Summitul Global de Conducere – 2009


Organizat pentru a doua oară în România de către BIG Impact în colaborare cu Willow Creek Association, Summitul Global de Conducere a debutat vineri 30 octombrie la Cluj, oraș care a găzduit prima dintre cele cinci sesiuni desfăşurate în această toamnă pe meleagurile noastre, împrăștierea lui în teritoriu constituind demersul sacrificial al organizatorilor pentru a facilita participarea unui număr mai mare de persoane la lucrările conferinţei, prin reducerea semnificativă a costurilor de participare, cât și a timpului alocat acestuia.

glscluj1

Biserica Baptistă Mănăștur a fost o gazdă prietenoasă pentru cei aproximativ 150 de participanți, oferind un cadru propice pentru desfășurarea acestuia, cât și pentru interacțiunea atât de plăcută din cadrul pauzelor de cafea. Desfășurat sub același slogan: Fii lider acolo unde ești, lucrările summitului din acest an aduc în fața publicului românesc atât contribuțiile câtorva dintre liderii incontestabili ai lumii evanghelice, cum ar fi Bill Hybels, Ken Blanchard sau John Maxwell, cât și exemple extrem de inspiratoare precum cele oferite de Craig Groeschel sau Gary Haugen care demonstrează încă odată, dacă mai era nevoie, cum că toate lucrurile sunt posibile celui care crede!

glscluj3

Aşa după cum era de aşteptat, acest eveniment oferă fiecăruia ceva de valoare, într-un context motivațional și inspirațional, gândit să provoace la inițiativă și transformare. Am beneficiat de câteva principii ale teoriei conducerii, despachetate pe înțelesul fiecăruia de câțiva dintre experții mondiali în leadership de care am amintit deja, am beneficiat de exemple vii ale faptului că se poate să transformi lumea dacă te lași condus de credința că Dumnezeu te-a creat cu un scop anume și am beneficiat de momente de exegeză biblică extrem de rafinată, cum au fost acelea oferite de Tim Keller care ne-a despachetat pilda fiului risipitor într-o manieră uimitoare, oferindu-ne o perspectivă completă asupra textului biblic într-un context în care cei mai mulţi nu ne-am așteptat la așa ceva.

O prezentare extrem de generoasă a lucrărilor Summitului de la Cluj a fost făcută de către Vasile Tomoiaga pe situl Clujul Evanghelic.

glscluj4

Bucureşti 6-7 noiembrie

Biserica Baptistă Sfânta Treime de pe strada Iuliu Valaori a fost gazda perfectă pentru Summitul organizat la Bucureşti. Peste 300 de persoane, incluzând aici şi aproximativ 40 de voluntari care şi-au adus aportul preţios pentru buna desfăşurare, au participat cu interes maxim la evenimentul organizat în capitala ţării. S-a văzut clar că lucrările acestui Summit au suscitat interesul celor care au dorit să participe, sala fiind aproape plină cu destul de mult timp înainte de ora de început, publicul reacţionând extrem de dinamic în timpul prezentărilor.

glsbuc1

Galaţi 20-21 noiembrie

ªi la Galaţi Summitul a înregistrat un succes major. Peste 200 de persoane au venit la Biserica Baptistă Sfânta Treime din localitate, unde, după o schimbare la faţă impresionantă a sălii principale, aşa cum s-a întâmplat şi în celelalte locuri, au avut loc lucrările acestui eveniment major de instruire în conducere. Deşi şi în celelalte locaţii au participat persoane venite din alte locuri, la Galaţi lucrul acesta a fost mai evident, grupuri destul de numeroase de persoane din Constanţa, Tulcea, Brăila, etc, deplasându-se aici pentru a putea beneficia de această conferinţă. ªi aici s-au evidenţiat organizatorii prin grija până la detaliu arătată în pregătirea acestui eveniment, lucru care a facilitat desfăşurarea lui în condiţii ireproşabile.

