, unde discutam, împărtășind și rugându-ne împreună, mă făceau să mă simt ca într-o familie. Ușurința și bucuria cu care liderii noștri ne ajutau să înțelegem și să învățăm atâtea lucruri noi, faptul că eram o mulțime de suflete adunate în același loc, vorbind fiecare pe limba lui, diferită una de a altuia, având totuși același Tată, mă făceau să mă simt atât de binecuvântată să fiu acolo, făcând parte din familia Lui!

Ύn concluzie, credem că Dumnezeu creionează acum ceea ce sperăm că va fi o lucrare de anvergură, folosindu-se în acest scop de rețeaua de tineret. Ύi suntem recunoscători că el ne trimite oameni de care avem nevoie, ne oferă oportunități de instruire, ne reînoiește pasiunea și viziunea și credem că ne va da și resursele materiale necesare acestei lucrări. Nu uitați să sprijiniți în rugăciune eforturile noastre, ca tot ceea ce facem să poarte amprenta Lui, amprentă pe care o dorim vizibilă asupra întregii lucrări de tineret.