Întâlniri de lucru, evaluare şi celebrare


Ύntre 9 şi 12 februarie 2010, la Ilieni, jud.Harghita, au fost organizate trei întâlniri consecutive de lucru, evaluare şi celebrare, despre care dorim să vă relatăm în continuare.

Echipa GLS

După câteva întâlniri amânate datorită condiţiilor de iarnă şi a aglomerării calendarelor tuturor celor implicaţi, coordonatorii siturilor româneşti ale summitului global de conducere s-au întâlnit la Ilieni între 9-10 februarie, pentru un timp de evaluare, planificare şi discuţii legate de bugete, date, locaţii şi vorbitori.

Anul 2009 a reprezentat pentru summitul organizat în România un salt imens, prin credinţă, de la un singur site, Sovata – 2008, la 5 locaţii: Cluj, Bucureşti, Galaţi, Hunedoara şi Timişoara. Deşi acest lucru a însemnat provocări semnificative la nivel financiar, cât şi în ce priveşte echipele locale de voluntari, infrastructura locală, echipamente, producţie, resurse, etc toate dificultăţile ridicate de organizarea unui eveniment de asemenea anvergură şi la un asemenea nivel de calitate au fost depăşite cu succes prin dedicarea extraordinară a tuturor celor implicaţi. Cu mai mult de 1000 de participanţi atinşi la nivel naţional, fiecare site a depăşit numeric ţinta propusă.

Evaluarea făcută atât la nivelul echipei naţionale, cât şi cea primită de la participanţi, a arătat un impact impresionant al summitului în vieţile celor care au participat. Suntem extrem de entuziasmaţi să Ύl vedem pe Dumnezeu folosind cu putere această unealtă pentru atingerea noii generaţii de lideri din România.

Cererea mare pentru un astfel de eveniment a dus la adăugarea a încă două situri pentru 2010, respectiv Satu Mare şi Iaşi, purtându-se discuţii şi pentru organizarea unui summit pentru românii din diaspora, în special pentru Germania.

Provocările mari pentru 2010 – 7 situri plus unul pentru diaspora implică un nivel semnificativ de descentralilzare pentru a putea menţine standardele de calitate, care fac din acest eveniment unul memorabil. Vă rugăm să susţineţi în rugăciune tot acest efort, pe măsură ce 7 echipe locale româneşti se pregătesc pentru summitul din toamnă-iarnă, iar echipa naţională este implicată în procesul de selecţie a vorbitorilor, de traducere a mesajelor, de pregătire a DVD-urilor şi a producţiei generale.

Echipa de Creaţie

Echipa naţională de creaţie a curriculum-ului BIG5 s-a întâlnit tot la Ilieni între 10-11 februarie, pentru un timp de evaluare şi celebrare a cursului BIG5.2 început anul trecut la Sovata şi care se derulează până în vara 2010 la nivelul centrelor regionale BIG. Ne-am bucurat împreună, evaluând calitatea conferinţei de la Sovata, a mesajelor, a interacţiunii şi a seminariilor, am parcurs împreună evaluările participanţilor şi am rămas încă o  dată uimiţi de ceea ce poate să facă Dumnezeu. Mare parte din feedback-ul primit ne indică un progres semnificativ la nivel de calitate şi conţinut al cursurilor BIG5. După 3 ani de lucru cu echipe locale din biserici, putem vedea că întreg „angrenajul” capătă sens pentru participanţi, care se implică activ la nivelul centrelor regionale în implementarea cursului în biserica locală.

Datorită progresului diferit la nivelul centrelor regionale, în anul 2010 ne vom focaliza strict pe aducerea la zi a tuturor aceste centre regionale, prin finalizarea celor trei cursuri pe care le-am parcurs deja, urmând ca de la anul să continuăm procesul BIG5 cu următorul curs.

Bordul BIG Impact

Bordul executiv al fundaţiei BIG-Impact s-a întâlnit pentru evaluare şi planificarea activităţilor fundaţiei la Ilieni, în 11-12 februarie. Această parte a anului este rezervată de obicei ajustării fişelor de post, a regulamentului de ordine interioară, evaluării angajaţilor şi conceperii planurilor personale de dezvoltare. Deşi potenţialul pe care îl are platforma BIG este semnificativ la nivel naţional (lucru observat şi din cele doua întâlniri de evaluare şi celebrare care au precedat întâlnirea bordului, respectiv cea cu echipa naţională GLS şi cu echipa implicată în scrierea curriculum-ului BIG5), mare parte din discuţii s-au focalizat pe criza financiară care trebuie tratată cu prioritate pentru ca BIG să poată funcţiona în continuare.

Va invităm să vă alăturaţi nouă în rugăciune, şi, în măsura în care Dumnezeu vă pune pe inimă acest lucru, chiar şi financiar, pentru a fi parte, alături de Dumnezeu şi de noi, în această aventură extraordinară. de a vedea o mişcare de biserici cu impact global, dezvoltându-se pe tot cuprinsul României şi în afara ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.