Conferință cu Ravi Zacharias!


Cu mare bucurie anunţăm că în primăvara anului 2010 cunoscutul apologet creştin Ravi Zacharias va fi vorbitorul principal al unei conferinţe organizată de BIG Impact şi RZIM Zacharias Trust Romania, conferinţă care se va desfăşura într-o locaţie care va fi stabilită ulterior.

Ravi Zacharias, al cărui nume complet este Frederick Antony Ravi Kumar Zacharias, s-a născut în 1946 într-o familie din India, având în prezent dublă cetăţenie (SUA şi Canada), este un bine cunoscut gânditor, filozof, apologet şi evanghelist creştin. Zacharias este descendentul unei familii având două tradiţii religioase bogate, prima de sorginte hindusă, fiind din spiţa preoţilor din casta Nambudiri Brahmin, apoi din cea creştină. ÎŽntr-unul din mesajele sale, Ravi Zacharias a povestit cum unul dintre înaintaşii săi a fost evanghelizat de un preot germano-elveţian şi de atunci acea ramură a familiei sale s-a convertit, iar numele de familie s-a schimbat din Nambudiri în Zacharias. Ύn biografia sa, Zacharias povesteşte că a crescut într-o familie de creştini nominali de confesiune anglicană, fiind ateu până la 17 ani, moment în care a încercat să se sinucidă prin otrăvire. Conform uneia dintre cărţile sale (Cries of the Heart), cineva a sfătuit-o pe mama lui să-i citească din Evanghelia după Ioan pe când se afla pe patul spitalului din Delhi şi aşa a devenit creştin. A început să predice din tinereţe şi în 1974, după ce khmerii roşii au pus stăpânire pe Cambodgia a fost trimis să slujească oamenilor din acea ţară. De asemenea a fost în Vietnam în timpul războiului de acolo să slujească soldaţilor americani.

Zacharias s-a născut lângă Madras, India şi a crescut în Delhi. Ύn 1966, împreună cu familia lui a emigrat în Canada, la Toronto, acum locuind lângă Atlanta, Georgia. 

ªi-a început studiile la Universitatea din Delhi iar după ce s-a mutat în Canada a lucrat o vreme în management hotelier, apoi a urmat cursuri la Ontario Bible College din Toronto. După aceea a luat diploma de Master of Divinity la Trinity Evangelical Divinity School lângă Chicago. A conferenţiat la Cambridge University pe vremea când a scris prima lui carte: A Shattered Visage: the Real Face of Atheism. Zacharias a primit titlul onorific de Doctor of Divinity al Houghton College, NY şi de la Tyndale University College and Seminary. De asemenea a primit titlul onorific de Doctor of Laws al Asbury College în Kentucky. Ύn prezent conferenţiază la Wycliffe Hall, Oxford University din Oxford, Anglia.

A scris mai multe cărţi printre care se numără A Shattered Visage: The Real Face of Atheism (Baker Book House, 1994, 2nd ed.) şi Can Man Live without God (Word Publishing, 1994), carte care a fost premiată cu medalia de aur pentru cea mai bună carte de doctrină şi teologie.

Zacharias este listat ca distins vorbitor la Staley Foundation şi a apărut la CNN şi la alte televiziuni internaţionale. Programul său săptămânal de radio “Let My People Think” este transmis de 1500 de posturi de radio din întreaga lume. Este preşedintele organizaţiei Ravi Zacharias International Ministries cu sediul în Atlanta, Georgia, având filiale în Canada, India, Singapore, UK şi în Emiratele Arabe Unite.

Precizăm de asemenea că începând cu anul 2009, Ravi Zacharias şi-a extins lucrarea de evanghelizare şi apologetică către Europa de Est prin filiala RZIM Zacharias Trust Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.