De remarcat că în toate cele trei locaţii, oamenii au fost marcaţi profund de cele văzute şi auzite, mesajele având asupra participaţilor un impact real, semnificativ şi provocator la schimbare şi la acţiune.

glsgl6

glsgl3

Hunedoara 27-28 noiembrie

Cea de-a patra sesiune a summitului din 2009 a avut loc în clădirea modernă a Bisericii Creştine Baptiste Maranata din Hunedoara, locaţie care a beneficiat la rândul ei de o decorare pe măsură, efectuată de experimentata echipă a BIG. ªi aici aproximativ 200 de persoane au venit pentru a asista la conferinţă, bucurându-se de calitatea prezentărilor şi fiiind pe deplin motivaţi către acţiune.

glshun

Timişoara 4-5 decembrie

Timisoara a venit ca un adevarat happy end pentru organizatorii GLS, rezultatele de aici fiind o adevarată încununare a eforturilor lor din ultima perioadă. Suscitând un interes maxim, la Timişoara fiind singurul loc unde s-a jucat cu casa închisă, înscrierile fiind oprite cu o săptămână înainte din cauza atingerii numărului maxim de participanţi ce puteau fi găzduiţi de Biserica Baptistă Vox Domini, lucrările summitului au fost pe deplin apreciate de norocoşii care au ştiut să-şi asigure participarea din vreme. Beneficiind şi de o muzică de închinare superbă, oferită de o mână de muzicieni de excepţie, cât şi de o moderare exactă şi la obiect făcută de Gelu Paul, însumând totul cu eforturile perfecţioniste ale organizatorilor locali, alături de profesionalismul echipei de producţie a BIG – toate acestea nu au lăsat loc pentru nicio fisură care să diminueze experienţa participanţilor. Am văzut oameni mişcaţi, oameni impresionaţi şi oameni transformaţi prin puterea exemplelor oferite de mesajele summitului.

A fost greu acest maraton şi echipa de producere a lui poate confirma acest lucru, dar atunci când te confrunţi cu asemenea rezultate simţi că a meritat pe deplin şi, din feed-backul primit de la participanţi se vede clar că aducerea GLS în cinci locaţii diferite din ţară a fost o idee cu adevărat inspirată, deschizând un drum clar pentru anii care urmează.

glstim

Ύn cele ce urmează puteţi citi câteva impresii lăsate de participanţii la Summit:

