Oroshaza – BIG Family Retreat


întâlnire de lucru cu Iosif şi NickStaţiunea Oroshaza din Ungaria a fost gazdă între 1 şi 6 septembrie a.c. pentru deja tradiţionala întâlnire anuală a familiilor membrilor fondatori ai BIG Impact, precum şi a celor activi pe platforma BIG, cum ar fi de exemplu cei care slujesc în echipa de creaţie.

O fostă cazarmă militară convertită la activităţi hoteliere graţie economiei de piaţă, situată într-o oază de linişte şi verdeaţă, dar şi un Aqua Park extrem de apreciat în special de copii şi tineri, au oferit cadrul perfect pentru o întâlnire anuală care va rămâne de referinţă, contrastând cu efectul Boomerang al litoralului bulgăresc din vara anului 2007 (prietenii ştiu de ce!).

Ne-am propus să petrecem aceste zile cu familiile noastre pentru a strânge legăturile cu marea familie BIG. Am trecut încăodată în revistă viziunea noastră, valorile şi practicile fundamentale care definesc platforma prin care dorim să sprijinim formarea de lideri ai noii generaţii şi am venit împreună, atât serile cât şi dimineţile, pentru un timp de închinare, devoţiune şi reflecţie. Alături de noi s-a aflat un vechi prieten al creştinilor români, Iosif din Olanda, pe numele său adevărat Johann Boekhout, ale cărui mesaje devoţionale au forţat deschiderea de noi orizonturi spirituale în ce priveşte apropierea individuală de Dumnezeu şi slujirea Lui. De altfel, împreună cu un alt prieten apropiat al creştinilor români, Nick Nedelcev de la Entrust, Iosif a oferit consultanţă echipei executive de lucrare a BIG, în câteva reprize scurte de lucru pe care le-am “smuls” din timpul dedicat în mare parte familiilor noastre şi al interacţiunii cu ceilalţi.

iosifDesigur că întâlnirea de la Oroshaza nu a fost perfectă dar în mod cert a contribuit la consolidarea echipei, ajutând pe membrii familiilor noastre să înţeleagă ce are BIG-ul aşa de deosebit de merită atâta investiţie în decursul anului. Ar fi fost perfect dacă am fi putut să ne întâlnim cu toţii, aşa cum de altfel am preconizat. Din păcate mai mulţi dintre noi nu au putut participa din diverse motive. Am resimţit dureros absenţa lui Gelu Paul precum şi cea a lui Nelu Paul, reţinuţi împreună cu familiile lor de problemele medicale de excepţie ale soţiilor lor, Rodica şi respectiv Corina.

Mulţumim însă lui Dumnezeu fiindcă El guvernează toate cu blândeţe, îngrijindu-se de noi în toate circumstanţele şi suntem totodată încurajaţi, văzând modul în care El răspunde rugăciunilor noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.