ATS: Conceptul biblic al pastorului


Desfăşurat la Vulcan, Braşov, în perioada 21-23.10.2010, primul modul al ciclului de pregătire ATS a abordat „Conceptul biblic al pastorului”. Cei 26 de studenţi au fost implicaţi în aprofundarea acestei teme sub călăuzirea atentă a lui Andy Seidel şi a lui Mihai Dumitraşcu.

Aurel Dobre, unul dintre cei care a pornit la drum în acest nou ciclu de instruire în teologie pastorală ne-a relatat următoarele: “M-am bucurat enorm să pot face cunoştinţă cu colegii de la ATS. Ύntâlnirea pe care am avut-o la Vulcan a fost o mare binecuvântare. O experienţă deosebită pe care nu o pot descrie în cuvinte, am simţit puterea lui Dumnezeu, ne-am putut ruga unii pentru alţii şi am putut împărtăşi din experienţele noastre de lucrare. Vă mărturisesc cu toată dragostea, acestea sunt momentele pe care mi-le-am dorit de la un curs de teologie pastorală. Ύn ce priveşte învăţătura, nu pot spune decât că am fost copleşit de calitatea imformaţiilor, de sfaturile utile şi foarte practice. Este o mare binecuvântare pentru mine să pot participa la aceste cursuri.”

Tot aşa, un alt proaspăt student, anume Mircea-Petru Mîndruţău, ne-a mărturisit: “Ne-am întâlnit la Modulul 1 cu dorinţa de a ne cunoaşte personal cu ceilalţi participanţi. Dorim ca împreună să ne apropiem mai mult de Domnul, să învăţăm mai mult, să interacţionăm şi, mai apoi, să putem sluji bisericile în care Dumnezeu ne-a aşezat. Aş putea spune că Dumnezeu m-a surprins în mod plăcut, punând împreună oameni din locuri diferite, cu vârste diferite, din denominaţiuni şi biserici diferite. Ύncă o dată “unitatea în diversitate” a fost la ea acasă şi am experimentat ceea ce scria cu mii de ani în urmă David în Psalmul 133: “ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!… acolo dă Domnul binecuvântarea, viaţa, pentru veşnicie.”

Conform informaţiilor oferite de Mihai Dumitraşcu, coordonatorul acestui program, următorul modul al ATS se va desfăşura pe 2-5 februarie 2011, având ca subiect „Pastorul ca student şi Subiecte dificile”. Instructorii acestui modul, Nelu Mureşan şi Ovidiu Ghiţă se vor axa pe dezvoltarea deprinderilor pentru exegeza biblică precum şi pe aplicarea contextuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.