Stiri la zi din Reteaua de Tineret


Lucrurile continuă să se miște în direcția cea bună în cadrul eforturilor de relansare a Rețelei de Tineret din cadrul BIG, înregistrându-se deja un progres real, măsurabil.

Astfel, de la ultimul update privitor la eforturile de relansare a Rețelei de Tineret, familia Trenckmann împreună cu Cristi Petricioiu și-au continuat eforturile de conectare cu cât mai multe lucrări locale, vizitând astfel biserici din Craiova, Pitesti, Curtea de Arges, Bucuresti, Deva, Arad, Iasi și Timisoara, încercând să cunoască oportunitățile dar și dificultățile cu care se confruntă fiecare lucrare în parte.

Ύn urma acestor întâlniri cu oameni implicați nemijlocit în lucrări de tineret din biserici ale diverselor denominațiuni evanghelice de pe tot cuprinsul țării, Bill și Bobbie au mărturisit:

Mulți lideri și-au exprimat dorința de a primi asistență pentru a înțelege cum să își maturizeze și să își dezvolte lucrarea. Unii au solicitat ajutor specific legat de modul în care ar putea să-și implice tinerii în studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Adolescenţii şi tinerii pe care i-am întâlnit au manifestat un spirit cald, care spune multe despre liderii lor. Dorim mult să ne alăturăm acestor lideri şi să-i încurajăm pe măsură ce continuă sa-şi exprime dragostea, slujind acestor tineri.

Despre vizita lor la Arad, Diana Bocșa, lider de tineret de la biserica Metanoia Arad, ne-a mărturisit:

ªtiind că sunt oameni cu experienţă îndelungată în lucrarea cu tineretul, ne-am bucurat să îi avem printre noi pe Bill și pe Bobbie şi am dorit, nu doar să îi lăsăm să guste din ceea ce facem noi în Arad, ci şi să ne lăsăm îmbogăţiţi de ei. ªi, într-adevăr, timpul nostru împreună a fost unul eficient, bogat şi roditor. Suntem mulţumitori lui Dumnezeu pentru oameni ca ei care îşi pun viaţa în slujba Ύmpărăţiei, slujind lucrarea cu tineretul din ţara noastră.

Ύntre 28-30 Martie 2011 la Curtea de Argeş a avut loc prima întâlnire a echipei de coordonare. Ύntâlnirea a avut ca obiective creionarea filozofiei de lucrare, a strategiei de lucru, definirea rolurilor fiecărei persoane din echipă şi armonizarea între perspectiva BIG a lucrării de tineret şi cea a familiei Trenckmann, ca reprezentanţi Josiah Venture.

„Ύn prezent dinamica echipei nu este maximă ca eficienţă, deşi ne-am bucurat ca la sfârşit să putem concluziona atingerea scopurilor propuse, având astfel o bază solidă pentru ceea ce urmează să clădim în viitor. Am realizat că trebuie să mai aducem câţiva oameni în echipă, pentru a fi atât reprezentativă, cât şi eficace şi eficientă, urmând ca fiecare dintre noi să identifice pastori şi lideri de tineret care pot contribui într-un mod profund şi practic la ceea ce încercăm să facem” ne spune Marius Mezin, unul din coordonatorii reţelei de tineret.

Scopul şi importanţa întâlnirii, conectată cu o atmosferă de familie ce aminteşte de L’Abri al lui Francis Schaeffer, a lăsat un plăcut şi puternic impact asupra participanţilor.

Având de mulţi ani o povară mare pe inimă pentru lucrarea de tineret şi pentru instruirea liderilor de tineret, a fost încântător să petrec câteva zile cu o echipă de prieteni care împărtăşesc aceeaşi povară şi care sunt profund interesaţi să vadă care este modul în care Dumnezeu va folosi BIG Impact pentru a dezvolta o mişcare de lucrări de tineret integrate în biserici cu impact global. (Cătălin Chiciudean, asistent al coordonatorului strategic BIG Impact)

Ύntr-o atmosferă de familie, în camera de zi a familiei Petriciou, ne-am strâns pentru a asculta care e visul lui Dumnezeu pentru tinerii din ţara noastră şi specific, cum doreşte El să ne folosească pentru a-şi împlini acest vis. Am înţeles că nu putem acoperi fiecare nevoie, însă Dumnezeu ne cheamă să investim în lideri şi pastori de tineret care să conducă lucrări de tineret integrate în biserica locală. Sunt mulţumitoare să văd cum Dumnezeu pune acelaşi gând în inima oamenilor săi din părţi diferite ale ţării. Slujim unui Dumnezeu minunat! (Diana Bocşa, coordonator al reţelei Tinere Femei în Lucrare)

Ne-am bucurat să putem relaţiona unii cu alţii într-un mod mult mai personal, un rol extrem de important în acest sens jucându-l Cristi, care ne-a pus la dispoziţie întreaga sa casă, familia lui făcându-ne să ne simţim extraordinar. Suntem recunoscători Domnului că ne oferă contexte în care să putem sluji şi ne rugăm pentru lucrarea de tineret din ţară să devină un context potrivit pentru a-i ajuta pe tineri să devină tot mai asemănători cu Isus. (Marius Mezin, pastor al bisericii Metanoia din Brăila)