OSCER in brief


Ύn anul care a trecut OSCER a trecut prin câteva schimbări majore. Dragoș Vlăsceanu, coordonatorul național al lucrării studențești ne oferă detalii despre activitățile, aspirațiile și solicitările de sprijin în rugăciune ale acestei organizații.

Vara trecută peste 150 de studenți din întreaga țară au fost implicați în cele cinci tabere evanghelistice și de instruire organizate de OSCER. Aceste tabere au fost gândite ca niște contexte menite să aducă pe fiecare participant mai aproape de Dumnezeu, atât pe creștini, cât și pe cei care nu sunt încă. Plecând de la diverse teme, precum „Google 4 something?”, „Time”, „absolventiada” sau „tabăra de aventură” am avut ocazia să împărtășim prin vorbire și trăire despre Domnul nostru, Evanghelia fiind astfel întrupată printre prietenii și colegii noștri.

oscer1

Astfel de contexte sunt cu adevărat transformatoare pentru studenți dar și pentru liceeni. Au fost chiar și studenți internaționali care nu cunoșteau mai nimic despre Isus și creștinism, taberele ajutându-ne să creăm relații strânse cu ei.

Pe lângă cunoașterea lui Dumnezeu, ne-am bucurat din plin de natură, de munte, desfășurând multe alte activități. Tiroliana, rapelul, excursiile pe munte, jocurile de echipa, competițiile, cafeneaua sturbucks, openul mic, talent show-ul, lecțiile de engleză, discuțiile, focul de tabără și alte asemenea activități au făcut aceste câteva zile să fie cu adevărat memorabile.

Câteva gânduri de la participanți:

Ana Ilie – Pitești: „Fotbal, noroi, engleză, Dumnezeu, discuţii, rapel, tiroliană, bezele, chiar şi un virus – toate au compus această tabără şi cu toţii am experimentat mai mult şi ne-am conectat cu Dumnezeu.”

Johny – Suceava: „M-a impresionat cel mai mult comportamentul pe care fiecare persoană l-a avut faţă de mine… în sensul bun… cred că OSCER este o organizaţie deosebită şi sper ca Domnul să vă ajute în continuare să faceţi tot ce puteţi ca această lucrare să se dezvolte”

Nora Bogdan – Craiova: „A fost extrem de distractiv! Activitățile au fost fantastice! Jocurile pe echipe au fost super iar echipa roșie e cea mai tare! Iubesc faptul că mi-am facut noi prieteni din întreaga lume.”

Georgiana – Pitești: „Mi-a plăcut foarte mult. Mă bucur că nu e doar o tabăra de engleză, totodată e și o tabără creștină, unde putem afla despre Dumnezeu. A fost un timp frumos petrecut cu voi și sper să vin și la anul.”

oscer2

Acum că sezonul taberelor este doar o amintire, pregătim strategia de lucru pentru anul 2013. Visăm ca numărul de studenți care sunt implicați în ucenicie să crească semnificativ. Tot așa ne dorim să ne înmulțim contactele cu cei care nu Ύl cunosc încă pe Isus într-un mod personal. Vrem să ne implicăm mai activ în viața universității, întrupând Evanghelia printre studenți și, de asemenea să putem începe alte 3 grupuri OSCER în țară. De aceea ne rugam pentru oameni cu inima pentru studenți din alte orașe. Recent ne-am conectat cu studenți din Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureș și Bacău, cu scopul unei lucrări de pionierat pentru mișcarea studențească.

De asemenea suntem bucuroși să vedem cum Dumnezeu a deschis mai multe uși ca evenimentele OSCER din mai multe grupuri să poată avea loc în cadrul universității.

Ne rugăm Domnului pentru toate evenimentele evanghelistice ce vor avea loc, cât și pentru taberele de schi din această iarnă. De asemenea ne rugăm pentru o unealtă evanghelistică pe care vrem să o aducem în țară – UNCOVER (să strângem finanțele necesare). Am aprecia mult dacă v-ați asocia nouă în aceste rugăciuni