Chiar acum o generație așteaptă


“Această generaţie… Ύn urmă cu douăzeci de ani, libertatea s-a răspândit prin Europa de Răsărit. O regiune întreagă a lumii a fost eliberată de comunism. Acum se ridică o nouă generaţie – una care nu-şi mai aminteşte opresiunea. Părinţii lor nu şi-au imaginat vreodată o viaţă ca aceasta, dar ei încă nu-l cunosc pe Isus. Mai puţin de 1% dintre ei se consideră urmaşi ai lui Isus Cristos. Ύn medie înseamnă un singur grup mic la fiecare 8000 de tineri.

O generaţie aşteaptă… Aşteaptă să audă mesajul mântuirii, aşteaptă să vadă Cuvântul devenind trup şi locuind printre ei. Curând va fi dificil să mai fie abordaţi. Vor fi făcut alegerile majore ale vieţii şi convingerile lor vor fi dificil de schimbat. Vor creşte repede în poziţii de conducere şi vor trasa cursa pentru copiii şi copiii copiilor lor. Acum sunt deschişi şi aşteaptă. Cât de mult vom aştepta până să-i abordăm?”

Acesta este mesajul pe care Josiah Venture, partenerul american al BIG îl transmite cu ocaza Capital Campaign, o acţiune de anvergură ce tocmai se desfăşoară în SUA în 11 locaţii diferite pentru a mobiliza o investiţie capitală întru câştigarea noii generaţii din Europa de Răsărit. Scopul campaniei este mobilizarea de resurse materiale şi umane, în aşa fel încât să dubleze rezultatele lucrării în următorii trei ani.

Mesajul este extrem de provocator: O generaţie aşteaptă chiar acum… e generaţia celor născuţi în libertate. Ce facem pentru ei? Pe vremuri puteam pretinde că nu avem libertate să ducem Evanghelia la semenii noştri. Vom găsi acum o scuză comodă sau vom trece la acţiune? Suntem dispuşi să lucrăm pentru a dubla rezultatele lucrării noastre în următorii trei ani?

Putem începe de pe acum, sprijinind în rugăciune pe cei care caută să mobilizeze resursele necesare acestei lucrări de amploare. ªi putem apoi să ne înrolăm fiecare în dreptul nostru pentru a scurta timpul de aşteptare al celor din generaţia de azi. Cu adevărat putem să facem lucrul acesta.

One thought on “Chiar acum o generație așteaptă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.