Summitul Global de Conducere – Editia 2011


Ύncepând cu anul 2008, BIG Impact a început un parteneriat cu Willow Creek Association pentru aducerea Summitului global de conducere în România. Suntem, astfel, în măsură să oferim, anual, un eveniment de două zile menit să provoace liderii din biserici, din mediul de afaceri și din diverse organizații la a conduce mai bine, la a fi lideri acolo unde sunt, la a îi duce pe oameni „de aici, acolo” către viitorul de dorit.

Ύn acest an summitul românesc a fost planificat în cinci locații diferite din țară – Cluj Napoca, București, Craiova, Hunedoara și Timișoara, cu scopul de a favoriza participarea unui număr cât mai mare de lideri din domeniul spiritual, non profit sau din lumea afacerilor.

Primele patru evenimente s-au scurs deja, atingând sute de lideri și implicând zeci de voluntari locali, pe lângă echipa națională care călătorește în fiecare locație, asigurându-se de buna desfășurare a summitului, considerat a fi cel mai de seamă eveniment de pe glob, destinat instruirii în conducere.

Ediția din acest an este deja perceput ca și una de impact major, cu conținut relevant și de calitate, venit din partea unor vorbitori cum ar fi Bill Hybels – pastor senior la Willow Creek Community Church, Henry Cloud, un psiholog foarte cunoscut, Erwin Mc.Manus – pastor la Mosaic, Mama Maggie Gobran – Cairo, Wess Stafford – președinte al Compassion International, John Dickson – director al Centre for Public Christianity, Cory Booker – primar al orașului Newark din New Jersey și Steven Furtick – pastor principal la Elevation Church.

Echipele locale de închinare, precum și facilitatorii care au moderat toate elementele summitului și-au adus contribuția și un plus de valoare în fiecare locație.

Mulți dintre participanți au fost atinși de mesajele prezentate, înțelegând mai profund ce înseamnă să fii un lider smerit. Perspectiva multora a fost provocată de mesajul lui McManus, bazat pe Eclesiastul. Henry Cloud a furnizat participanților unelte practice pentru tratarea înțeleptului, nebunului și celui rău, în organizațiile de apartenență.

Iată câteva crâmpeie extrase din mărturii le primite de la participanți:

Vreau să mă schimb ca urmare a expunerii la adevăr, să povestesc adevărul cu dragoste, după ce pricep ce lucrare are Domnul pentru mine,  să o fac cu hotărâre, indiferent de obstacole.

Schimbarea începe cu mine – trebuie să fac ce pot eu să fac, iar Dumnezeu va face ce poate doar El să facă.

Am aşteptat cu nerăbdare Summitul de anul acesta. Din 2009, de când am participat prima dată, mi se pare evenimentul anului pentru deconectare, pentru informare, pentru creştere spirituală. Fiecare seminar are surprize plăcute, prin cel care prezintă, experienţele povestite, îndemnul la creştere în credinţă şi mai ales la dedicare pentru Hristos. Niciun alt eveniment spiritual nu mi se pare mai complex şi mai binevenit. Summitul de anul acesta a fost un exemplu de curaj, în abordarea subiectelor. Sunt atât de puţine momentele în care creştinii spun lucrurilor pe nume… pentru că spun că Hristos ne cere să întoarcem şi celălalt obraz. Dar seminarul în care s-a vorbit despre înţelept, nebun şi rău a fost excelent conceput, în aşa fel încât să-ţi dai seama că ai o datorie faţă de lucrarea lui Dumnezeu, în a interveni dacă cineva încearcă să o distrugă – creştinismul nu înseamnă să fii slab, ci să stai de partea Adevărului.

Am fost foarte încântată de prezentarea care scoate în evidenţă importanţa creativităţii în prezentarea Cuvântului. Ea m-a ajutat să am încredere în faptul că Dumnezeu a ştiut de ce mi-a dat anumite talente, că El aşteaptă de la mine să le folosesc tocmai pe acelea şi că nu dau socoteală nimănui de modul cum fac lucrarea Lui… Creativitatea se vede peste tot în Creaţie. Prezentarea a pus accentul pe lucrul acesta şi eu am primit aripi pentru proiectele pe care le aveam, dar pe care nu prea îndrăzneam să le iau în calcul.

Pentru mine, unul dintre cele mai încurajatoare lucruri pe care le-am auzit la GLS, anul acesta, a fost mesajul lui Wess Stafford în care a povestit despre un creștin din Etiopia care era persecutat și gata să moară datorită credinței lui. Acel mesaj m-a responsabilizat cu privire la libertatea de care eu am parte. Am Biblia și o pot citi oricand… ei au pagini din Biblie pe care le memorează! Am o biserică locală unde ne putem aduna liber… ei se întâlnesc pe ascuns! Am libertatea de a spune Evanghelia oricui… ei nu, pot fi prinși și omorâți pentru asta! Acum apreciez cu adevărat binecuvântările acestea și vreau să mă folosesc mai mult de ele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.