Summit-ul Global de Conducere 2010


Ce-a de-a treia ediţie românească a Summitului Global de Conducere s-a încheiat. Desfăşurat în premieră în şapte locaţii la nivel naţional, acest maraton al instruirii în conducere a reprezentat un adevărat highlight al sfârşitului de an pentru creştinii evanghelici români. Declaraţia lui de intenţie a fost una menită să polarizeze atenţia celor cu adevărat interesaţi, aşa cum s-a putut citi pe situl dedicat evenimentului:

Fiind mai mult decât un eveniment anual de instruire, Summitul Global de Conducere a devenit un eveniment catalitic pentru creștinii responsabili. Lideri reprezentând o diversitate uimitoare de rase, culturi, etnii, limbi și denominațiuni vin împreună pentru a se dedica răscumpărării şi restaurării acestei lumi căzute. Pe măsură ce Dumnezeu te convinge, ne rugăm și sperăm să fii alături de noi!

Acestui apel i-au răspuns pozitiv peste 1000 de participanţi la nivel naţional, dintre care cca 230 au reprezentat voluntarii care au pus umărul în mod dezinteresat pentru a face acest eveniment posibil în fiecare locaţie.

ªapte sesiuni, una mai interesantă decât cealaltă, au prilejuit ca vorbitori de marcă precum Bill Hybels, Jim Collins, Andy Stanley, John Ortberg, Wess Stafford, Jack Welch şi T.D.Jakes să-şi aducă contribuţia la acest efort conjugat având anvergură globală. Fiecare locaţie a mai avut posibilitatea optării pentru o sesiune bonus cu un vorbitor local, fie Vasile Al.Taloş fie Cristian Barbosu.

Summit-ul a debutat la Cluj Napoca pe 15-16 octombrie, gazdă fiind Biserica Baptistă Mănăştur. 212 persoane au participat aici, event manager fiind Daniel Lar iar facilitator Daniel Todea.

Iată câteva fragmente din impresiile culese de la participanţi:

  • – am înţeles că trebuie să nu renunţ niciodată, să continui să fac ceea ce fac, să ascult de Duhul Sfânt, să fiu autentic, franc şi să învăţ să diferenţiez
  • – m-a ajutat să mă gândesc mai mult la stilul meu de conducere şi la moduri în care aş putea să-l îmbunătăţesc
  • – am înţeles cât de multe nu ştiu despre conducere
  • – e bine să gândim despre conducere, să nu lăsăm totul să fie cum o vrea Domnul. Ύntre conducerea bisericii şi conducerea în afaceri sunt multe lucruri comune
  • – am observat încă din 2009 că disponibilitatea de a sluji nu e suficientă, ci avem nevoie de instrumente, de oameni care să ne spună pe unde au trecut şi ce putem face pentru a sluji ca pentru Domnul în toate

A doua etapă a Summit-ului a fost găzduită în premieră la Craiova, pe 22-23 octombrie, în cadrul Liceului de artă Marin Sorescu, loc unde 108 participanţi au asistat la acest eveniment coordonat de Doru Ξiulete şi facilitat de Adi Lauran. Unul dintre participanţii la această ediţie ne-a mărturisit că: „Evenimentul, conferinţa, reprezintă pentru mine o încurajare că pot tot ceea ce Domnul m-a trimis sa fac. Pot transforma! Nu voi renunţa!”

„A fost minunat, n-am vrut să se termine!” este reacţia venită din partea unui participant la cea de-a treia etapă, organizată la Biserica Baptista Harul din Bucureşti. Aici 191 de persoane au participat la un eveniment extrem de reuşit, coordonat de Emanuel Dejeu şi facilitat de Cristi ªoimaru, echipă care „recidivează” în această formaţie. De altfel cei doi au avut amabilitatea să ne împărtăşească propriile impresii post-eveniment:

„A fost din nou o bucurie pentru noi să găzduim între 5-6 noiembrie Summitul Global de Conducere la Bucureşti. Deşi organizarea acestui eveniment presupune ceva muncă şi bătăi de cap, totuşi e o acţiune care a adus efecte bune în viaţa celor aproape 200 de participanţi. Mesajele au fost extrem de apreciate, vorbitorii având un impact mai mare în viaţa unora în funcţie de situaţia şi experienţa fiecăruia. Pentru cei din echipa locală de organizare a fost o bucurie să putem colabora cu persoane din mai multe biserici, reprezentând astfel bine Ύmpărăţia lui Hristos din Bucureşti. Atât în timpul evenimentului, cât şi în zilele următoare, am primit feedback pozitiv din partea multor lideri care au participat la GLS 2010 şi s-au simţit încurajaţi şi provocaţi la lucruri faine. Trăind într-un oraş în care presiunea şi stress-ul sunt la un nivel mai ridicat, ne-am simţit mângâiaţi şi încurajaţi de mesajul lui Andy Stanley referitor la problemele şi tensiunile din viaţa unui lider. De asemenea, prezenţa pastorului Vasile Al.Taloş, care slujeşte în Bucureşti de peste 40 de ani, a fost de bun folos prin înţelepciunea împărtăşită şi exemplul de perseverenţă în credinţă şi slujire.”

