Conferinta Crown cu Andres Panasiuk si Peter Briscoe


Ύn parteneriat cu Crown Ministries, Fundaţia BIG Impact a organizat în perioada 25-27 mai 2009, la Hotelul Excelsior din Braşov o conferinţă pe tema “Omul de afaceri creştin – de la antreprenor la investitor”, la care vorbitori principali au fost Andres Panasiuk, vicepreşedintele departamentului internaţional al Crown-Financial şi Peter Briscoe, vicepreşedintele Crown-Financial pentru Europa.

Prin organizarea acestei conferinţe s-a dorit slujirea oamenilor de afaceri care pot şi doresc să investească din timpul, energia şi comptenţele lor în lucrarea lui Dumnezeu. Rezultatul a fost extrem de încurajator, cei care au participat beneficiind de informaţii de o foarte bună calitate, realizându-se o interacţiune vie pe marginea subiectelor discutate.

Atât Andres Panasiuk cât şi Peter Briscoe s-au dovedit a fi buni comunicatori, creativi în transmiterea informaţiei, cât şi profund spirituali, prezentând auditoriului nişte principii financiare extrem de interesante care ar trebui să stea la baza deciziilor noastre din domeniul economic. Au fost atinse teme de maxim interes cum ar fi viaţa fără datorii, dărnicia, cât şi principiile biblice pentru investiţii de succes.

Unul dintre participanţii la această conferinţă a declarat:

“Două idei mi-au ieşit în evidenţă mai mult ca oricând:

  1. Deosebirea dintre şcoala laică despre finanţe şi cea creştină este aceea că prima oferă modalităţi şi principii de administrare a resurselor epuizabile în vreme ce Scriptura ne oferă o abordare diametral opusă: noi suntem administratorii resurselor inepuizabile ale unui Dumnezeu Atotputernic. Această din urmă abordare ar trebui să fie promovată, crezută şi trăită de catre fiecare credincios. Dacă am crede-o din toată inima am putea spune cu toată convingerea că Dumnezeu poate să binecuvinteze pe cineva independent de condiţiile economice (prielnice sau neprielnice).
  2. O alta idee care m-a cercetat personal a fost afirmaţia: “Cel ce poartă de grijă nevestelor noastre şi copiilor noştri, nu suntem noi bărbaţii ci însuşi Dumnezeu. Aşa cum El ne poarta şi nouă de grijă în mod direct şi în ce-i priveşte pe cei dragi trebuie să avem pacea şi liniştea că tot El e cel ce le pune pâinea pe masă şi nu noi bărbaţii.” Această idee mă încurajează să mă mai relaxez vis-a-vis de “povara” de a fi “purtătorul de grijă” al familiei.”

Ca şi o consecinţă a acestei conferinţe, oamenii de afaceri prezenţi au decis la final să se implice în crearea unui context evanghelic de sprijin al oamenilor de afaceri creştini din România. Un prim pas este participarea la o altă conferinţă destinată oamenilor de afaceri creştini şi familiilor lor, conferinţă despre care puteţi afla mai multe aici.

[wp_divvaflip]divvaflip,8[/wp_divvaflip]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.