Noutãþi din lucrarea cu oamenii de afaceri


Ύnceputul acesta de an, pentru lucrarea Crown din România, (lucrare care urmăreşte promovarea principiilor biblice financiare în vederea însuşirii şi trăirii lor) a fost unul deosebit de încărcat dar şi de rodnic, în sensul că din ce în ce mai mulţi oameni declară că în urma întâlnirii cu aceste principii finaciare prezentate prin lucrarea Crown (ascultând mesaje sau emisiuni radio, citind cărţi, participând la conferinţe şi, mai ales, studiind aceste principii folosind materialele de studiu biblic puse la dispoziţie de Crown în România prin fundaţia BIG-Impact, au ajuns la experienţe marcante pentru viaţa lor spirituală, luând decizii hotărâtoare în domeniul financiar.

Dintre activităţile mai de seamă din acest prim trimestru al anului dorim să amintim:

1. Prezentarea prin predicare a unui concept fundamental în discuţia despre învăţătura biblică despre finanţe, DUMNEZEU – PROPRIETARUL, în mai multe biserici, atât din zona rurală cât şi din zona urbană. Ύn total, cu ocazia acestor întâlniri au fost expuşi Cuvantului lui Dumnezeu aproximativ 2000 de persoane:

  • 10 ianuarie – Biserica Baptistă Draut, jud.Arad
  • 17 ianuarie – Biserica Baptistă Sântana, jud.Arad
  • 31 ianuarie – Biserica Baptistă “Sfânta Treime” şi Biserica Baptistă “Providenţa”, ambele din Bucureşti
  • 7 februarie – Biserica Creştină “Emanuel” din Galaţi şi Biserica Baptistă “Metanoia” din Brăila

2. Conferinţa pentru oameni de afaceri sub titlul “Afaceri cinstite – între mit şi realitate” organizată de Biserica Creştină “Emanuel” din Galaţi în colaborare cu alte biserici evanghelice din zonă. Evenimentul a avut loc în data de 6 februarie şi au fost prezenţi in jur de 35-40 de oameni de afaceri şi mici întreprinzători. Concluzia ce s-a desprins în urma studiului Scripturii şi a dezbaterilor intense a fost că, în România, ca şi creştin (chiar om de afaceri fiind) pentru a conta pentru Ύmpărăţia lui Dumnezeu nu poţi decât, cu ajutorul Lui, sa fii 100% cinstit.

3. Conferinţa organizată de Biserica „Petra” din Piteşti în perioada 26-28 februarie, în care au fost abordate teme ca: Dumnezeu – Proprietarul, integritatea, datoriile – cum să le eviţi sau să scapi de ele, etc. La eveniment au participat mai ales elevi de liceu, studenţi dar şi persoane mai în vârstă.

4. Predarea cursului introductiv pe teme biblice financiare la Institutul Teologic Penticostal Bucureşti (anii de studiu 1,2 şi 3) în 17 februarie şi la Institutul Teologic Baptist Bucureşti în 18 februarie (anii de studiu 1 şi 4)

Ύn urma acestor evenimente mai multe persoane au ţinut să declare că viaţa lor nu va mai fi aceeaşi în sensul că au înţeles Cuvântul şi chemarea lui Dumnezeu de a fi administratori vrednici ai bunurilor încredinţate lor pentru gloria lui Dumnezeu şi că au luat hotărâri sfinte în această privinţă. Iată, de pildă, ce ne-au spus două persoane din Brăila care au participat la conferinţa de la Galaţi:

Prezentarea de la Galaţi pur şi simplu ne-a schimbat perspectiva asupra “micii noastre afaceri”. Până atunci am privit activitatea noastră ca un serviciu bun pe care ni l-a dat Dumnezeu, am văzut că El ne-a binecuvântat, dar am căutat mereu “portiţe” pentru a ne pune la adăpost faţă de fiscalitatea agresivă a ţării noastre. Dupa acest seminar am luat hotărârea ca să-L numim PROPRIETAR pe Dumnezeu, să-L lăsăm pe El în controlul lucrurilor iar noi să fim propriile lui unelte. Căci Dumnezeu nu făgăduieşte să satisfacă toate dorinţele noastre ci toate nevoile noastre. O relaţie corectă cu El  în toate va lăsa harul Lui să ne călăuzească în toate. ªi aceasta ne este de ajuns. (Lili Naumof şi Simona Buzatu)

Mulţumim lui Dumnezeu pentru călăuzirea Sa de până acum şi ne arătăm disponibilitatea de a duce şi în alte locuri unde există deschiderea necesară, principiile sănătoase legate de domeniul afacerilor şi al finanţelor personale, bazate pe Cuvântul neschimbabil al lui Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.