Instruire în conducere cu Andy Seidel


andigl1

Andy Seidel, coordonator al Dallas Theological Seminary School of Leadership şi mentor al multor generaţii de absolvenţi ai programului ATS din România a conferenţiat recent în trei locaţii diferite din România pentru a-şi prezenta cursul său de Conducere, curs care este tradus şi tipărit în limba română. Conferinţele au fost organizate de BIG Impact şi s-au desfăşurat după următorul program:

  • Sâmbătă 5 septembrie – Timişoara, Biserica Aletheia
  • Marţi 8 septembrie – Braşov, Biserica Baptistă Română
  • Sâmbătă 12 septembrie – Galaţi, Biserica Creştină Emanuel

Ύmpreună cu Andy la cele trei întâlniri a participat şi J. Brain Eby, discuţiile concentrându-se pe două direcţii:

  • Procesul prin care Domnul Isus şi-a format ucenicii, aşa cum este descris în Evanghelia după Marcu
  • Cum poate fi folosit cursul lui Andy intitulat “Croind un traseu temerar” de către pastori, presbiteri şi misionari implicaţi în formarea de noi lideri slujitori.

Conform mărturiei unuia dintre participanţi, cei care au luat parte la aceste sesiuni de instruire au fost impresionaţi de faptul că Isus a creat exprerienţe în formarea ucenicilor ca şi lideri, concluzionând că acesta ar trebui să fie un lucru la care să lucreze în viitor: crearea unor experienţe de formare a lucrătorilor cu care lucrează.

Fiecare dintre participanţii la aceste întâlniri de pregătire a primit un exemplar din cursul respectiv pentru a-l folosi în echiparea liderilor din biserica locală.

andigl2

Amintim că Andy Seidel este veteran al armatei Statelor Unite şi a fost profesor la prestigioasa academie militară West Point, pe care a părăsit-o pentru a sluji ca păstor senior la Grace Bible Church în College Station, Texas, vreme de 14 ani.

Ca să poată sluji ca misionar, Andy a părăsit poziţia de păstor şi a călătorit împreună cu soţia sa în Europa de Est şi în fosta Uniune Sovietică pentru a instrui în conducere păstori aflaţi pe câmpul de misiune. Astăzi, pe lângă poziţia de director executiv al “Center for Christian Leadership”, Andy continuă să lucreze în Rusia, în Europa de Est şi în Asia Centrală cu Entrust (fostul BEE International) şi este profesor adjunct în studii doctorale la Dallas Theological Seminary. Este căsătorit de peste 40 de ani cu Gail şi au împreună doi copii adulţi şi şase nepoţi. Andy se bucură să petreacă timp cu soţia, copiii şi nepoţii săi, să slujească în poziţia de presbiter în biserica locală şi să urmărească “24” la televizor.

BIG Impact este de facto partenerul român pe care Andy se bazează la ora actuală pentru continuarea programului ATS, existând un acord de principiu pentru a se acţiona înspre acreditarea şi indigenizarea programului, cât şi spre rebrănduirea lui în Advanced Training Seminars.

brasovseidel4

2 thoughts on “Instruire în conducere cu Andy Seidel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.