Money Map: Drumul spre Libertatea Financiara


Sâmbătă, 11 iunie 2011 a avut loc la Biserica Baptistă „Dragostea” din Arad primul seminar Money Map organizat de Crown Financial Ministries în Europa, organizarea fiind asigurată prin parteneriatul cu Fundația BIG Impact.

Aproximativ 150 de persoane din Arad, dar și din București, Cluj, Oradea sau Timișoara au dat curs invitației, conținând titlul extrem de atractiv: Drumul spre libertatea financiară. A conferențiat Jan Spence, consultant și instructor financiar al Crown iar, din partea română, de organizare au răspuns Titus Păștean și Ovidiu Blaj.

A fost o atmosferă caldă, oamenii implicându-se activ în discuții, încercând să beneficieze la maxim de informațiile oferite pe marginea unor subiecte extrem de atractive cum ar fi:

– descoperirea direcției din punct de vedere financiar

– înțelegerea a ceea ce înseamnă adevărata libertate financiară

– însușirea pașilor concreți care conduc spre această libertate

– aflarea pericolelor din această călătorie și modul în care pot fi evitate.

Iată gândurile venite din partea unei persoane care a participat la acest eveniment:

Am știut din câteva cărți și din emisiunea de radio, pe care o ascult cu plăcere, despre subiectele discutate, dar au fost multe lucruri pe care le-am perceput de o altă manieră acum. Ύn plus, au fost binevenite exemplele oferite pe parcurs. Știți cum se spune: teoria ca teoria, dar practica te omoară! Eu am un soț foarte înțelept și credincios lui Dumnezeu și nu suntem înglodați în datorii, în special de la bancă, dar totuși ne-a prins bine acest seminar pentru o mai bună organizare a bugetului, pe viitor. Gândul îmi zboară însă la unii prieteni de-ai noștri, care au datorii mari și cărora le-ar prinde bine să audă ce am auzit noi. Dacă mai faceți astfel de întâlniri, cu această tematică, vă rog să mă informați și pe mine, să îmi pot implica prietenii respectivi.

Menționăm că, în seara dinaintea seminarului din Arad, Jan Spence a avut o sesiune de instruire specială pentru mai bine de zece persoane care doresc să se implice ca traineri Money Map în viitor, familiarizându-i cu manualul de instruire, accentuând punctele unde aceștia trebuie să fie atenți în prezentare.

De asemenea, în cadrul vizitei avute în România, Jan Spence a acordat un interviu unui post de radio din Oradea și a avut câteva sesiuni de instruire în diverse biserici.

Administrarea Finanțelor Familiei a fost tema întâlnirii de trei ore, găzduite de Biserica Baptistă „Tabor”, cu participarea a 80 de persoane. Au fost prezentate principiile biblice ale administrării finanțelor familiale, temă care a fost urmărită cu mare atenție de către toți cei prezenți.

Apoi, aproximativ 25 de lideri de grupe mici din cadrul lucrării de tineret a Bisericii Baptiste „Metanoia” din Arad au fost beneficiarii unei instruiri legate de adevărurile legate de bani afirmate în Biblie.

Ύn fine, Biserica Baptistă „Dragostea” din Arad a găzduit o întâlnire a cca 60 de femei, cărora Jan a avut posibilitatea să le vorbească despre datoria noastră de a fi ispravnici vrednici, administrând cum se cuvine tot ceea ce ne-a dăruit nouă Dumnezeu, fie că e vorba de resurse materiale, înzestrări naturale sau daruri spirituale.

Mulțumită de scurta dar extrem de prolifica vizită în România, într-un scurt mesaj trimis colaboratorilor săi, Jan a mărturisit:

Călătoria în România a fost incredibilă. Ospitalitatea este minunată acolo și oamenii m-au primit în dragoste. (…) Răspunsul (la instruire, n.tr.) a fost extraordinar și Dumnezeu a fost glorificat. (…) A fost o binecuvântare!

Și noi suntem recunoscători pentru lucrarea depusă de Jan Spence printre noi, de asemenea că Money Map este disponibil în România, că suntem prezenți pe harta lucrării Crown și, mai presus de toate, că suntem pe harta Ύmpărăției lui Dumnezeu, putând raporta cu bucurie că, deși a fost un seminar financiar, evenimentul de la Arad s-a concretizat și prin decizii de a-L urma pe Cristos, venite din partea a doi participanți. A Domnului să fie toată gloria!