Invatand de la experti: Consultanta pentru lideri cu Bill Hybels


Unul dintre cele mai semnificative programe care se desfăşoară în România, în domeniul conducerii, este Summitul Global de Conducere, realizat în cadrul unui parteneriat între BIG Impact și Willow Creek Association. Ύn trei ani de existență a acestui program, mii de lideri au fost provocați să fie lideri acolo unde sunt, pentru a administra mai bine resursele încredințate lor de către Dumnezeu, crezând cu tărie că biserica locală este speranța lumii.

Bill Hybels, pastorul senior al Willow Creek Community Church, South Barrington IL, crede că liderii bisericilor locale au potențialul de a fi cea mai influentă forță de pe planetă.

Crezând cu tărie acest lucru, Bill a venit câteva ore, la Bucureşti. în ziua de 8 februarie a.c., la Consultanța pentru lideri, o întâlnire informală cu lideri cheie din România, pentru o discuție deschisă pe tema conducerii. Au mai fost prezenți Ulf Usterlund, director regional pentru Willow Creek Association și Gary Schwammlein, vicepreședinte executiv pentru lucrarea internațională a Willow Creek Association. De asemenea, a participat și o echipă de lideri creştini din Albania, care intenționează să promoveze, începând cu acest an, GLS la ei în țară.


Peste 100 de lideri au participat la acest eveniment, desfăşurat în sala de conferințe a hotelului Ramada Parc din București. Bill a răspuns la multe întrebări și a moderat discuția despre cum să conduci biserica în mod eficient în aceste vremuri tulburi.

Iată ce au împărtășit cu noi câţiva dintre participanți:

Virgil Achihai, Bucureşti: Am fost convins ca voi întâlni un lider mare, dar am întâlnit un creştin mare, care ne-a vorbit cu credinţă şi pasiune despre Biserica Domnului Isus.

Nelu Coman, Târgovişte: M-am simţit mic şi neajutorat. M-am bucurat cu mintea şi am sângerat cu inima. Suntem aşa de departe de excelenţă şi ne topim energia cu lucruri de nimic. Sunt uimit cum un om atât de valoros se poartă atât de simplu şi natural!

Teodor Horodinca, Târgovişte: A fost o conferinţă reuşită, un pastor cu totul şi cu totul special. Mi-a plăcut întâi omul (caracter şi disciplină) şi apoi lucrătorul (luptător cu viziune). Mi-am perfecţionat cunoştinţele despre conducere, cum ar fi lucruri legate de cei pe care îi conduci, nivelul celor egali cu tine, nivelul dării de socoteală dar, mai ales, problema autoconducerii.

Dora Ciucă, Brăila: Au fost multe lucruri aplicative pentru mine personal. Dintre acestea, mi se pare important accentul pus pe faptul că, în calitate de lider, trebuie să fiu entuziast, pentru a-i inspira pe cei din echipă, lucrând alături de ei şi, de asemenea, ca lider, trebuie să am o viziune pentru a motiva oamenii, o viziune care trebuie exprimata clar pentru a fi înţeleasă.

Catalin Bugyi, Târgovişte: Am realizat, pentru prima dată în viaţă, că în lucrarea dintr-o biserică, oricât de bine pare că merge, este loc de mai bine şi că plafonarea este cel mai mare pericol pentru bisericile din România. Am înţeles că lucrarea din biserici trebuie îndreptată spre creşterea noilor născuţi, dar locul unde falimentăm cel mai adesea este în maturizarea spirituală a oamenilor.

Mai jos este o galerie de imagini de la acest eveniment. Pentru a viziona complet o imagine e nevoie să daţi click pe zona ei centrală iar pentru navigare între imagini folosiţi săgeţile.

[smooth=id:9; arrows:true; width:800; height:600;]

One thought on “Invatand de la experti: Consultanta pentru lideri cu Bill Hybels

  1. Extraordinar! Acum studiez cartea lui Bill Hybels si este foarte interesanta. Pacat k nu am fost si eu la acest eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.