Stiri din activitatea OSCER


Taberele de schi

Ύn februarie au fost 5 tabere evaghelistice de schi organizate de către grupurile studenţeşti din OSCER. Ca întotdeauna de altfel aceste tabere au constituit o modalitate faină de a petrece împreună câteva zile de vacanţă, precum şi de a lega relaţii mai bune cu colegi necreştini, cu scopul de a găsi metode creative şi neagresive de a le împărtăşi Evanghelia.

Unul dintre organizatorii unei tabere ne-a împărtăşit câteva impresii:

“Ύnca odată şi iarna aceasta, în vacanţa studenţilor, ne-am bucurat de o săptămână cu adevărat cade poveste. Tabăra de schi la care am participat a avut tema: “filă de poveste” în care, pe lângă locaţia superbă, în care nu puteai decât să te închini măreţului Creator, am experimentat şi ne-am conectat cu povestea lui Dumnezeu. Deşi în prima fază discuţiile pe grupuri erau mai dificile pentru cei noi, după scurt timp a fost uimitor să vedem cum, nu noi, ci povestea, care e Cuvântul lui Dumnezeu, a început să capteze pe fiecare şi am putut vedea puterea Evangheliei. Laura, una dintre studente, ne-a spus: “Mi-a plăcut foarte mult grupul. Discuţiile, interacţiunea şi povestea merită să mai fie făcute încă o dată”. A fost un context superb în care să arătăm şi să trăim creştinismul. Luci a fost o altă studentă care a fost schimbată de ceea ce a însemnat povestea lui Dumnezeu: “E prima tabără organizată la care am participat şi a fost super. Cu schiatul  nu prea le am dar mi-a plăcut că există şi alte modalităţi de a te distra, fără băutură, manele, există jocuri, discuţii, etc. Am văzut că lumea e ca o scenă de teatru, mi-a plăcut grupul mic, fetele din cameră, am învăţat multe despre Dumnezeu şi pot spune că acum văd lumea cu alţi ochi şi sper să continue schimbarea. M-am detaşat de Piteşti şi aş mai sta aici o lună, chiar mai mult… aţi fost deosebiţi”.

Pentru toate acestea şi pentru cei 48 de participanţi, mulţumim Domnului şi îi dăm slavă Lui fiindcă încă o data am mărturisit despre El. Cel prin care am făcut toate lucrurile şi pentru a cărui Glorie trăim.”

Ύntâlnirea coordonatorilor naţionali ai mişcărilor studenţeşti IFES Malaezia

Sub numele generic de Living Stones, în perioada 03-10 martie, participanţi din 150 de ţări, în speţă coordonatorii mişcărilor studenţeşti evanghelice, s-au întâlnit în Malaezia, fiind binecuvantaţi de diversitatea în care lucrează Dumnezeu, cu scopul de a înţelege cum arată împlinirea marii trimiteri în mediul studenţesc. Din partea OSCER ţara noastră a fost reprezentată de Alex Ilie.

Tabără evanghelistică mixtă a românilor de pe ambele maluri ale Prutului

Ύn parteneriat cu mişcarea studenţească din Republica Moldova, OSCER organizează tabăra evanghelistică Kilometrul zero în perioada 16-18 aprilie 2010. Din România vor participa în jur de 15 studenţi entuziasmaţi să împărtăşească Vestea Bună cu fraţii noştri de peste Prut. Ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvinteze această iniţiativă şi să aducă prin ea rod îmbelşugat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.