Gânduri și impresii la finalul Ediției 2015/2016 a Summitului global de conducere


B___3244

Ultimul eveniment al Summitului global de conducere, ediția 2015/2016 din România a avut loc la București, în perioada 5-6 februarie 2016, încheind un tur organizat, începând cu luna octombrie 2015, în Oradea, Cluj-Napoca, Hațeg și Timișoara.

B___2873

Aici la București, un număr de 180 de lideri, activând în diverse zone: biserică, afaceri, non-profit, administrație, educație etc au participat la două zile de instruire în conducere, în care sesiunile prezentate de Bill Hybels, Jim Collins, Horst Schulze, Sheila Heen, Brené Brown și Craig Groeschel, posibile prin intermediul proiecțiilor video de înaltă calitate, au fost urmate de un timp de procesare a informației, atât individual, cât și în cadrul echipelor.
Acest timp de instruire este, deja, parte regulată a calendarului multora dintre participanți, care revin în fiecare an pentru a primi o infuzie nouă de viziune, deprinderi și perspective noi în materie de conducere.

B___3119

Iată ce spun câțiva dintre participanții la acest eveniment:

Anca:

Una dintre cele mai reușite ediții ale Summitului. Mi-au plăcut foarte mult atât vorbitorii, cât și mesajele lor, dar și facilitatorii cred că s-au descurcat foarte bine. Anul trecut Dumnezeu mi-a dat o viziune la Summit, mare…, deci e de la El, iar anul acesta mi-a consolidat-o și am fost foarte încurajată.

B___3385

Alex:

Pentru mine, Summitul din acest an a reprezentat un jalon important în dezvoltarea mea. Știam cam cum arată, participasem la o singură ediție în urmă cu mai mulți ani, dar trebuie să spun că mi-a depășit așteptările. Mă așteptam la calitate, dar am fost impresionat de greutatea, de substanța mesajelor. Ce am luat cu mine:

a) Analizându-mă, cred că dârzenia nu este punctul meu forte. Sunt vizionar, pot articula cu ușurință o direcție, pot inspira pe alții, dar când este vorba de plătitul prețului, sunt cel mai slab din echipă; culmea – sunt și liderul ei. Vestea bună pentru mine este că am înțeles că mă pot antrena și dezvolta: am început să mă trezesc în fiecare dimineață cu o oră mai devreme, să-mi citesc Biblia cu regularitate, să merg de 3 ori pe săptămână la bazin și, magic, parcă multe alte domenii ale vieții mele s-au îmbunătățit. Am început să urmăresc împlinirea viselor noastre și să lucrez mai organizat. Nu îmi vine să cred cum familia, echipa și alții m-au tolerat și mi-au arătat har până acum.

b) «Mult mai mult» sau Dumnezeu poate face «nespus mai mult decât cerem sau ne imaginăm noi» – Efeseni 3:20-21 – a devenit motto-ul anului acesta pentru mine și echipă. Summitul organizației noastre (ARFO) de anul acesta se va numi «Mult mai mult», inspirați fiind să Îl lăsăm pe Dumnezu să ne surprindă prin ceea ce poate să facă prin noi, fără să Îi punem bariere.

c) În perioada aceasta începem la Pitești un ONG focalizat pe plasamentul și adopția copiilor în familii (în special creștine). Se va numi proiectul 1.27. Auzind mărturia lui Robert Gelinas, am avut senzația că aceasta este ce căutăm și ne rugăm și sperăm să vedem întâmplându-se o trezire în Pitești și în toată țara – creștinii să înțeleagă că grija față de orfan este parte a vieții creștine, la fel ca rugăciunea și citirea Bibliei.

B___3195

Alina:

Ce îmi place la Summit în fiecare an este oportunitatea de a asculta oameni diverși, cu background diferit, și de a procesa împreună cu echipa cu care vin. Anul acesta, specific, în ziua de sâmbătă am procesat câteva sesiuni cu o prietenă care Îl cunoaște pe Isus și cu prietena ei necreștină. A fost o oportunitate de a căuta împreună cum putem face o treabă mai de calitate la locul de muncă al fiecăreia, dar, prin aceasta, și de a împărtăși Evanghelia. Câteva idei cu care am rămas:

a) Focalizarea să nu fie pe carieră, ci pe a face treabă și pe oameni: «preocupă-te de oameni!» Conuri de umbră – toți le avem, deci și eu!

b) Cere feedback – de apreciere dar și constructiv (ajută și la descoperirea de conuri de umbră).

c) «Nu fă doar ceea ce ți se cere. Fă mai mult. Fă mai mult de fiecare dată.» Foarte tare, nu în ideea de workaholic, ci de calitate, încredere, excelență.

B___2886

Dana:

Pentru mine personal a fost cel mai bun an la Summit. Atmosfera foarte bună. Iar partea de discuții pe grupuri și cu toată sala a fost extrem de utilă. Viața înseamnă oameni. Dumnezeu folosește dezavantajele din trecutul nostru pentru a-i sluji pe cei din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.