Vești incurajatoare din lucrarea de tineret


Una dintre aspirațiile majore ale BIG Impact este formarea de lideri pentru tinerii din bisericile evanghelice românești. La trecerea dintre ani, coordonatorul rețelei de tineret, Cristi Petricioiu a avut amabilitatea să împărtășească cu noi noutățile semnificative din cadrul acestei rețele de lucrare.

Recent am avut din nou ocazia să reflectez și să răspund la întrebarea: Ce responsabilitate avem față de cei ce nu sunt mântuiți? De multe ori, ca și creștini sau ca biserici, știm foarte bine ce responsabilitate avem – aceea de a vesti Evanghelia – dar cât efort depunem în acțiuni de evanghelizare, fie în biserici, fie pe stradă sau în alte contexte mai puțin prietenoase? Cât de mult ne pregătim pentru astfel de acțiuni de căutare și salvare și cât de mult timp petrecem în rugăciune pentru cei nemântuiți?

youth4

Ύmpreună cu alți 11 lideri de tineret din România, am participat la conferința anuală JV, de la Malenovice, Republica Cehă unde, alături de alți 200 de tineri participanți din 12 țări est-europene, am petrecut o săptămână plină de provocări și bucurii.

Conferința era despre search and rescue (caută și salvează) oameni nemântuiți din Cehia, Polonia și Slovacia. Pe toată perioada conferinței, participanții au fost împărțiți în echipe de 4 și un lider (aproape fiecare echipă avea în componență tineri din 5 țări) – prima zi și jumătate am petrecut învățând metode de evanghelizare, participând la expuneri și seminarii de motivare pentru și de aducere aminte a uneltelor de evanghelizare. Fiecare care a fost cel puțin odată implicat în salvarea unei persoane știe că sunt reguli de bază care cer îndemânare, precizie și viteză. De cele mai multe ori acestea fac diferența între viață și moarte. Ύn scurta perioadă de training, aceste imagini ne-au fost întipărite în minte.

youth1

Ύn a doua jumătate a zilei a doua am fost trimiși (pe o ploaie care uneori a fost și torențială), fiecare echipă de 5, în 15 localități din Cehia și Polonia, fără traducător, fără să fi fost vreodată în aceste localități și fără alte detalii despre oameni și localitate (lucru adevărat pentru cei mai mulți dintre noi).

Cred că este drept să mărturisim despre ce sentimente am avut în acea zi: anxietate, teama de necunoscut, întrebările despre cum să împărtășim Evanghelia unor oameni care nu ne înțeleg și ce facem atunci când suntem refuzați. Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, când am revenit la bază și am împărtășit în grup experiența noastră, bucuria ne-a fost foarte mare.

Aproximativ 30 de oameni l-au ales pe Cristos ca Domn și Mântuitor și peste 500 de oameni au auzit clar Evanghelia, chiar dacă nu toți au ajuns să ia o decizie.

youth2

Ύn timp ce umblam pe străzile umede și pline de oameni pe care nu-i cunoșteam, rugându-mă pentru mântuirea lor, un gând nu-mi dădea pace: Cum ar fi dacă tinerii noștri ar porni în echipe de cinci (sau câte doi), pe străzile comunităților noastre și am căuta să mântuim vecinii noștri, prietenii sau cetățenii orașului nostru! Ύn mod sigur am arăta preocuparea Păstorului nostru, care se duce să găsească acea oaie pierdută pentru a o aduce în siguranță în staulul Său!

Alte știri despre lucrarea de tineret / motive pentru rugăciune:

  1. se investește masiv în educarea și formarea liderilor de tineret din aproximtiv 25 de biserici din zona Dobrogea, Muntenia și Deva/Arad, cu ajutorul familiei Trenckmann și a altor lideri de tineret din biserici locale, prin întâlniri săptămânale și/sau lunare
  2. se urmărește alcătuirea unei echipe executive de lideri de tineret, disponibili, implicați în lucrare și pasionați de formarea de lideri
  3. ne pregătim pentru o vară cu tabere pe platforma JV/BIG Impact
  4. pe site-ul http://www.josiahventure.com/resourcecenter/ puteți găsi varianta în română a cursului Shift 1/9 și în curând, a cursului Look – special editat ca unealtă ce o puteți folosi în relația unu la unu pentru evanghelizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.