La Galaţi, în perioada 12-13 noiembrie, Biserica Baptistă ”Sfânta Treime” a fost pentru al doilea an consecutiv gazda Summitului, eveniment coordonat de Titi Aostăcioaei şi facilitat de către Mihai Dumitraşcu. „A fost unul dintre acele momente ale vieţii în care Dumnezeu mi-a descoperit o mulţime de lucruri despre mine, ca şi cum acest Summit a fost despre mine”, a mărturisit unul dintre cei 78 de participanţi.

Pastorul Aurel Gacea din Tulcea, prezent şi el la Galaţi ne-a declarat: “Mi-a plăcut mesajul lui Bill Hybels, ca de obicei a fost motivator. Wess Stafford însă a fost impresionant. O prezentare nu lipsită de dramatism despre rolul unui Dumnezeu ce nu lasă nimic la întâmplare şi, dintr-o experienţă cumplită, El scoate o asemenea lucrare! E important să privim fiecare experienţă din perspectiva atotputernică a lui Dumnezeu. E un răspuns la tendinţa naturală de a renunţa la tot ce e neplăcut şi dureros, precum şi secretul unei vieţi libere de a oferi iertare şi de a trăi liber pentru că nu mai există legături.”

Biserica Baptista ”Maranata” din Hundedoara a găzduit la rândul ei pe cei 124 de participanţi la Summitul desfăşurat aici între 19-20 noiembrie, eveniment coordonat de Mircea Neiconi şi facilitat de Dani Popa.

„Am aflat că nu sunt singur în lupta pe care o duc întru implementarea pasiunii mele” mărturiseşte unul dintre cei care au participat la evenimentul din 26-27 noiembrie organizat în premieră anul acesta la Satu Mare în Biserica Penticostală ”Betania”, gazda celor 131 de oameni veniţi aici pentru lucrările ediţiei locale a Summitului coordonat de Adi Curta şi facilitat de Nelu Ulici.

Ύn fine, încheierea acestui tur de forţă la nivel naţional a avut loc şi în acest an la Timisoara, unde Biserica Baptistă ”Vox Domini” şi-a asumat pentru a doua oară rolul de gazdă a unui Summit, eveniment coordonat de Radu Druţă şi facilitat de Adi Totan, la care au participat 173 de persoane.

„Dumnezeu poate schimba experienţele traumatizante ale trecutului într-un context de învăţare personală, de hrănire şi de maturizare. Apoi vrea să ne folosească în vieţile altora.”

“Totul a fost la superlativ: organizarea, atmosfera, vorbitorii, mesajele,.. totul. Chiar după prima sesiune a lui Bill Hybels, mi-am dat seama ce am pierdut neparticipând la primele două ediţii GLS! De acum nu voi mai scăpa niciuna…”

“Am savurat fiecare sesiune, fiecare provocare făcută de marii lideri; am fost impresionată să văd că şi astfel de giganţi în ale conducerii au inimă, se pot face vulnerabili, şi chiar au dat dovadă de un grad ridicat de vulnerabilitate. Lucrul acesta ajută foarte mult!”

“De la fiecare am avut de învăţat lucururi pe care abia aştept să le aplic la echipa şi în organizaţia în care lucrez.”

“A fost extraordinar să constat că după GLS m-am simţit mai bogată, mai împlinită şi în relaţia mea cu Dumnezeu… deci câştigul a fost pe mai multe planuri, abia aştept GLS 2011!”

Acestea reprezintă doar câteva dintre impresiile cu maximă conotaţie practică avute de participanţii la cele două zile ale acestui summit.

Sumarizând, deşi organizarea acestui summit în şapte locaţii diferite a presupus eforturi şi cheltuieli deosebite, impactul avut în viaţa celor care au putut astfel să participe la lucrările lui a făcut ca tot acest efort să merite. Nu putem încheia fără a aminti aici meritele echipei naţionale de coordonare a GLS, în mod special cele ale lui Cristian Voaideş, coordonatorul, respectiv cele ale lui Cătălin Chiciudean, producătorul acestui eveniment special. Ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvinteze seminţele care au fost plantate cu această ocazie şi îi mulţumim pentru călăuzirea şi protecţia Lui pe timpul acestui adevărat tur de forţă.

Ύn continuare vă prezentăm o galerie de imagini de la GLS ediţia 2010. Pentru a viziona complet o imagine e nevoie să daţi click pe zona ei centrală iar pentru navigare între imagini folosiţi săgeţile.

[smooth=id:8; arrows:true; width:800; height:600;]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.