Chemare la Celebrarea lui Dumnezeu


Sub acest generic s-a desfăşurat la Hotelul Excelsior din Braşov, în perioada 9-12 septembrie 2010, tradiţionala conferinţă anuală a femeilor şi fetelor care sunt focalizate pe lucrarea de ucenicizare a fetelor din bisericile evanghelice româneşti, organizată de BIG Impact şi beneficiind de aportul nepreţuit a trei femei, care sunt active de ani de zile în Europa Răsăriteană, ca misionare din partea organizaţiei Josiah Venture, anume Amy Ellenwood, Laura Hash şi Connie Patty. Cu peste 100 de participante din toată ţara, unele venite cu pruncii în braţe pentru a nu pierde această oportunitate, evenimentul de la Braşov a fost unul extrem de reuşit. Redăm mai jos câteva informaţii de la faţa locului precum şi impresiile Dianei Bocşa, cea care coordonează activitatea Reţelei Fetelor şi Femeilor care Ucenicizeaza Fete din cadrul organizaţiei BIG Impact.

La începutul lui Septembrie 2010, pentru aproape patru zile, 120 de tinere femei s-au adunat împreună pentru celebrare. Aceste femei, mai tinere sau mai în vârstă, au călătorit din diferite părţi ale ţării, provin din biserici diferite ca denominaţie şi slujesc în contexte foarte diferite unele de altele. Dar toate aceste femei au cel puţin un lucru în comun: ele sunt cele care se îngrijesc de fete în bisericile lor locale. Multe dintre ele petrec ore în fiecare săptămană ucenicizând şi iubindu-le pe tinerele adolescente şi studente pe care Dumnezeu le-a lasat în contextul lor local.

De Joi până Duminică (9-12 Septembrie, 2010) ne-am adunat ca să-L celebrăm pe Cel pe care-L iubim cel mai mult şi din a Cărui misiune facem parte noi: pe Dumnezeul nostru minunat! El este cel care merită lauda noastră şi dependeţa de El este cel mai mare cadou pe care l-am putea primi. Acest Dumnezeu a urmărit o relaţie personală cu noi prin Isus Christos. ªi datorită crucii Lui si învierii noi putem trăi în viaţa Lui, fără ruşine şi poveri. Prin urmare ne putem bucura de multele lucruri bune pe care El le-a adus în viaţa noastră! Oh cât de multe motive am avut şi continuăm să avem pentru celebrare!

Sesiunile de dimineaţă s-au focalizat pe relaţiile dintre femei  / fete. Prieteniile noastre sunt extrem de otrăvite de păcat (comparaţie, trădare, bârfă, etc) dar la cruce putem primi răscumpărarea şi restaurarea relaţiilor! Am avut spaţiu să ne întoarcem privirile înspre Isus, să ne pocăim de păcatele noastre, pentru ca apoi să primim iertarea Lui şi să oferim iertare una alteia, însoţită de viaţă şi bucurie. Vorbitoarele principale pentru sesiunile de dimineaţă au fost trei prietene apropiate: Amy Ellenwood, Laura Hash şi Connie Patty – misionare de peste 10 ani în ţări din Europa de Est cu Josiah Venture. Au împartaşit cu vulnerabilitate şi smerenie din umblarea lor împreună: propriile lupte şi păcate dar şi victoriile şi bucuriile prieteniei.

Ύl lăudăm pe Dumnezeu pentru roada pe care am vazut-o la conferinţă şi după conferinţă! Orice întalnire cu El este transformatoare. Acest Dumnezeu care este demn de laudă ne-a întâlnit şi ne-a arătat gloria Lui pe parcursul acestor zile! El să fie lăudat pentru asta!

Iata şi impresii de la câteva dintre participantele la conferinţă:

“M-a impresionat prietenia lungă a celor trei misionare prietene. Am simţit din plin prezenţa Duhului Sfânt şi, sincer, nu mă aşteptam ca toate vorbitoarele, inclusiv participantele, să fie aşa transparente cu privire la sentimentele lor de diferite categorii. Am învăţat că aceste sentimente planează asupra tuturor (femei, bărbaţi) şi fiecare dintre noi purtăm câte o povară, fie din copilărie sau de mai puţin timp . Disponibilitatea la vulnerabilitate a celor trei femei vorbitoare mi-a dat curaj să mă deschid mai mult, fără a-mi fi ruşine să spun cu ce mă confrunt. Aşa vor şti şi alţii că nu doar ei se luptă cu acele stări. Atunci când Christos este cu tine, nimic şi nimeni nu poate să-ţi stea împotrivă!“ (Alina Rotaru, Bacău)

“Ύntreg timpul petrecut la Braşov a fost de o mare încărcătură emoţională pentru că Duhul Domnului a mers foarte adânc şi a atins puncte foarte sensibile cum sunt încrederea în forţele proprii, păcatul trădării, dependenţa de altceva decât de Dumnezeu. Am fost uimită de transparenţa vorbitoarelor şi a fetelor, de faptul că “a trebuit să depărtăm bărcile la adânc” şi nu ne-am mulţumit cu pescuirea la mal. Am conştientizat că persoana din viaţa mea pe care o trădam cel mai uşor şi mai ades era Domnul Isus. Am realizat că în viaţa mea existau două domenii pe care le abordam diferit: domeniul spiritual în care îmi era uşor să vorbesc despre Domnul şi să-l experimentez, şi domeniul material, viaţa de zi cu zi în care mă purtam, gândeam şi acţionam de parcă eu deţineam controlul. Domnul a vrut să aducă în armonie aceste domenii, eliberându-mă de dependenţe înşelătoare. Ύi sunt foarte recunoscătoare pentru toate binecuvântările primite în toată perioada aceasta!” (Codrina Apostol, Bacău)

“Pentru mine a fost una dintre cele mai transformatoare conferinţe la care am participat! Dumnezeu m-a conştientizat de anumite păcate din viaţa mea şi de efectul lor cu mult mai mare decât m-aş fi aşteptat, atât în viaţa mea cât şi a celor din jur. A fost un timp acoperit cu har şi plin de Duhul Sfânt. La început credeam că doar eu sunt cercetată, dar vorbind cu multe fete pe parcursul conferinţei am realizat că Dumnezeu face o mare lucrare de cercetare si transformare printre noi. Faptul ca El ne-a întâlnit pe fiecare şi ne-a vorbit inimii în mod personal reprezintă pentru mine o puternică dovadă de dragoste!” (Iulia Dorothea Ghiţă, Galaţi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.