Instruire la Petroșani


Una dintre cele mai dinamice lucrări din cadrul BIG Impact se desfășoară în cadrul Rețelei fetelor și femeilor care ucenicizează tinere fete, o reţea al cărei obiectiv este încurajarea şi echiparea continuă a liderelor din diferitele regiuni ale ţării. Recent a avut loc o instruire la Petroșani pentru tinerele care vor să-și dezvolte în profunzime relația lor cu Isus. Mai multe amănunte ne oferă Diana Bocșa (DU), lidera acestei rețele de lucrare.

Ύn weekend-ul din 18-20 noiembrie 2011, am călătorit alături de o echipă de patru tinere la Petroșani. După câteva zile cu atacuri spirituale intense, am plecat spre una dintre cele mai frumoase dar întunecate, din puncte de vedere spiritual, zone ale României. Am știut că Dumnezeu avea ceva special pregătit acolo iar dușmanul nu e încantat de acest lucru. Suntem însă conștiente de victoria lui Isus de la cruce și de faptul că am mers prin puterea Lui, ca și ambasadori ai Săi.

Aceasta este a doua noastră călătorie la Petroșani. Am fost acolo în luna iunie a acestui an pentru o instruire de ucenicie. Ca rezultat al timpului nostru împreună, câteva tinere au început grupuri mici de ucenicie cu fetele din biserica lor locală. Iată o parte a unui email primit de la Damaris, una dintre tinerele care au participat la conferința noastră din iunie: „Am fost foarte mișcată de lucrurile despre care am vorbit… am început la Rovinari, o localitate din apropiere de Petroșani, câteva grupuri mici pentru fetele care doresc sa fie ucenice ale lui Isus. Deși fetele cu care lucrăm sunt de 9-12 ani, reacționează foarte bine… deja Ύl putem vedea pe Dumnezeu la lucru, unele dintre ele aducându-și prietenele”.

De această dată ne-am întâlnit cu tinerele care au dorit să meargă mai adânc în relația lor cu Isus, implicându-se ca pescari de oameni. Am vorbit despre centralitatea lui Dumnezeu și ucenicizarea în căile lui Isus, nu ale noastre (ceea ce se întâmplă des). Am încheiat timpul nostru împreună discutând despre pocăință și experimentând un timp de pocaință. De fiecare dată când ne întoarcem privirile înspre Dumnezeu și Ύl invităm să Ύși ia locul central în viața noastră, ceva special se întâmplă. Cu adevărat El este Vestea Bună! Mulțumim lui Domnezeu pentru toți cei care ne sunt alături, sprijinind lucrarea noastră.