Noutati din lucrarea Crown desfasurata in parteneriat cu BIG Impact


După cum bine știți, partenerialul pe care BIG îl are cu Fundaţia Crown Financial Ministry este destinat promovării valorile biblice legate de domeniul administrării finanţelor. Titus Păștean, coordonatorul din partea BIG al acestei lucrări ne împărtășește câteva lucruri de interes din această slujire.

Pentru a vă aduce la zi cu ce se mai întâmplă în cadrul parteneriatului BIG – Crown Financial Ministry în vederea promovării și implementării principiilor biblice de administrare a finanțelor și a bunurilor, vă pot spune că, periodic, printre alte activități curente, au loc conferințe sau consultanțe pe teme biblice financiare.

Un eveniment de acest fel a avut loc în perioada 16-18 septembrie la Mărișel, Cluj, organizat de către Biserica Baptistă Renașterea din Cluj, eveniment care s-a vrut a fi o tabără de familii orientată pe descoperirea, aprofundarea și deprinderea unor principii și practici biblice financiare, în vederea unei mai bune administrări a finanțelor de familie sau personale, după caz.

Cei peste 60 de participanți (familii din biserica Renașterea, prieteni de-ai lor, familii din alte biserici din Cluj, colegi de serviciu sau prieteni – o bună parte dintre aceștia fiind din mediul neevanghelic – precum și un grup de americani dintr-o biserică parteneră) prin prezentările în plen și discuțiile panel au fost invitați să-și evalueze actualul mod de administrare a finanțelor, provocați fiind spre a-și asuma perspectiva și practicile biblice asupra acestei chestiuni, aplicațiile fiind cât se poate de clare: necesitatea planificării financiare în vederea controlului cheltuielilor (folosirea unui buget), integritatea în administrarea banilor (atât în ce privește modul de obținere al lor cât și a modului de folosire a lor…), dărnicia ca expresie a încrederii în Dumnzeu ca fiind cel ce poarta de grijă etc.

După eveniment, unul dintre participanți, Corneliu Szekely-Hațegan ne-a scris câteva rânduri cu impresii personale:

Tabăra bisericii Renașterea pe tema administrării banilor a fost un adevărat succes. Mai mulți participanți, atât persoane din biserica Renașterea cât și alți invitați mi-au mărturisit că le-a plăcut foarte mult. Prezentările, participanții, vremea și întreaga atmosferă, toate au fost la înălțime! Mulțumim organizatorilor!

O altă veste bună pe care vreau să v-o împărtășesc este aceea că, prin ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să lansăm primul DVD cu subtitrare multilingvă, pentru Europa de Est, intitulat Dumnezeu poartă de grijă. DVD-ul produs de Crown Financial Ministries conține trei dintre cele șase scurt metraje inspirate de întâmplări biblice din seria Dumnezeu poartă de grijă. Seria aceasta poate sluji ca o experiență de învățare cu ajutorul filmelor. Cele trei filme de pe acest DVD sunt: Văduva și uleiul, Chemarea lui Ieremia și Ύnălțat spre cer. Pentru cei interesați, DVD-ul se poate comanda la adresa tituspastean@gmail.com . Ύn prezent se lucrează la traducerea și producerea celui de-al doilea DVD care va conține alte trei filme: Răsplătirea lui Avraam, Avraam și Isac, Bogatul și Lazăr. Detalii în limba engleză despre aceasta serie puteți găsi la http://www.crown.org/godprovides/ .

Ύn încheiere aș vrea să vă spun că proiectul major la care lucrăm în această perioadă este traducerea și adaptarea materialelor pentru realizarea în format web a Career Direct, un instrument util evaluării și orientării (sau reorientarii) educaționale sau ocupaționale. Convingerea care stă în spatele acestui instrument este aceea că principala valoare de administrat pe care fiecare dintre noi am primit-o de la Dumnezeu suntem chiar noi înșine. Puteți accesa informații despre această unealtă la http://www.careerdirectonline.org/ și http://www.careerdirectonline.org/promo/video_med.asp . Vom reveni cu detalii.

Orice rugăciune și sprijin în vederea realizării acestui proiect este cât se poate de binevenită.