Pastorul ca student si ghid in abordarea subiectelor dificile


Ύn perioada 02-05.02.2011, la Casa de Odihnă din Vulcan, jud.Braşov, s-a desfăşurat seminarizarea modulului 2 din cadrul programului de Teologie Pastorală (ATS).

Pastorii Ioan Mureşan şi Ovidiu Ghiţă au condus studiul pe cele două teme majore: Pastorul ca student şi Pastorul ca ghid în abordarea subiectelor dificile.

Au participat studenţii înscrişi în noua generaţie de studiu, admişi în urma examenului din vara trecută. A fost un timp binecuvântat în care s-au abordat subiecte extrem de importante pentru activitatea pastorală, urmărindu-se echiparea celor prezenţi în vederea unei slujiri mai eficiente.

Iată câteva mărturii de la participanţi:

Ruben Schipor: La cea de-a doua întâlnire inima mea s-a bucurat nespus de zilele de părtășie în Cuvânt! Cu toate că subiectele Pastorul ca student și Pastorul ca ghid în abordarea subiectelor dificile anunțau o polemică fără sfârșit, am fost foarte surprins de soluțiile și strategiile la care am ajuns prin dialog. Am conștientizat mai mult ce se întâmplă când pastorul este împreună lucrător cu Dumnezeu: inspirația divină și munca omului în exegeza biblică au drept rezultat un mesaj divin nealterat și relevant pe care trebuie să-l transmitem oamenilor!

Cristian Sălăjan: Ύn primul rând, pentru mine ca laic, am realizat un real pas înainte în ceea ce priveşte metoda de studiu inductiv al Bibliei, pe care am înţeles-o cu adevărat abia acum. Ύn al doilea rând, am avut privilegiul să dezbat, cu Biblia în mână, împreună cu colegii mei experimentaţi în lucrare, teme de maxim interes pentru viaţa bisericeacă, precum divorţul şi recăsătorirea, disciplina bisericească, rolul femeii în biserică, etc. Ύn concluzie, atât mediul cât şi temele abordate m-au stimulat să aprofundez mai temeinic Scriptura în slujirea mea şi aştept cu nerăbdare următorul curs. Mulţumesc profesorilor, coordonatorilor de curs şi sponsorilor pentru că au făcut posibil acest curs prin devotamentul şi slujirea lor.

Ghiţă Ovidiu (instructor): Ύntr-un cadru potrivit dezbaterii – 22 de studenţi plini de curiozitate şi pasiune pentru o mai bună pregătire (pastori cu experienţă, lideri slujitori angajaţi în conducerea bisericilor) – ne-am apropiat cu entuziasm, dar şi cu prudenţă, de mai multe probleme dificile prezente în viaţa bisericilor. Am fost impresionat de modul serios şi atent cu care fiecare dintre cei prezenţi a abordat subiectele dificile puse în discuţie, de gândirea critică cu care examinau alternativele şi abordările celorlalţi, precum şi de faptul că fiecare s-a străduit să-şi dezvolte o bază solidă, biblică, pentru convingeri şi valori, precum şi o atitudine pastorală, echilibrată, în procesul rezolvării situaţiilor dificile.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.