Etica creștină într-un context corupt


Una dintre preocupările majore ale BIG Impact este asistarea creștinilor, în mod special al celor implicați în business, să își poată coordona activitatea pe baza principiilor biblice cu privire la bani și la administrarea bunurilor, folosindu-ne, printre altele, de materiale elaborate de Crown Financial. În cele ce urmează vă prezentăm un mic update primit de la Titus Păștean, coordonatorul acestei lucrări.

Ce poate fi mai frumos şi mai împlinitor decât ca, după multă muncă şi investiţii, să-ţi fie îngăduit să vezi, măcar din când în când, roade… rezultate?

Luna trecută, în timp ce călătoream spre o conferinţă în care urma să vorbesc despre principiile biblice privitor la administrarea bunurilor, a resurselor și a banilor, am primit un telefon care m-a bucurat, m-a bine dispus și m-a încurajat.

Venea din partea unui domn din Brașov pe care nu l-am întâlnit niciodată, care asculta cu regularitate un post de radio creştin. Printre emisiunile pe care le urmărea a dat şi peste emisiunea „Scapă de presiunea financiară”, emisiune preluată de la RVE Timişoara, emisiune care poate fi ascultată şi online aici.

Îmi povestea acel domn despre cât este de fericit şi mulţumitor că a dat peste o asemenea emisiune, tratând teme financiare din perspectivă biblică, având în vedere problemele financiare cu care atât de mulţi oameni, inclusiv creştini, se confruntă şi pe care nu ştiu cum să le administreze și să le depăşească. Îmi spunea domnul respectiv că aceste învăţaturi l-au provocat la o mai serioasă analiză a convingerilor şi practicilor lui legate de bani și bunuri şi că, cu ajutorul Domnului a luat câteva decizii clare în privința unei mai bune administrări a resurselor pe care i le-a încredinţat Dumnezeu.

În altă ordine de idei, în 25-27 septembrie am avut bucuria de a fi unul dintre vorbitorii din cadrul conferinţei „Străluceşte – Chemarea creştinului la locul de muncă”, conferinţă organizată de OSCER (Organizaţia Studenţilor Creştini Evanghelici din România). Unul dintre momentele de vârf ale conferinţei a fost discutia panel cu tema „Etica creştină într-un context corupt” discuţie în cadrul căreia participanţii au fost încurajaţi să manifeste dreptate îndiferent de circumstanţele provocatoare pe care contextul legat de muncă îl oferă astăzi. De asemenea, prin exemple concrete, participanţii un fost încurajaţi să creadă că, cu ajutorul lui Dumnezeu, lucrul acesta nu este doar de dorit ci şi realizabil.

Ca planuri de viitor şi motive de rugăciune sunt două lucruri care ne stau înainte:

1. Conferinţa pe teme biblice financiare de la Biserica Filocalia din Iaşi (6-7 noiembrie) conferinţă la care sunt invitaţi să participe persoane din bisericile evanghelice din Iaşi şi din împrejurimi.

2. Procesul de traducere şi lansare a unei noi resurse – o carte pe teme biblice financiare, de o mare profunzime, anume cartea Wealth, Riches and Money.

Trăind în contextul unei societăți care își expune membrii unei perspective financiare riscante, fiind obsedată de acumularea de bunuri și măcinată de corupție, ne dorim să putem arăta oamenilor că Biblia ne oferă învățătură specifică și suport pentru o viață deplină și echilibrată. Astfel, deși trăim în lume, prin viața noastră să demonstrăm că nu-i aparținem și că nu ne lăsăm manipulați de moravurile și năravurile vremurilor.

Mai jos sunt câteva imagini de la conferința „Strălucește!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.