Un final de drum si un nou inceput…


Ύn ziua de 25 Octombrie 2012, la Sovata, s-a desfăşurat Adunarea Generală a fondatorilor BIG Impact. Membru fondator, slujind în bordul de conducere, Ovidiu Ghiță este cel care împărtășește cu noi lucrurile semnificative care au marcat această întâlnire de lucru.

AG1

Contextul evenimentului a avut valenţe profetice, inspirându-ne la cercetare, evaluare şi planificare. „Biserica cu impact global”, tema ultimei conferinţe de tip curs din seria BIG 5.5, care avea loc în aceeaşi perioadă şi în acelaşi loc, a născut întrebarea de fundal pentru participanţii la întrunirea fondatorilor: „am făcut paşi şi ne-am apropiat de acest vis?”; „încotro vom merge, cum procedăm şi ce avem de făcut pe viitor?”

Entuziaşti şi bucuroşi de revedere, membrii BIG au analizat mai întâi starea de fapt a vieţii organizaţionale şi slujirii în BIG: conducerea, reţelele, serviciile, programele şi parteneriatele. Fiecare a putut observa Mâna lui Dumnezeu care ne-a purtat cu drag prin valurile dificultăţilor personale/familiale şi financiare, ajutându-ne să ne putem focaliza pe lucrurile principale care întrupează viziunea primită, chiar dacă numărul celor care au luat startul în această cursă a scăzut de-a lungul anilor.

AG2

Cu privire la viitor, s-au adoptat cu unanimitate hotărâri menite să concentreze şi să canalizeze toate resursele disponibile în BIG pentru a continua în aceeaşi direcţie. Suntem conştienţi de dificultăţile vremii și de provocările viitoare. ªtim că numai în echipă şi alături de parteneri valoroşi putem înainta. Ύnţelegem că evaluarea continuă şi corecţiile de rigoare nu pot fi date la o parte. Dar privim cu încredere înainte. O mişcare crescandă de biserici cu impact global – viziunea noastră – poate deveni realitate. Harul şi puterea Domnului Isus experimentate până aici, oamenii de valoare dedicaţi, rezistenţa mărită la încercări şi calitatea relaţiilor dintre noi ne dau speranţă şi pace cu privire la viitor. Nu va fi uşor, dar nouă, celor din BIG, ne place aventura!

AG3

Fiindcă această întâlnire a marcat încheierea unui ciclu de activitate, am rugat pe mai mulți membri fondatori și asociați să ne spună ce înseamnă pentru ei, acum, BIG Impact.

Adrian Stanciu:

Făcând parte din aceasta mișcare evanghelică încă de la începuturile ei, am avut bucuria și împlinirea să văd cum Dumnezeu a lucrat în România prin proiectele și oamenii care au avut tangență cu BIG Impact. Fiecare întâlnire cu cei care s-au implicat la BIG, atât în întâlnirile de lucru cât și în conferințe sau alte proiecte a fost pentru mine un timp de împrospătare spirituală, inspirație și încurajare, sfătuire prin împărtășirea experiențelor personale și, în special, timp de rugăciune și mijlocire unii pentru alții. Bucuria mea cea mai mare este că, de-a lungul timpului, s-au alăturat mulți oameni noi, tineri și entuziaști, cu abilități diferite, dedicați și pasionați pentru excelență în slujire. Când văd generații de lideri noi care se alătură lucrării lui Dumnezeu prin BIG, văd continuitate în procesul uceniciei și speranța pentru o națiune care are nevoie stringentă de izbăvirea lui Dumnezeu. De fiecare dată când mă întâlnesc cu cei din BIG realizez ca trăirea mea printre ei mi-a schimbat mult viața, făcându-mă mai înțelept, mai pasionat de slujire și mai aproape de Dumnezeu. Domnul să ne ajute să perseverăm în facerea binelui.