  • Ύn urma celei de-a doua sesiuni am simţit că Dumnezeu mi-a vorbit şi mi-am dat seama că nu e o întâmplare faptul că sunt studentă la drept. Ύn sfârşit am văzut ceea ce Domnul are în plan cu privire la mine… doresc să încep să îmi folosesc darurile şi aptitudinile pentru a putea arăta oamenilor că Dumnezeu îi iubeşte. (Coroi Ioana – Cluj)
  • Nu am fost foarte doritor să particip la un eveniment de acest gen din două motive: scepticismul faţă de stilul managerial american care mă aşteptam să domine sesiunile şi reticenţa de a plăti pentru a vedea nişte transmisiuni şi nu live. Participarea la avanpremiera organizată de Biserica Baptistă Teofania şi prezenţa lui Tim Keller plus promisiunea unor condiţii tehnice de vârf m-au convins în cele din urmă să mă înscriu şi nu am regretat. Am fost impresionat de profunzimea teologică a lui Tim Keller în expunerea pildei fiului risipitor, de ingeniozitatea Catherinei Rohr în munca de reintegrare a puşcăriaşilor, de sinceritatea lui John Maxwell când a povestit cum a trecut din pastorală spre domeniul dezvoltării personale. Mi-aş fi dorit ca participarea, în special din rândurile slujitorilor bisericilor din Cluj, să fie mai numeroasă. Este uimitor cum principii de conducere promovate de vorbitorii specializaţi se pot extrage din Biblie, dar fără ca cineva să ni le lumineze, trecem pe lângă ele fără să le observăm. (Vasile Tomoiaga – Cluj)
  • A fost bine să aud cât de importante sunt relaţiile pentru viaţa mea şi în special relaţia cu şeful meu. Vreau acum să îl cunosc  şi să relaţionez cu el mai bine. De asemenea vreau să mă gândesc cu atenţie la motivaţiile faptelor mele bune. Aş vrea să-L cunosc pe Domnul tot mai mult şi să trăiesc Evanghelia. Mă rog ca Domnul să mă ajute şi ştiu că o va face! Vă mulţumesc foarte mult! (Oprea Cristina – Bucureşti)
  • Sunt într-un punct de cotitură în viaţa mea unde simt că Domnul mă cheamă să păşesc în necunoscut, pe un drum care pare riscant şi până acum m-am luptat cu această chemare. Am simţit că visurile şi viziunea pe care o aveam asupra vieţii s-au prăbuşit. M-am simţit scoasă total în afara zonei mele de confort. Am venit la Summit fără a avea vreo aşteptare. Dar Dumnezeu mi-a vorbit într-un mod puternic şi, deşi circumstanţele nu s-au schimbat, mă simt atrasă spre El în mod irezistibil şi am început să văd lucrurile diferit. Ύncă mi-e teamă dar ştiu că Tatăl este cu mine. Asta este tot ceea ce am nevoie să ştiu. (Mihaela – Bucureşti)
  • GLS-ul este un mare câştig pentru Biserica lui Cristos din România şi am fost plăcut surprins de aducerea acestui eveniment în ţara noastră. Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult şi-l apreciez este practicabilitatea învăţăturii date în fiecare sesiune, cu o chemare la a trăi întreg scopul Evangheliei în secolul în care trăim. (Enescu Florin – Galaţi)
  • A fost momentul potrivit pentru viaţa mea să ascult aceste mesaje. Am avut sentimentul ciudat în unele sesiuni că vorbitorii articulează lucruri care se află în inima mea de multă vreme. Simt că pasiunea mea pentru Domnul este foarte puternică în interiorul meu dar nu este eliberată pe deplin din pricina temerilor mele de tot felul. Vă mulţumesc pentru că m-aţi încurajat şi m-aţi inspirat! Vă sunt recunoscătoare. Dumnezeu să vă binecuvinteze! (Chronic Lenuţa – Galaţi)
  • Sunt cu sufletul parcă epuizat după o perioadă stresantă de o durată mai lungă. Această conferinţă “m-a repus înapoi pe şine”. A fost gura de aer curat, de apă proaspătă după secetă. Mi-a clarificat misiunea, dându-mi şi noi direcţii (360 de grade) şi m-a ajutat să înţeleg că sunt pe drumul bun: particip la o lucrare la care Dumnezeu m-a chemat. Ύn perioada de “secetă” simţeam că stau pe loc şi că am nevoie să cresc. Ύmi doresc să fiu un lider mai bun, mai eficient. GLS este răspunsul la rugăciunea mea. M-a învăţat ceea ce, poate, ştiam deja: cel mai bun lider este cel care, supus, slujeşte cu dragoste Domnului în tot ce face, gândeşte şi simte. Ne-a lăsat şi “ghidul” – Cuvântul şi Duhul Sfânt ca să mergem pe calea bătătorită deja de Domnul Isus. (participant Hunedoara)
  • Summitul de Leadership de la Hunedoara a fost un eveniment cu efecte multiple:

– pentru persoana mea, a însemnat înviorare, încurajare, informare şi inspiraţie;

– pentru echipa de conducere a însemnat o ocazie de apropiere, reflexie şi creştere la nivelul relaţional şi al perspectivei asupra conducerii slujitoare;

– pentru Comunitatea Baptistă Hunedoara a însemnat un imbold la unitate şi conducere ca şi Domnul Isus.

După două zile într-un cadru din care răzbătea dragostea lui Hristos şi dorinţa de excelenţă, ecourile sunt peste aşteptări de puternice. Mă rog ca Dumnezeu să ducă la roadă sămânţa aruncată în sute de inimi de lider şi să binecuvânteze arganizatorii! (Dr.Timotei Rusu, pastor Biserica Creştină Baptistp “Sfânta Treime” Deva, preşedintele Comunităţii Baptiste Hunedoara, Secretar General Adjunct al Uniunii Bisericilor Baptiste din România)

  • Sunt coordonator al unei echipe de organizare a întâlnirilor cu studenţii în cadrul unei organizaţii studenţeşti creştine. La GLS am înţeles că relaţiile bat viziunea, că Dumnezeu mă va trage la răspundere pentru ceea ce am făcut cu darul meu şi că mi s-a încredinţat, în conducere, comoara lui Dumnezeu. Depinde de mine ce fac cu ea. (participant Timişoara)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.