Taberele evanghelistice de tineret – 2009


Vă aducem vești din domeniul lucrării cu tinerii, de unde, ca în fiecare an, au fost organizate tabere de vară evanghelistice, asistând bisericile locale românești în acest aspect important al lucrării. Un astfel de proiect evanghelistic are mai multe obiective care, odată atinse, pot aduce la credință generația tânără din orașul dumneavoastră și entuziasm în grupul de tineret.

Ύn primul rând s-a urmărit prezentarea Evangheliei într-un mod relevant și clar tinerilor din afara contextului bisericii locale beneficiare. Pentru aceasta a fost folosită o serie de lecţii biblice interactive numită “Story of God” care a sumarizat planul lui Dumnezeu pentru omenire și a provocat la credință participanții. Ύn al doilea rând s-a urmărit și reușit rededicarea tinerilor din biserică și dezvoltarea unui spirit evanghelistic în grupul de tineri. Nu în ultimul rând au fost provocați și încurajați la slujire noi lideri din randul tinerilor, experimentând într-un context entuziasmant conducerea altora către o relație personală cu Isus Cristos.

echipa-interni

Pentru vara anului 2009 au fost planificate și realizate 3 tabere evanghelistice cu specific de învățare/aprofundare a limbii engleze în cadrul parteneriatului cu Josiah Venture, care are experiența multor ani de colaborare cu echipe din SUA și nu numai. S-a încercat pentru prima oară o astfel de colaborare între organizația Josiah Venture, organizația BIG Impact și bisericile locale românești beneficiare.

Pentru fiecare din tabere au fost organizate câte două sesiuni de instruire a echipelor din bisericile locale cu privire la filosofia de lucru, materialele folosite în scop evanghelistic “Povestea lui Dumnezeu” și teambuilding; prima înainte cu cateva sâptămâni și a doua chiar înainte de tabără, echipa de interni vizitând pe rând aceste biserici pe parcursul lunii iunie și iulie. A fost un timp în care s-au străbătut mii de kilometri pentru a fi împreună cu echipa locală şi pentru a cunoaște tinerii și liderii din biserică. Ύmpreună cu aceștia s-au organizat evenimente evanghelistice în parcuri și au fost recrutați taberiști.

Pentru realizarea proiectelor taberelor evanghelistice de engleză au fost implicate câte 3 echipe care au lucrat împreună:

  • echipa de interni (2 lideri voluntari din partea BIG și 3 lideri voluntari din partea JV)
  • echipa bisericii locale beneficiare, în principiu liderul de tineret împreuna cu 7-10 lideri tineri
  • echipa de americani din partea unei biserici locale din SUA venită în parteneriat cu JV/BIG, în principiu 10-15 tineri sau studenți conduși de pastorul de tineret.

craiova

Beneficiarii acestor tabere pentru vara anului 2009 au fost:

  • biserica baptistă din Seleuş
  • biserica baptistă din Ineu
  • biserica baptista din Șepreuș
  • biserica penticostală din Mangalia
  • biserica evanghelică liberă din Craiova
  • biserica baptistă Sfânta Treime din Galați

biserici care au adus în total pentru acest sezon 260 de participanți (inclusiv liderii) dintre care aproximativ 60 de tineri s-au declarat încurajați să facă pași în credință și 5 tineri au mărturisit că l-au cunoscut pe Cristos ca Domn și Mântuitor.

Dorința noastră este aducem împreună în rugăciune pe cei care au fost provocați spiritual pe parcursul verii ca ei să fie stabilizați și integrați prin procesul de ucenicizare în grupul de tineri din biserica locală.

Pentru viitor se dorește continuarea relațiilor cu bisericile partenere existente și multiplicarea numărului de tineri expuşi Evangheliei dar și cel al liderilor implicați. Intenționăm organizarea a cinci tabere evanghelistice pentru vara anului 2010 și diversificarea tipurilor de tabere pentru tineret: învățarare / aprofundarea limbii engleze, o tabără cu specific de muzică în parteneriat cu Fusion (parte din organizația Josiah Venture) precum şi o tabără de sporturi extreme și ski (pentru sezonul rece).

seleus2

Mulţumim celor care au fost alături de noi şi ne-au sprijinit în diferite moduri, liderilor de tineret, internilor, bisericilor participante şi, evident, voluntarilor din SUA. Mulţumim totodată şi celor care ne-au sprijinit de la distanţă cu rugăciunile lor care au stat la baza succesului acestei veri binecuvântate.

La final vrea să vă prezint câteva reacţii înregistrate după tabără:

Ana Stan din Seleus:

“Ceea ce pot spune eu personal este că această tabără mi-a schimbat total perspectiva de a privi lucrarea lui Dumnezeu; mi-a crescut credința și am vazut că Dumnezeu schimbă oameni și o face într-un mod minunat și acum eu sunt bucuroasă că mă folosește și pe mine în planul Lui. ÎŽn această tabără am văzut vieți schimbate, atitudini schimbate, multă deschidere de la tinerii care credeai ca pe tot timpul taberei nu se vor deschide spre relaționare, am văzut armonie și părtășie ceea ce pentru mine a fost ca și un pahar cu apă rece pe timpul secetei. Nu pot decăt să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru această tabără.”

Vali , lider de grup mic, Craiova

“Am putut să observ și să experimentez lucruri noi care m-au încurajat și m-au provocat în același timp. Faptul că am lucrat împreună cu o echipă așa diversă care a fost gata să sacrifice din timpul liber pentru a sluji altora mi-a confirmat faptul că atunci când suntem gata să renunțăm la confortul nostru pentru a-L sluji pe Dumnezeu, El este lângă noi și lucrează impreună cu noi. Ύn această lucrare fiecare dintre noi avem nevoie unul de celălalt, iar la rândul nostru avem nevoie de Dumnezeu.”

Adi Tudorache, taberist, Craiova

“Mi-au plăcut foarte mult orele de engleză, cântecele de la programul de seară, dar ce mi-a plăcut cel mai mult este că ce mi-am propus s-a realizat: să ma apropi mai mult de Dumnezeu și să uit de probleme. Tabăra m-a ajutat să mă gandesc mai mult la decizille pe care le iau zi de zi cu privire la viața mea. Super!!! Aș vrea ca în fiecare săptămână să petrec câteva zile ca în tabără.”

Tudor Mărăcine, Coordonatorul lucrării cu tabere evaghelistice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.