Petrică Ursache:

Pentru mine BIG reprezintă o familie în care am crescut și mai cresc, dar și prin care am relații de calitate. Este o platformă care mă ajută să văd lucrurile mai departe și să mă ridic mereu, mereu. Bucuria părtășiei revederii cât și lucrul împreună mă motivează să vin întotdeauna alături de frații mei pentru a planifica cum să mergem înainte întru împlinirea viziunii pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

Teofil Cotrău:

Ύntâlnirea mea cu BIG a însemnat o provocare pentru a trăi plenar adevărul Evangheliei. Deși pasiunea mea de când m-am întors la Domnul a fost cercetarea și trăirea Scripturii, mi-am dat seama că un creștin trebuie să fie atent la ceea ce se întâmplă în jurul lui. Cuvintele lui John R.W. Stott m-au ajutat să dau glas la ceea ce simțisem din primii ani ai uceniciei și anume că un creștin trebuie să fie un bun interpret al Scripturii și al culturii în același timp. Puterea Adevărului Evangheliei se vede în această întâlnire! Ύntâlnirile la care am participat, mai ales în echipa de creație, au antrenat două concepte revoluționare pentru mine: (1) conducere și lucru în echipă și (2)gestionarea biblică a conflictelor. Cred că aceste teme au avut cel mai puternic impact asupra mea în toți acești ani! Un alt lucru pe care nu l-am mai întâlnit în nici un alt context evanghelic a fost prețuirea interconfesională și sentimentul autentic al familiei lui Dumnezeu.

Laurenţiu Funieru:

Pentru mine participarea la întâlnirile de lucru ale BIG reprezintă o ocazie de a învăța prin model/exemplu. Modul în care se pun problemele, interacțiunea, împărțirea sarcinilor, toate m-au ajutat foarte mult. De fapt multe dintre cele ce am văzut am aplicat acasă, în întalnirile bordului de conducere sau în cercul de consultanță. Poate cel mai mult am învățat despre forța echipei. Se pot realiza lucruri mari prin intermediul unei echipe. Este important faptul că am cunoscut oameni de valoare cu care pot împărtăși aceleași valori și la care pot apela la nevoie (mă gândesc la faptul că am pe cine întreba atunci când am o problemă sau când am nevoie de o perspectivă lărgită).

Marius Mezin:

Ύntalnirile de lucru ale BIG sunt printre puținele contexte în care beneficiez de elemente extrem de necesare lucrării mele ca lider al unei biserici ce își propune să fie într-un proces continuu de transformare. Mai întâi primesc încurajarea de a continua să fiu dedicat chemării primite de la Domnul și de fi integru în practicarea cu consecvență a valoriilor ce stau la baza unei vieți creștine autentice. Apoi sunt provocat să îmi verific constant premisele de la care am plecat și cu care lucrez și să identific unde mă aflu în procesul de transformare, atât la nivel personal cât și la nivelul lucrării în care sunt implicat. Ύncerc să profit cât pot de mult de beneficiile aduse de un sistem coerent și echilibrat cum sunt întalnirile de lucru ale BIG. Includerea mea în BIG s-a făcut în urma deciziei unui om de a practica în mod autentic valorile BIG iar interacțiunea cu el și cu cei din BIG a constituit pentru mulți ani singura posibilitate de a fi ucenicizat. Foarte multe dintre lucrurile pe care le face astazi Dumnezeu în viața mea și prin viața mea au ca temelie investiția constantă și reală a celor din BIG. De-a lungul anilor, cei din BIG mi-au devenit nu doar învățători și mentori, dar și prieteni și parteneri, făcând relația cu ei nu doar una necesară, cât mai ales una pe care o caut cu bucurie. Sunt provocat în mod constant să modelez în viața altora ceeace am primit cu atâta generozitate de la prietenii mei din BIG.

Diana Bocşa:

BIG îmi oferă un context în care să interacționez cu oameni ai lui Dumnezeu. Ύn ultimii ani am văzut nevoia de a învăța de la cei cu o altă perspectivă, experiență de viață, tip de lucrare decât cea în care sunt eu implicată. Ca urmare a acestor interacțiuni, imaginea lui Dumnezeu a fost lărgită în inima mea, slujirea mea a fost eficientizată și închinarea mea mai plină de bucurie alături de cei împreună cu care suntem mireasa lui Cristos. La întâlnirile de lucru ale BIG îi văd pe prietenii și frații mei în Cristos în mediul lor natural. Mă bucură bogăția ideilor, intensitatea discuțiilor, provocarea la smerenie, dependența de Duhul Sfânt, dorința de a sluji mai bine Biserica, motivarea de a participa la misiunea lui Dumnezeu de răscumpărare și restaurare a lumii pentru gloria Lui! Ύntâlnirile de lucru sunt întâlniri de învățare, de motivare și de închinare înaintea unui Dumnezeu care unește oameni diferiți, din diferite colțuri ale țării, printr-o pasiune comună: lărgirea Ύmpărăției Sale!