Conferinta Josiah Venture de la Malenovice, Cehia


Conferința JV desfăşurată la Malenovice în perioada 20-24 Septembrie 2010 a avut motto-ul: Ξine-te strâns – Ύntărindu-ţi poziţia în Cuvântul lui Dumnezeu. Printre participanţii români s-a numărat şi Cristi Petricioiu, membru al bordului BIG şi noul coordonator al reţelei de tineret, care ne-a împărtăşit câteva dintre impresiile sale.

Ύți poţi imagina un număr mare de tineri si lideri de tineret din 11 țări, adunaţi împreună, entuziaști și dedicați lui Dumnezeu, având aceeași pasiune și dorință de slujire pentru generația de mâine? Cam aşa am putea descrie cadrul conferinţei JV de la Malenovice. Tot ce s-a întâmplat în cele patru zile poate fi detaliat în mai multe sesiuni de prezentare, desfăşurate în cursul dimineţilor, precum și ateliere opționale programate după amiaza, având ca vorbitori principali pe: Dave Patty – preşedintele organizaţiei Josiah Venture (tehnici de studiu biblic), Piotr Zaremba – traducător al Bibliei în limba poloneză (studiu pe Psalmul 1), Pavel și Danka Pavlinak – fondatori al organizației Studenți pentru Hristos din Cehia (studiu pe 2 Timotei cap.2) și Bill și Bobbie Trenckmann – familie care va sluji în România pentru consolidarea lucrării de tineret de pe platforma BIG (metoda de învățare ‘rap session’).

Ύn plus, acest eveniment a fost un bun prilej pentru interacțiunea între liderii de tineret din cele 11 țări de pe platforma JV, reprezentate la conferință de aproximativ 120 de persoane, printre care 12 din România.

A fost o ocazie excelentă de a lua pulsul lucrării lui Dumnezeu printre tinerii din această parte a Europei, lucru care ne-a ajutat să înţelegem mai bine că facem parte dintr-o familie mai largă, familia copiilor Lui!

Iată şi alte impresii de la membrii grupului de români care a participat la această conferinţă:

”Dumnezeu mi-a pregătit inima pentru tema conferinţei JV din toamnă încă înainte de a ajunge acolo! Cu câteva săptămâni înainte El mi-a dat o poftă proaspătă pentru Cuvântul Lui şi pentru El Ύnsuşi, autorul Cuvântului! Pe parcursul conferinţei am primit unelte accesibile pentru a înţelege Cuvântul şi pentru a face paşi de la citire la aplicare.

Am plecat de acolo ştiind că am nevoie de Cuvânt, am nevoie de el pentru mintea mea şi pentru inima mea, fiind tocmai ceea ce Duhul foloseşte pentru a-mi transforma viaţa. „Duhul lui Dumnezeu foloseşte Cuvântul lui Dumnezeu pentru a ne transforma pe noi în bărbaţi şi femei ai lui Dumnezeu!” Sunt foarte recunoscătoare pentru timpul avut la Conferinţa JV din toamnă!” (Diana Bocşa, Arad)

“Ύn această toamnă am participat pentru prima oara la conferinţa JV. A fost o experienţă prin care Dumnezeu mi-a lărgit imaginea despre El, mergând dincolo de aşteptările mele. Trebuie să recunosc că atunci când am auzit tema “Cuvântul lui Dumnezeu “ am avut prejudecăţi deoarece mulţi creştini vorbesc despre Biblie, auzim despre ea în fiecare duminică. Totuşi la această conferinţă Dumnezeu m-a dus mai departe în adâncimile Cuvântului Său. Mi-a deschis ochii in ceea ce priveşte complexitatea Bibliei şi m-a făcut conştientă că fără dependenţa de El nu voi putea niciodată să ştiu şi să învăţ pe alţii adevărul despre El. După cum a spus unul dintre vorbitori “Biblia este cartea pe care o citeşti întotdeauna în prezenţa Autorului”. “ (Laura Iacob, Arad)

One thought on “Conferinta Josiah Venture de la Malenovice, Cehia

  1. Foarte interesantã Conferinþã prin numãrul mare de participanþi tineri care cautã Calea Domnului. Domnul sã-i binecuvânteze ºi sã-i þinã în turma Lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.