Interviu: Bill & Bobbie Trenckmann


Recent au sosit în România ca misionari, reprezentând organizaţia Josiah Venture, Bill şi Bobbie Trenckmann, un cuplu de americani, cu o vastă experienţă în pregătirea liderilor de tineret. Misiunea lor este să asiste BIG în relansarea reţelei de tineret. Redăm mai jos un scurt interviu pe care ni l-au acordat, axat asupra acestei noi provocări din viaţa lor.

BIG: Ne puteţi spune, pe scurt, cum v-a călăuzit Dumnezeu să investiţi în liderii de tineret şi, în mod special, în liderii de tineret din România?

Bill & Bobbie Trenckmann: Dumnezeu ne-a călăuzit să investim în liderii de tineret cu mulţi ani în urmă, când am început să lucrăm cu tinerii. De-a lungul anilor am observat că lucrările de tineret eficiente au ca primă prioritate zidirea şi echiparea echipei de voluntari. Aceasta permite lucrării de tineret să producă tineri maturi. Când pastorul de tineret îşi mentorează şi ucenicizează liderii, la rândul lor aceştia pot mentora şi uceniciza tinerii. ªi, pe lângă asta, noi iubim această generaţie de lideri tineri! De-a lungul celor 40 de ani petrecuţi în lucrare, am lucrat atât cu lideri de tineret maturi, deseori părinţii unora dintre tineri, cât şi cu lideri de vârsta studenţiei, care erau dornici să înveţe şi să crească. Ambele tipuri de lideri sunt de mare folos tinerilor. Pe măsură ce am investit în personalul nostru tânăr, arătându-le atenţie pe termen lung, aceştia au rămas pe poziţie mulţi ani, oferind continuitate şi calitate  conducerii..

Când am ales să încetăm a lucra direct cu tinerii, Dumnezeu ne-a călăuzit să continuăm în a investi în liderii de tineret, dar într-o locaţie trans-culturală. Vizitându-l pe Dave Patty, acum un an, el ne-a invitat să luăm în considerare posibilitatea de-a lucra cu Josiah Venture, având oportunitatea de-a pregăti lideri de tineret. Ύn discuţiile ulterioare avute cu el am aflat de oportunitatea de-a ne stabili în România, la invitaţia BIG.

BIG: Cum aţi experimentat întalnirea de creaţie BIG, l-a care aţi luat parte, în martie?

Bill & Bobbie Trenckmann: Am apreciat în mod deosebit să vedem pastori şi lideri din toată ţara, lucrând împreună, în unitate, pentru binele Trupului lui Cristos. De asemenea, apreciem strategia de prezentare a conţinutului, a încurajării discuţiilor prin intermediul seminariilor şi, apoi, a întâlnirilor regionale de follow-up.

BIG: Care este perspectiva voastră despre ce se întâmplă in BIG şi în reţeaua de tineret?

Bill & Bobbie Trenckmann: Am observat că pastorii respectă lucrarea BIG, apreciind platforma de instruire oferită, cât şi ideile noi de lucrare, care sunt benefice. Datorită BIG, pastorii au o comunitate de părtăşie; nu se simt ca şi când ar fi singuri. Ca urmare a investiţiei din viaţa lor, pastorii şi liderii de tineret par deschişi şi dornici pentru pregătire la nivelul tinerilor. Deşi am petrecut un timp limitat aici, se pare că reţeaua de tineret manifestă o înţelegere adecvată pentru ceea ce trebuie făcut.

BIG: Ce ne puteţi spune despre strategia şi paşii următori pe care îi aveţi în plan, în procesul înţelegerii nevoilor din lucrare, a cunoaşterii liderilor şi a conlucrării cu aceştia?

Bill & Bobbie Trenckmann: Strategia imediată este să vizităm regiunile din România în care BIG este implicat activ. Week-end-ul trecut am fost în sud-est şi ne-am întâlnit cu vreo 40 de lideri şi pastori. Pe cât posibil, dorim să observăm întâlnirile de tineret şi, apoi, să ne întâlnim cu liderii de tineret din bisericile interesate. Scopul nostru nu este să fim nişte simpli consultanţi, ci să dezvoltăm relaţii cu liderii de tineret, pentru a putea ajuta fiecare grup în mod individual. O altă parte a planului este să identificăm pastori de tineret români în care să investim, astfel încât să devină un model pentru alţii, formând la rândul lor, alţi lideri de tineret. (II Timotei 2:2)

Ca parte finală a strategiei, pe masură ce evaluăm nevoile diferitelor regiuni, vrem să găsim pastori de tineret cu experienţă, din America, care să vină în România ca misionari şi care să-şi asume responsabilitatea pregătirii liderilor de tineret dintr-o anumită regiune.

BIG: Vă mulţumim şi vă dorim mult succes!

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.