Matur şi liber în Christos


Fiecare creştin şi fiecare biserică se află într-o bătălie spirituală continuă, mulţi fiind prinşi în lanţurile robiei diverselor gânduri distructive, a obiceiurilor negative, temerilor, anxietăţii, mâniei, depresiei, imaginii şi valorii de sine greşite.

Având în vedere aceste lucruri, ne face plăcere să anunţăm că în perioada 4–12 Iunie a.c., în parteneriat cu BIG Impact, cunoscutul scriitor creştin Neil T. Anderson, autor a peste 40 de cărţi, dintre care amintim The Bondage Breaker (Cel ce sparge lanţurile robiei), Victory over the Darkness (Victorie asupra întunericului) şi Released form Bondage (Eliberare din robie), va conferenţia în România, pe tema Matur şi Liber în Christos.

Conferinţele se vor desfăşura în:

 • TIMIªOARA: 4 – 6 Iunie (Biserica “Vox Domini”, B-dul Liviu Rebreanu 106) – programul în detaliu poate fi descărcat aici. Persoana de contact: Dana Jibetean, tel.0721554164.
 • SIBIU: 8 – 10 Iunie (Biserica Baptistă “Betania” Sibiu, Str.Pielarilor nr.6-8 , tel.0269.217.837). Ύntâlnirile de la Sibiu au loc doar seara, în fiecare dintre cele trei zile, între orele 17:00 şi 21:00, participanţii fiind responsabili să-şi asigure pe cont propriu cazarea şi masa. Coordonatorii acestei întâlniri din Sibiu sunt pastorul Radu Câmpean (tel.0745.599.899) şi directorul RVE Sibiu, Ilie Jinar (0730.014.575). Ύntâlnirile de la Sibiu vor avea următorul conţinut:
 • Prima seară: Sfinţirea, Obsesii păcătoase (I+II), Bătălia la nivelul minţii (I)
 • A doua seară: Bătălia la nivelul minţii(II), Formare spirituală (I+II), Consiliere in Hristos (I)
 • A treia seară: Consiliere in Hristos(II), Paşi către libertatea în Hristos (I+II+III)

IMPORTANT: Pentru înscrierea la evenimentul din Timişoara, doritorii pot folosi acest formular online, costul participării fiind de 50 lei.

Pentru evenimentul organizat la Sibiu se va percepe doar contravaloarea manualelor primite de participanţi, adică 10 lei, iar înscrierea pentru Sibiu se va face local, pe data de 8 iunie, începând cu ora 16:00, la Biserica Baptistă “Betania” Sibiu, Str.Pielarilor nr.6-8 , tel.0269.217.837. Cei care sosesc la Sibiu din alte localităţi şi au nevoie de ajutor privind găzduirea, pot solicita asistenţă din partea organizatorilor, contactând pe pastorul Radu Câmpean (tel.0745.599.899).

Cunoscutul lider creştin american, Jack Hayford, este de parere ca Dr.Neil Anderson “prin lucrarea sa Matur şi Liber in Christos oferă o perspectivă asupra naturii şi luptei spirituale duse în interiorul fiacărui individ, dorind ai ajuta pe cei care nu se pot elibera singuri în a găsi adevărata libertate în Christos şi a echipa Biserica pentru a fi o forţă eliberatoare a acestei generaţii.’

De asemenea “Dr.Anderson îl prezintă într-un mod cald şi pătrunzător pe Isus ca pe Cel ce sparge lanţurile robiei” afirmă Josh McDowell.

Neil Anderson a crescut la o fermă din Minnesota şi-a servit vreme de 4 ani în marina SUA, apoi a lucrat ca inginer în industria aeronautică, înainte de-a fi chemat să se dedice exclusiv lucrării creştine. Simţind chemarea pentru a-L sluji pe Dumnezeu, Neil a început să slujească ca pastor pentru studenţi, într-un capus, iar în biserica locală a slujit ca pastor de tineret, pastor pentru studenţii de la colegiu, pastor asociat şi pastor senior.

A predat vreme de 10 ani la Talbot School of Teology unde a fost preşedintele Departamentului de Teologie Practică. Apoi a înfiinţat şi a devenit preşedintele organizaţiei Freedom In Christ Ministries cu filiale în Canada, Marea Britanie, Elveţia, India, Australia, Noua Zeelandă, Africa precum şi în mai multe locuri din Statele Unite.

Pe 5 Mai 2005 s-a pensionat din organizaţia Freedom In Christ Ministries incluzând aici şi Discipleship Counseling Ministries. De atunci Neil conferinţiază pentru liderii creştini în întreaga lume, menţinându-şi totodată un program riguros de scris.

Cu o recunoaştere academica impresionantă, deţinând printre altele un Master în Educaţie Biblică şi unul în Teologie Practică, cât şi doctorate în Management Instituţional şi în Grijă Pastorală, el rămâne conectat cu lumea academică, colaborând cu mai multe universităţi în programe de doctorat.

Ύi plac călătoriile, golful, ciclismul, familia şi rolul de bunic.

11 thoughts on “Matur şi liber în Christos

 1. Ma bucur ca va avea loc si aceasta conferinta! Se stie deja si programul conferintei?

  • Inca nu avem programul in detaliu, dar cat de curand il vom publica pe site. Va rugam sa ma reveniti pentru detalii!

 2. va rog dati mai multe detalii cu privire la conferinta de la Sibiu, locul si costul pentru cei din oras. Multumesc!

  • Daca va uitati din nou in articol, veti vedea toate detaliile legate de Sibiu (e drept, au fost adaugate ulterior…).

 3. Sunt putin dezamagit de programul care este la Sibiu. Pentru cei care vin din alte localitati este “prea putin” doar un program in fiecare seara. Ma asteptam la un program la fel plin ca si la Timisoara. Nu inteleg de ce organizatorii de la Sibiu nu ofera mai mult cu acest prilej: sesiuni pe tot parcursul zilei, lauda si inchinare, pauze etc.??? – ca si cei de la Timisoara. Cred ca se merita si pentru cele patru ore pe zi sa vin sute de Kilometri, sa ma invoiesc de la servici etc. etc. Insa ma asteptam la mai mult… intelegeti la ce ma refer… Cu stima.

  • Trebuie sa dati credit gazdelor care au decis cum e mai bine pentru majoritatea participantilor. Intalnirea de la Timisoara are loc in week-end, de aceea se preteaza pe acest tipar. La Sibiu are loc in mijlocul saptamanii si este mai convenabil cu intalniri de seara, pentru a permite participarea celor din partea locului care au serviciu.

 4. Am citit 2 carti de Neil Anderson in urma carora viata mea s-a schimbat mi-as dori mult sa merg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.