Teme incitante pentru studentii inrolati in programul ATS


Pregătirea lucrătorilor este una dintre cele mai importante sarcini pe care ni le-am asumat în cadrul BIG Impact, având în vedere nevoia stringentă de oameni de caracter, calificați și experimentați, pentru lucrarea de slujire a bisericilor creștine evanghelice din România. Deși această misiune este una de maximă importanță, strategică am putea spune, ea se desfășoară în spatele scenei, cu un consum uriaș de resurse umane și materiale.

Cu toate dificultățile întâlnite suntem extrem de încântați de credincioșia dovedită de studenții înrolați în programul ATS, dar și de devotamentul arătat de echipa de instructori care își desfășăară activitatea sub oblăduirea lui Andy Seidel și a lui Mihai Dumitrașcu.

Astfel în perioada 7-10 martie a.c. s-a finalizat modulul 6 al acestui program, acela având ca temă “Pastorul ca învăţător”, coordonat de Mihai Dumitrascu. Seminarizarea a fost condusă de Dr.Andy Seidel, asistat de Brian Eby. Scopul acestui modul a fost să ajute studentii să înțeleagă cum poate pastorul unei biserici să-și mobilizeze congregația înspre un proces de edificare biblică holistă. După ce pentru 3 luni studenții au pregătit și postat temele online, interacționând cu colegii de grup pe marginea subiectelor, acum au avut posibilitatea pentru 4 zile să interacționeze cu profesorii și, la randul lor, între ei.

Din data de 1 aprilie 2012 a început studiul modulul 7, “Pastorul şi etica”, coordonat de Gelu Paul, acesta fiind asistat de către Titus Pastean și Emi Moisa.

Scopul acestui modul este să îi ajute pe studenți să dezvolte o gândire etică biblică, cât și aplicația practică, trăirea cu consecvență în viața de fiecare zi.

Am aprecia orice sprijin în rugăciune, atât pentru studenții înscriși, întrucât sacrificiul și investiția solicitată lor sunt considerabile, cât și pentru profesorii români și americani care colaborează pe termen lung în acest proiect strategic, vital pentru progresul bisericilor românești.